שתף קטע נבחר

מוחם של ילדים שמנים פועל אחרת

מחקר אמריקאי מוכיח: האיזון במוח וברשתות המקיפות אותו שונה בילדים הסובלים מהשמנת יתר, בהשוואה לילדים בעלי משקל מאוזן. מומחית מגיבה ל"זמנים בריאים" בידיעות אחרונות: "מודעות גבוהה לנושא מהווה את הצעד הראשון בדרך למניעה של השמנת יתר"

הורים לילדים בעלי עודף משקל מכירים היטב את התסכול הכרוך בכך: או שהילדים אוכלים כמו ילדים אחרים אבל הם מלאים יותר, או שהם באמת אוכלים יותר, אבל נדמה שהדבר כלל לא בשליטתם.

 

ואמנם, מחקר אמריקאי שתוצאותיו פורסמו לאחרונה מעלה כי האיזון במוח וברשתות המקיפות אותו שונה בילדים הסובלים מהשמנת יתר בהשוואה לילדים בעלי משקל בריא ומאוזן. ההבדל הזה כנראה הופך אותם מראש לילדים הנוטים לאכילת יתר וחושף אותם לסכנות הכרוכות בהשמנת יתר קיצונית.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ד"ר אסנת רזיאל, כירורגית מומחית בניתוחי הרזיה בקבוצת אסיא מדיקל, אסותא, מספרת כי בעבר כבר נמצא שפיזור נפש משמש זרז לאימפולסיביות, ואילו מודעות עצמית טובה יכולה לצמצם תופעות של אימפולסיביות. המחקר החדש, המתבסס על הקשר בין התנהגויות אכילה לא בריאות ובין השמנת יתר, טוען שמצב זה נובע כנראה מחוסר איזון נוירולוגי בין הקשרים במוח האחראיים ליכולת דחיית סיפוקים ולהיענות מיידית לדחפים.

 

זיהוי מוקדם וטיפול בבעיה

החוקרים, מאוניברסיטת ונדרבליט בארה"ב, ביקשו לבחון את דרך הפעולה של המוח בילדים כדי להבין מה קורה בו, נוירולוגית, בקרב ילדים הסובלים מהשמנת יתר. תוצאות המחקר חשפו קשר ראשוני בין משקל, התנהגות אכילה ואיזון בתפקוד המוח. בילדים שמתנהגים באופן הגורם להם לאכול יותר נמצא כי החלק במוח הקשור לתופעות של אימפולסיביות נראה חזק יותר מהחלק של המוח המצביע על כישורים כמו יכולת לדחות סיפוקים.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

החוקרים סיכמו כי זיהוי ילדים שנמצאים בסיכון גבוה להשמנת יתר בשלב מוקדם, תוך שימוש בגישות פיתוח מודעות מוקדמת לשליטה על האכילה, יכול להיות דרך טובה לניהול משקל תקין בקרב ילדים. ד"ר רזיאל: "אין ספק שמסתמנת כאן מגמה שיש לתת עליה את הדעת – דחיית סיפוקים, עיכוב התנהגויות אימפולסיביות ושליטה בהרגלי אכילה נכונים הם בהחלט מפתחות לחיים בריאים יותר. מודעות גבוהה לנושא מהווה את הצעד הראשון בדרך למניעה של השמנת יתר בילדים"






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חושבים אחרת מילדים רזים
צילום: shutterstock
מומלצים