שתף קטע נבחר

אונסק"ו מאמץ פרויקטים של מרכז פרס: "מורשת עולמית מהלכת"

אונסק"ו יחתום עם הנשיא לשעבר על שיתוף פעולה להפצת תוכניות של מרכז פרס לשלום, והחלפת רעיונות ומתודולוגיות בתחומי החינוך לשלום, רב תרבויות ופיתוח אזורי ובינלאומי. את הרעיונות של המרכז ינסו ליישם בכל רחבי העולם

 

שמעון פרס ביוהנסבורג, בחודש שעבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שמעון פרס ביוהנסבורג, בחודש שעבר(צילום: AFP)

כבוד לנשיא המדינה לשעבר שמעון פרס ולמרכז פרס לשלום: אונסק"ו - ארגון החינוך, המדע והתרבות של האומות המאוחדות החליט לחתום על הסכם יוצא דופן לשיתוף פעולה עם מרכז פרס לשלום במסגרתו אונסק"ו יאמץ כמה מהפרוייקטים של מרכז פרס בתחום החינוך לשלום ועידוד לדו קיום בין ישראלים ופלסטינים.

 

פרס הוזמן לביקור במטה אונסק"ו בפריז במהלך החודש הקרוב, ואז גם יחתום על ההסכם עם ראשי הארגון. בנוסף הוא צפוי להיפגש עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד ושר החוץ הצרפתי החדש ז'אן-מארק איירו. בהסכם נכתב כי אונסק"ו ומרכז פרס שותפים ליעדים של תרומה לבניית שלום ודיאלוג בין תרבותי. הצדדים החליטו לחתום על מזכר הבנות שמטרתו להגביר את שיתוף הפעולה ולהבטיח קידום תרבות של שלום במזרח התיכון וחיזוק דיאלוג ודו קיום תרבותי בין ישראלים ופלסטינים.

השגריר הישראלי באונסק"ו כרמל שאמה הכהן ()
השגריר הישראלי באונסק"ו כרמל שאמה הכהן

אונסק"ו ומרכז פרס לשלום החליטו לשתף פעולה ולהחליף רעיונות ומתודולוגיות בתחומי החינוך לשלום, רב תרבויות ופיתוח איזורי ובינלאומי. אונסק"ו ידווח למרכז פרס על התוכניות שלו ויזמין את אנשי מרכז פרס לשתף פעולה בפורומים של אונסק"ו ובאירועים שהארגון מקיים ויציג את העבודה של מרכז פרס בתחום חינוך לשלום, יצירתיות ושיתוף פעולה טכנולוגי, דיאלוג בין-דתי, סביבה, רפואה ובריאות הציבור.

 

במהלך 20 שנות פעילותו פיתח מרכז פרס לשלום מגוון רב של פעילויות חינוכיות והפעיל פרויקטים במסגרת מחלקת חינוך לשלום, שבהם השתתפו כ-30 אלף ילדים וילדות, יהודים וערבים, ישראלים ופלסטינים. בין היתר: ליגת כדורגל משותפת לילדים ישראלים ופלסטינים שהמשיכה לפעול גם בתקופות של מתיחות בטחונית, והכשרת רופאים פלסטינים בבתי חולים ישראליים.

 

אונסק"ו מבקשת לבסס שותפות אסטרטגית עם מרכז פרס לשלום כדי לתרגם את המתודות החינוכיות שייסדה לעשייה משמעותית ברחבי העולם. כך יוכלו אנשי חינוך ממדינות שונות להנות ממידע זה ולהפעיל פרויקטים אילו בקהילותיהם, ובמיוחד באזורי סכסוך.

 

שגריר ישראל באונסק"ו כרמל שאמה הכהן שליווה את גיבוש ההסכם אמר: "בזירה הדיפלומטית הבינלאומית ואפילו בזירה אנטי ישראלית כמו הגופים הפוליטיים של אונסק"ו, פרס הוא קונצנזוס עולמי, חוצה גושים ויבשות. הגעתו היא נכס תדמיתי והסברתי". הוא סיפר כי ביקורו הצפוי מעורר עניין רב וכבר הוצגו לו כמה בקשות לאירוח מצד ראשי ארגונים בינלאומיים ושגרירים בכירים.

 

לאונסק"ו יותר מאלף אתרי מורשת עולמיים, 11 מהם בישראל. "אין ספק שכבוד הנשיא לשעבר שמעון פרס הוא מורשת עולמית מהלכת על שתיים", אמר שאמה הכהן. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים