שתף קטע נבחר

הקרב על עמק ססגון: החלופה הדרומית תיושם?

בחוות דעת של המשרד להגנת הסביבה לפיתוח המלונאות בעמק ססגון, מבקשים במשרד לאמץ אלטרנטיבות ידידותיות יותר לסביבה, הצמודה למבואה הדרומית של תמנע

האם בכל זאת יוקם מלון בבקעת תמנע? קק"ל הייתה אמורה לקנות מהיזם את הקרקע עליו היה אמור לקום מלון בעמק ססגון, אלא שהמשא המתן של קק"ל מול היזם לא מתקדם לעת עתה - וייתכן כי המלון יוקם בסופו של דבר במבואה הדרומית של תמנע - מקום בו הפגיעה בטבע תהיה קטנה יותר.

 

בחוות דעת של המשרד להגנת הסביבה לפיתוח המלונאות בעמק ססגון מסוף חודש מרס, מבקשים במשרד לאמץ אלטרנטיבות ידידותיות יותר לסביבה, הצמודה למבואה הדרומית של תמנע. "לדעת המשרד להגנת הסביבה עדיין לא מאוחר מדי לאמץ את מסקנות הדו"ח הראשון בדבר פיתוח החלופה במבואה הדרומית", כתבה ראש ענף תכנון סביבתי במשרד להגנת הסביבה ורד זיסו-כהן.

 

 (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

מדובר בדו"ח של חברת הייעוץ אתוס, שהמליצה על חלופות למיקום המלון כיום. החלופה המועדפת נקראת המבואה הדרומית, המאפשרת נגישות גבוהה לתיירים המגיעים לפרוייקט והיא מרוחקת מאזורים הפגיעים לרעידת אדמה. בנוסף, עלויות פיתוח התשתיות עבור היזם צפויות להיות נמוכות יותר. החלופה אינה פוגעת בערכי הטבע ונמצאת סמוך למוקדי פיתוח קיימים ומתוכננים בעתיד. יש לציין כי גם דו"ח מומחים שהוכן לבקשת השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת בשנת 2008 העדיפו אתרים אחרים באזור. יש לציין כי גם החברה להגנת הטבע מתנגדת לחלופה המקודמת כיום ותומכת בחלופת המבואה הדרומית עליה ממליץ המשרד להגנת הסביבה.

 

 

במכתב למתכננת מחוז דרום במשרד האוצר, האדריכלית אליסיה סיבר, מסבירה ראש הענף לתכנון סביבתי כי התוכנית הקיימת דורגה בדו"ח אתוס תשיעית מתוך עשר חלופות. "כלומר, כמעט הגרועה ביותר". בדו"ח נכתב כי "תהיה זו טעות חמורה להמשיך בהליך האישור של התוכנית באתר המקורי שתפגע בנוף נדיר ברמה הלאומית, ביחידת שטח אשר טרם הופרה בפעילות אנושית... ברור לנו כי המלצתנו אינה פשוטה או קלה להחלטה ולביצוע, אך אנו מאמינים בכך בלב שלם, מתוך ניתוח מקצועי ואובייקטיבי ככל שניתן".

 

מסמך סביבתי שהוכן מצביע על פגיעה נופית ואקולוגית משמעותית. עורכי המסמך קובעים כי "להקמת פרוייקט מלונאות בשטחים הפתוחים באזור תמנע השפעה נופית אקולוגית רבה. השינוי החזותי העיקרי של התוכנית מתבטא ביצירת נווה מדבר גדול וחדש במקום שהיה עד עתה מופנם, בלתי מופר וצחיח". במכתב מפורט כי ההשפעות הללו עלולות לפגוע בתפקוד השטח כמסדרון אקולוגי למעבר בעלי חיים וצמחים מקומיים, וכי השינוי הנופי יהיה מהותי ובלתי הפיך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
עמק ססגון
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים