שתף קטע נבחר

היום בצפון קוריאה: אירוע פוליטי של פעם בדור

ועידת הקונגרס של "מפלגת הפועלים" מתכנסת לראשונה מאז 1980. השליט קים ג'ונג און צפוי להגדיר את חזונו ולחזק עוד את שלטונו

 

תמונתו של קים ג'ונג איל לצד תמנות אביו קים איל סונג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תמונתו של קים ג'ונג איל לצד תמנות אביו קים איל סונג(צילום: רויטרס)

לראשונה מאז 1980 ובפעם השביעית מאז ייסודה, תתכנס הבוקר (יום ו') בפיונגיאנג ועידת הקונגרס של "מפלגת הפועלים" שבראשותה עומד השליט קים ג'ונג און, לעיניי עיתונאים זרים. ב-BBC דווח כי המפלגה צפויה לעגן את מעמדו ולהגדיר את חזונו. קים הוכתר כשליט המדינה ב-2011.

 

לקראת האירוע הוצבו שומרים בכניסה לאיצטדיון שבו יתקיים הכינוס. הרחובות בעיר קושטו בדגלים ובתמונות של קים ואביו, לקראת האירוע ואזרחים הונחו להניח פרחים בכיכרות מרכזיות. עם ההודעה על הכינוס הוזמנו לאיצטדיון בבירה כמאה עיתונאים זרים שהצטופפו בכניסה, אך לבסוף הם כלל לא הורשו להיכנס והושבו למלונותיהם.

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און (צילום: AFP / KCNA) (צילום: AFP / KCNA)
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און(צילום: AFP / KCNA)

 

 

הכינוס אמור היה להוות הזדמנות גדולה עבור שליטה הצעיר של צפון קוריאה, שנותר חידתי למדי עד כה. פרשנים ציפו כי באירוע הוא ייצא מבין הצללים שהותירו אביו וסבו, ויתחיל להגדיר את הטון האישי שלו כשליט המדינה. הכינוס צפוי לספק תובנות לגבי סדר העדיפויות של קים והנושאים שהוא רוצה לקדם.

 

באופן רשמי האירוע מהווה כינוס של הגוף הבכיר ביותר של מקבלי ההחלטות במפלגה, אם כי ברור כי קים מקבל לבדו את ההכרעות האמיתיות יחד עם מעגל פנימי של יועצים. הנציגים בקונגרס, שמספרם מוערך בכאלף, יתייצבו שם כדי לאשרר את שלטונו.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פיונגיאנג מתכוננת לכינוס המפלגה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פיונגיאנג מתכוננת לכינוס המפלגה(צילום: AFP)
  

צפון קוריאה איפשרה לעיתונאים הזרים להגיע בהמוניהם, כדי לוודא שקים יזכה לתהודה עולמית - ובכך חשבו רבים כי הוא מתעתד להוכיח שממשלתו מהווה חלון ראווה של אחדות ויציבות תחת הנהגתו. זאת למרות הביקורת המוגברת והסנקציות החדשות שהוטלו על צפון קוריאה נוכח תוכניותיה הגרעיניות.

 

תושבי פיונגיאנג עסוקים כבר במשך חודשים בציורי קירות, תיקון כבישים ובחזרות לעצרות המונים כהפגנות חובה של נאמנות.

 

ברחוב נשמעו האזרחים שבעי רצון. צ'ו און סו (75) הסביר: "לאחר שבכינוס הקודם התבשרנו על קים ג'ונג און כיורש, אנחנו מברכים אותו. על האמריקנים להוציא את כוחותיהם מדרום קוריאה - ותחת שלטונו של קים נוכל לפתוח את הדרך לאיחוד בין הקוריאות".

 

צ'ו ג'ין (22) אמר: "אנחנו רוצים שכולם יידעו שאנחנו מאושרים. השקנו לוויינים חדשים, יש לנו נשק גרעיני. כך שאין לנו מה לדאוג".

 

זהו הכינוס הראשון תחת הנהגתו של קים. ב-1980 היה זה סבו, קים ג'ונג סו, שניהל את האירוע. וכך גם את חמשת הכינוסים שקדמו לו. ייתכן שגם בכל ניתן למצוא רמז לכך שקים מנסה להידמות לסבו, יותר מאשר לאביו - שמיעט מאוד להופיע בפומבי ולהשמיע את עמדותיו.

 

מבחינת תוכנו של הכינוס, צפויים המוזמנים אליו לחלוק שבחים למנהיג ולמדיניותו הכפולה - שבמסגרתה שם דגש מצד אחד על פיתוח הנשק הגרעיני של צפון קוריאה, ומצד אחר - על חיזוק כלכלתה המקומית. זאת בניגוד לכלכלנים שהצביעו על כך שהוא גובה מחיר יקר מדי מאזרחי המדינה נוכח הסנקציות החמורות שהם נדרשים לחיות בגינן בעוני ובדלות. 

 

פרשנים חוזים כי קים יחליף את הגוורדיה הוותיקה של המפלגה באליטות צעירות שחבריה נאמנים לו. והוא אף רשאי רשמית לקדם אחותו הצעירה, קים יו ג'ונג, שתפקידה כיום מוגדר כמנהלת מחלקה וסגן הוועד המרכזי של המפלגה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכנות לכינוס המפלגה
צילום: רויטרס
מומלצים