שתף קטע נבחר

ללמוד כיצד להתנהל בשוק הנדל"ן

מסקר שערכה התאחדות הסטודנטים בישראל נמצא כי 96% מהסטודנטים חשים כי הם מודרים משוק הנדל"ן

באף שלב בחיינו אין אף לא גוף אחד מסודר שמסביר או מלמד אותנו כיצד להתנהל נכון בשוק הענק והמורכב הזה שנקרא נדל"ן. לא בתיכון, לא בצבא, ואפילו לא באקדמיה. רבים מאיתנו לא מכירים מושגים בסיסיים בתחום השכרת וקניית הדירות, על אף שמרגע שאנו ועוזבים את בית ההורים, אנו נאלצים להתעסק לפחות פעם בשנה עם השכרת הדירה, ושלא נדבר על הרגע בו נהיה מוכנים לקנות דירה.

 

 

 

מסקר שערכה התאחדות הסטודנטים בישראל נמצא כי 96% מהסטודנטים חשים כי הם מודרים משוק הנדל"ן. 50% מהסטודנטים בישראל מוציאים 1,500 שקלים או יותר על שכירות. מתוך נתונים אלה, נולד הצורך להעניק לסטודנטים את הכלים שדרושים להבנה והיכרות עם השוק על מנת שאלה יוכלו להפוך לצרכנים מודעים ושקולים, וגם כדי שיגשימו את הצורך והרצון בבית משלהם.

 

לומדים על הנדל"ן (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
לומדים על הנדל"ן(צילום: אסף מגל)

 

לאחרונה הסתיים פיילוט של קורס נדל"ן לסטודנטים בישראל מטעם הבית האקדמי, זרוע הנדל"ן של התאחדות הסטודנטים הארצית בישראל. הפיילוט נערך בסמסטר הקודם ובו השתתפו 500 סטודנטים מאוניברסיטת חיפה, תל אביב, בר-אילן, אריאל והמרכז הבינתחומי. בין הסטודנטים שלקחו חלק בפיילוט היו רותם ולב שמאי, זוג צעיר, סטודנטים מבר-אילן, הנשואים כבר שנה. "הצטרפנו לקורס במטרה באמת להבין את עולם התוכן של עולם הנדל"ן", מספרת רותם. "לא ידענו הרבה מעבר לדירה, מחיר, לא ידענו במושגים. רק אחרי הקורס התווספו לנו כלים שאפשר להשתמש בהם בפועל, איך לגשת ולקנות דירה בצורה נכונה, מה ההכנות שצריך לעשות לפני או מה האזור שאנחנו צריכים לבחור". לב מוסיף כי "הקורס עצמו עלה על הציפיות שלנו כי הוא באמת לקח אותנו ממצב שאתה לא מבין בו כלום עד למצב שאתה באמת מתקשר למתווכים".

 

לאור הצלחת הפיילוט, נפתח בסמסטר האחרון באופן רשמי הקורס הראשון לנדל"ן. "שוק הנדל"ן הישראלי מחייב את הצרכנים להיות הרבה יותר מתוחכמים מבעבר", אומר אסף אנגל, מנכ"ל הבית האקדמי. "הניסיון מראה כי מי שמגיע לשוק במטרה לקנות או לשכור דירה, לאחר שלמד לעומק את התחום, רכש את הכלים הדרושים להבנת המושגים והתהליכים, וחשוב מכל – הבין כי מדובר בהחלטה כלכלית ולא רגשית, הצליח לעשות עסקאות מוצלחות. אנחנו מכשירים אותם בעצם איך לצאת לעולם הגדול מה שנקרא, לנושא של שכירות או רכישה של דירה חדשה. שמחנו מאוד לראות את ההתעניינות והמוטיבציה של הסטודנטים לדעת יותר על תחום שעד כה הודר מהדיון הציבורי. אין לי ספק שהמספרים ילכו ויגדלו ככל שהחשיפה לקורסים תגבר".

 

1,600 סטודנטים השתתפו בקורס האחרון, שכלל 8 מפגשים שבועיים, כל מפגש 3 שעות. הקורס מתקיים בשעות הערב, וההשתתפות בו כרוכה בתשלום סמלי של 150 שקלים. הוא עוסק בתחומי הנדל"ן העיקריים ב-12 מוסדות אקדמאים בפריסה ארצית, כשהמרצים הם בכירי ענף הנדל"ן ובכירי עורכי הנדל"ן בישראל, וראשי הארגונים המקצועיים הרלוונטיים. כולם מרצים בהתנדבות ולוקחים חלק פעיל בבניית הקורס. "פיתחנו קורס שהוא מאוד ייחודי בארץ, הוא לא קיים בשום מסגרת אחרת והוא בעצם מלמד אותנו, הסטודנטים, או כל אדם אחר בישראל שרוצה, איך להפוך להיות צרכן חכם יותר בתחום הדיור. הקורס הזה קורה ב-11 קמפוסים ברחבי הארץ, מבאר שבע ועד חיפה", מסביר אנגל. בין הנושאים שנלמדים בקורס: מבוא לשוק הנדל"ן בישראל, דיני מקרקעין, תכנון ובניה ומיסוי, הכרת המשכנתא וכלים להתאמתה לצרכים האישיים, תהליך רכישת דירה למגורים או להשקעה ואיך לבחור את המקום המושלם לבית: בלב העיר או במתחמים חדשים.

 

בין המוסדות האקדמאים בהם ניתן להשתתף בקורס: האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת אריאל, האוניברסיטה הפתוחה, מרכז הבינתחומי הרצליה, הטכניון, מכללת רופין, מכללת סמי שמעון, המכללה הטכנולוגית באר שבע ומכללת קיי. "מטרתנו היא להביא את בוגרי הקורס לרמה בה אין פערי מידע בינם ובין הצד המוכר או המשכיר בעסקאות נדל"ן בכל התחומים הרלוונטיים: החל מהגדרת העסקה המתאימה ביותר: קניה, השכרה, או אפילו השקעה, דרך הכרת המושגים המשפטיים, הזכויות והחובות של קונים וכלה בתחום הפיננסי, לרבות המשכנתאות", אומר אנגל. מטרת הבית האקדמי היא להגיע לפריסה ארצית של 35 קורסים הנערכים במקביל מידי שנה, ובהם כ-10,000 איש בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים