שתף קטע נבחר

האשפה נערמת בת"א: "עושים דווקא לפני פסח"

ועד עובדי עיריית תל אביב הכריז על סכסוך עבודה ומשבש את איסוף האשפה בעיר. התושבים כבר מתלוננים: "מתחילים להריח את הסירחון. אם יש בעיות עם העובדים, שייסגרו את זה איתם. אנחנו לא צריכים לסבול"

 

 

חג הניקיונות? לא ב"עיר ללא הפסקה". דווקא לפני פסח החליטו עובדי התברואה של עיריית תל אביב לשבש את פינוי האשפה בעקבות סכסוך עבודה שהוכרז מצד ארגון עובדי העירייה. והתושבים? מתלוננים.

 

ברחבי העיר כבר מרגישים התושבים את הזבל שנערם ואת הצחנה שעולה. מרבית האשפה מרוכזת במרכז העיר - אזור המשופע בבתי עסק. במקביל, בחלק מהשכונות בצפון תל אביב דיווחו התושבים כי עובדי העירייה כן פינו את האשפה, כך שמדובר בשיבושים חלקיים. יש לציין כי רק החל מ-1 במאי - שבועיים לאחר ההכרזה על סכסוך העבודה - יוכלו עובדי העירייה לשבות באופן מלא.

אשפה ברחוב אלנבי, הבוקר (צילום: נועם (דבול) דביר) (צילום: נועם (דבול) דביר)
אשפה ברחוב אלנבי, הבוקר(צילום: נועם (דבול) דביר)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"לא ידעתי שיש שביתה. התכוונתי להתקשר לעירייה בנוגע לרחוב שלי שהיה גם מלוכלך וגם כי מישהו גזם ענפים ושם אותם על המדרכה ובחנייה, כך שלא ניתן לעבור - לא עם עגלת תינוק ולא עם כסא גלגלים", סיפרה אילנה המתגוררת ברחוב פרוג בתל אביב.

 

"כשאני רואה את ערמות הזבל זה מכעיס אותי מאוד" הוסיפה וטענה כי "זה לא מוזר שדבר כזה קורה לפני החג. אני לא מתפלאת. רק אנחנו אשמים - אנחנו לא עושים כלום, בוחרים את אותם האנשים ונשארים עם אותו הדבר. לא נראה לי שיפנו את האשפה, אלא יחכו לדקה ה-90".

רחוב שלמה המלך ()
רחוב שלמה המלך

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: נועם (דבול) דביר) (צילום: נועם (דבול) דביר)
(צילום: נועם (דבול) דביר)

אבי מ"פרחי אלנבי" מתגורר כבר 60 שנה בתל אביב. "לפני החגים שמים את הזבל בעיר, כשאנחנו משלמים הרבה מיסים. אם זה יימשך יהיה פה סירחון", הוא מתלונן. "ניסיתי לפנות לעירייה, אבל יש שם עיצומים. הזבל בהחלט מורגש ברחוב. כל השכנים מתלוננים ואז זורקים לנו את הזבל מול החנות".  

 

אוריאל שלומי, שעובד ב"מאפיית הטאבון" שבצידו השני של הכביש, מבהיר כי "אותנו לא מעניין שיש סכסוך פנימי. דווקא לפני החג עושים שטות גדולה. אנשים הולכים לסבול כי יהיו פה עכברים. עשו את זה דווקא לפני החג ומתחילים להרגיש ולהריח את הסירחון".

רחוב לבונטין (צילום: נועם (דבול) דביר) (צילום: נועם (דבול) דביר)
רחוב לבונטין(צילום: נועם (דבול) דביר)

רחוב שינקין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
רחוב שינקין(צילום: מוטי קמחי)

"במדינה מתוקנת זה לא צריך להיות כך - בטח לא לפני החג. יצא לי לראות הרבה זבל ברחובות והתחושה רעה ומגעילה", טוענת פנינה שם טוב, שעובדת בתיאטרון הבימה. "אם יש בעיות עם העובדים, צריך לסגור את זה איתם. אנחנו לא צריכים לסבול כי אנחנו משלמים את המיסים שלנו כמו שצריך. זה לא בריא ולא תברואתי".

 

אסף, תושב רחוב החשמל סיפר כי "לפני יומיים השכנים בבניין ממול הוציא תכולה של דירה שלמה החוצה וזרקו אותה לכל אורך המדרכה. מיד קפצו על זה אספנים

והומלסים והחלו לנבור ולפזר את הפריטים לכל אורך הכביש. התקשרתי לעירייה עוד לפני שממש הכריזו שלא יפנו אשפה, אבל עד עכשיו הם לא באו. כתוצאה מכך ארבע חניות לאורך הרחוב פשוט עמוסות בציוד וזבל שאף אחד לא בא לאסוף. פשוט מטרד רציני".

 

במכתב ששלח לעובדים, מאשים מנחם לייבה, מנכ"ל העירייה, את יו"ר ארגון העובדים רמי בן גל במצב שנוצר. "בימים האחרונים קרה דבר חמור. יו"ר ארגון העובדים פועל בדרכים לא לגיטימיות תוך פגיעה בכל מה שבנינו, לרבות השתוללות חסרת רסן ואיומים על מנהלים בכירים ועובדים. והחמור מכל, דבר שגרם לי צער רב ובושה, 'סיור הפחדה' של יו"ר הארגון עם כ-10 אחרים במחלקת גני ילדים, וזאת במטרה להפחיד את העובדים. לא הייתי מאמין, אלמלא ראיתי זאת במו עיני. וכל זה מדוע? בגלל רצונו של יו"ר ארגון העובדים למנות מנהל אגף באופן בלעדי".

 

מההסדרות נמסר בתגובה: "אנו מצרים על התנהלות הנהלת עיריית תל אביב, שבחרה במודע לקעקע את מערכת יחסי העבודה הטובים שהיו. ארגון העובדים שלה הוא דוגמה ומופת בדרך עבודתו השקופה והישרה זה שנים רבות. סכסוך העבודה הוכרז כחוק וכדין, על דעתו ובאישורו של יו"ר ההסתדרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
לכלוך ואשפה בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים