שתף קטע נבחר

הבנק המרכזי בארה"ב מבלבל את המשקיעים?

הפדרל ריזרב האמריקני העביר למשקיעים את המסר כי עליית הריבית תהיה בקצב מתון מאוד עד סוף השנה ולא תעלה על 1%. האם לבנק המרכזי יש תוכנית גדולה יותר והמסר יצר רגיעה מדומה בלבד בשווקים?

הנתונים הכלכליים בארה"ב מאותתים על הצורך בהעלאת הריבית האמריקנית, אך האטה כלכלית מחוץ לארה"ב שמשפיעה לרעה על השווקים מקשה על הבנק המרכזי להוציא לפועל את התוכנית המקורית למספר העלאות ריבית במהלך השנה. כעת מאמינים המשקיעים שהריבית האמריקנית תישאר מתחת ל-1% עד סוף 2016.

 

לכתבות נוספות בנושא:

הריבית השלילית תגרור את אירופה למשבר?

דאו ג'ונס ו-S&P 500 סגרו בשיא של 2016 אחרי הודעת הריבית של הפד

 

לפני כשבועיים הפדרל ריזרב האמריקני בראשותה של ג'נט ילן הותיר את הריבית ברמה של 0.25%-0.5% והודיע כי התחזית המוקדמת ל-4 העלאות ריבית ב-2016 תיחתך לצפי של שתי העלאות בלבד. הנימוק של הפד להותרת הריבית על כנה ושינוי התחזית הוא הצמיחה העולמית המתונה, התנודתיות החדה בשווקים והסכנות ליעד האינפלציה.

 

המדדים בוול סטריט הגיבו להודעת הבנק בעליות שערים. הבנק המרכזי בארה"ב הפתיע את המשקיעים בכך שהוריד את התחזית המוקדמת למספר העלאות ריבית במהלך השנה, המשקיעים שהפנימו את הבשורה רוו נחת וכך ירדה במידה מסוימת רמת התנודתיות בבורסות.

 

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

הערכות בשוק ההון עומדות על העלאה אחת בלבד עד סוף השנה, אך האם הפד מתכוון שוב להפתיע את המשקיעים? בוריס שלוסברג, כלכלן בכיר בוול סטריט, התייחס למדיניות הבנק המרכזי ואמר כי הבנק מעביר מסרים כפולים ומבולבלים. במבט רחב יותר על הבנקים המרכזיים בעולם אמר כי "בניסיון להילחם בתנודתיות בשווקים ולעודד את הכלכלה הגלובלית, הבנקים המרכזיים נוטים לעשות מניפולציות על המשקיעים כמו נקיטת הריבית השלילית", הסביר בריאיון ל-"CNBC".

 

להערכת שלוסברג, המהלך של הבנק המרכזי האמריקני שחתך את התחזית להעלאות ריבית, היא חלק מתוכנית גדולה יותר שמטרתה לשכנע את המשקיעים להאמין שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב וכך הבנק המרכזי יוכל להעלות את הריבית בנקודה בה השווקים חזקים יותר.

 

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

הבשורה המרגיעה מצד הפדרל ריזרב על ביטול הכוונה להעלאת ריבית בקצב שתוכנן מראש, מנעה את שליחת השווקים הפיננסיים לטלטלה. ללא הרגעה מצד הפד ככל הנראה הדולר היה נוסק והתנודתיות בבורסות הייתה עלולה להיות גבוהה מדי.

 

"הפדרל ריזרב יודע שלא תהיה לו ברירה אלא להעלות את הריבית על רקע הנתונים הכלכליים בארה"ב שסוללים את הדרך לצעד זה אך הבנק מעוניין לעשות זאת בקצב שלו ובזמן שלו כאשר הוא סבור שהשווקים מספיק חזקים כדי להתמודד עם הבשורה", מציין הכלכלן.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים