שתף קטע נבחר

בהריון ורוצה לטוס? כמה זה יעלה לך - ומה הכיסוי

עד איזה שבוע בהריון תוכלי לטוס מבחינת הביטוח, באיזה מקרים תוגדרי כהריון בסיכון, וכמה יעלה יום אשפוז לך ולתינוק במידה ותלדי בחו"ל? חשוב שתקראי היטב, עוד לפני שאת רוכשת כרטיס טיסה

בשנים האחרונות יותר ויותר נשים בהריון טסות לחו"ל. אמנם הריון זה לא מחלה, אבל בהריון ישנם סיכונים יחודיים, שלא ניתן להתעלם מהם. ביטוח רפואי מתאים אולי לא ימנע את הסיכונים, אבל יכול להבטיח שבמקרה הצורך תקבלי טיפול רפואי הולם, ומימון להוצאות הרפואיות. במקרי חירום אף ניתן לדאוג להסדרי טיסה נוחים ליולדת הטרייה ולפג.

 

קראו עוד בנושא:

צרות בשחקים: 10 הבעיות הרפואיות במהלך טיסה

צפו: באמצע הטיסה - אישה כרעה ללדת

טסים לחו"ל? מה חובה שיהיה בביטוח הרפואי

 

אבל איך בוחרים ביטוח נסיעות בהריון ומה חשוב לבדוק לפני שאת משלמת? מומחי חברת ביטוח הנסיעות PassportCard עם טיפים ומידע שחשוב לזכור:

 

האם ניתן למצוא ביטוח לנשים בהריון בסיכון?

חברות הביטוח מקשות על נשים הרות שיש להן מחלת רקע, כגון לחץ דם גבוה, סוכרת, ומחלות שהופכות את ההריון להריון בסיכון. למעשה, כל עוד יש לאישה אישור רפואי, אין בעיה לבטח אותה, גם אם היא סובלת מבעיות רקע.

 

כך למשל, המון נשים מפתחות בעיית קרישה במהלך ההריון, וכל מה שהן צריכות לעשות על המטוס הוא להזריק תרופה נגד קרישיות. רוב חברות הביטוח לא מוכנות לכסות את עלות הזריקה.

 

בנוסף,  נשים שעברו טיפולי הפריה מתקשות למצוא ביטוח. רוב חברות הביטוח מחריגות הריון שהושג לאחר IVF (הפריה חוץ גופית), ומכניסות אותו באופן שגוי לקטגוריה של "הריון בסיכון", גם אם ברוב המקרים אין לכך כל הצדקה רפואית.

 

כך גם לגבי הריון מרובה עוברים, הריון לאחר היסטוריה של הפלות (גם אם ההריון הנוכחי תקין לחלוטין), דימומים במהלך ההריון, ואשה הרה מעל גיל 40 - כל אלו יתקשו למצוא חברת ביטוח שתסכים להעניק כיסוי רפואי.

 

אפשר לטוס בהריון - רק תשמרי על עצמך (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אפשר לטוס בהריון - רק תשמרי על עצמך(צילום: shutterstock)

 

עד איזה שבוע בהריון ניתן לבטח?

עד שבוע 30 רוב החברות מוכנות לבטח, חלק קטן מאד מהחברות מוכנות לאפשר ביטוח גם עד השבוע ה-32.

 

באיזה מקרים לא ניתן לבטח בזמן ההיריון?

לא ניתן לבטח אשה בהריון שרוצה לשלב נסיעה לחו"ל עם ספורט אתגרי או סקי. חשוב לדעת כי יש חברות שמוכרות כיסוי כזה ומחריגות את ההריון, כלומר, אם קרה משהו לעובר כתוצאה מהספורט - הפוליסה אינה מכסה. אם לדוגמה נפצעת במהלך הסקי, בדיקת אולטרסאונד לעובר, לא תכלל בביטוח.

 

מה קורה אם ילדת בחו"ל?

פוליסות הביטוח של החברות הגדולות מעניקות כיסוי ביטוחי לאשה, אפילו ללידה מוקדמת, אבל מהרגע שהתינוק יצא מהרחם, תידרש היולדת לשלם בעצמה את עלות האחזקה של התינוק. אם למשל צריך פגייה לכמה ימים - זה יעלה להורים עשרות אלפי דולרים.

 

האם יש יתרון לפוליסת ביטוח דרך קופת החולים?

אנשים חושבים שאם הם עושים ביטוח נסיעה דרך קופת החולים אז המבטח מכיר את התיק הרפואי של הנוסעת וידע איך לטפל בה בשעת הצורך. בפועל, קופת החולים משמשת כמתווך בלבד. ברגע האמת הלקוחה תידרש לדבר ישירות עם חברת הביטוח. לגלות את זה דווקא ברגע שבו הכי צריך את הביטוח - זה לא נעים.

 

מה מכסה פוליסת ביטוח נסיעות בהריון?

פוליסת ביטוח נסיעה לאשה הרה אינה מכסה את כל ההוצאות אלא קובעת תקרות שונות למימון הוצאות בעת חירום.

הוצאות הנובעות מסיבוך הריון עד שבוע 24 - התקרה המקסימלית לכיסוי הינה בדרך כלל כ- 200,000$ .

הוצאות הנובעות מסיבוך הריון בין השבועות 25-32 - התקרה המקסימלית הינה בדרך כלל כ-60,000$ (לאם ו/או לעובר כאחד).

 

אז כמה זה יעלה לנו?

חשוב גם לדעת כי המחירים בגין הטיפול אינם אחידים ויש הבדל גדול בין מוסדות רפואיים שונים בתוך עיר או מדינה, וגם בהתייחסות בתי החולים לנושא תיירים או מקומיים (מבחינת קביעת עלות הטיפול), בנוסף, יש הבדל בין חברת הביטוח בהקשר של הסדרי מחירים ועלויות עם ספקים (במיוחד בארה"ב).

  

פירוט עלויות לדוגמה בארה"ב:

לידה מוקדמת ללא סיבוכים -עלות חדר לידה + רופא + מיילדת + יומיים אשפוז של היולדת 15,000$-22,000 במחיר כמובן תלוי במוסד הרפואי, מיקומו, ושייכות לרשת רפואית.

לידה בניתוח קיסרי - 30,000-40,000$

עלות טיפול בפג בפגייה - 3,000-6,000$ לכל יום אשפוז בפגייה, בהנחה שהפג בריא ולא סובל ממחלות נוספות או שלא נדרשות פעולות רפואיות נוספות.

הטסה רפואית לאם ולפג בתנאי אינקובטור - 10,000-20,000$ בטיסה מסחרית, בליווי רופא ילדים מומחה והתקנת אינקובטור, ותלוי במצבו הרפואי של הפג.

הטסה רפואית לאם ולפג במטוס אמבולנס ייעודי מיוחד - 100,000$ ומעלה

הפלה - כ-15,000$ להפלה טבעית בלבד.

אשפוז עקב סיבוך הריון (ללא לידה מוקדמת) - כ- 2,000-4,000$ ליום אשפוז במחלקת נשים, תלוי כמובן במוסד הרפואי ובמצבה הרפואי של האישה ההרה.

 

פירוט עלויות לדוגמה באירופה:

לידה מוקדמת ללא סיבוכים - עלות חדר לידה + רופא + מיילדת + יומיים אשפוז של היולדת 10,000 יורו במחיר כמובן תלוי במוסד הרפואי, מיקומו, ושייכות לרשת רפואית.

לידה בניתוח קיסרי - 15,000-20,000 יורו

עלות טיפול בפג בפגייה - 2,000-3,000 יורו לכל יום אשפוז בפגייה, בהנחה שהפג בריא ולא סובל ממחלות נוספות או שלא נדרשות פעולות רפואיות נוספות.

הטסה רפואית לאם ולפג בתנאי אינקובטור - 6,000-8,000 יורו בטיסה מסחרית, בליווי רופא ילדים מומחה והתקנת אינקובטור, ותלוי במצבו הרפואי של הפג.

הטסה רפואית לאם ולפג במטוס אמבולנס ייעודי מיוחד - 20,000 יורו 

הפלה - כ-10,000 להפלה טבעית בלבד.

אשפוז עקב סיבוך הריון (ללא לידה מוקדמת) - כ-1,000-2,000 יורו ליום אשפוז במחלקת נשים, תלוי כמובן במוסד הרפואי ובמצבה הרפואי של האישה ההרה.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הפספורט מוכן, עכשיו רק נשאר לבחור ביטוח
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים