שתף קטע נבחר

סטודנטים מהעברית יביאו לקץ המלחמות על המזגן?

בסוף השבוע נערך האקתון בנושא "ערים חכמות" שבו השתתפו 130 סטודנטים באוניברסיטה העברית. המערכת שתקבע את טמפרטורת החדר זכתה במקום השלישי ולמקום הראשון הגיעו סטודנטים שפיתחו ערוץ תקשורת חכם בין העירייה לתושבים

צוות סטודנטים מהאוניברסיטה העברית פיתח פלטפורמה המאפשרת הצבעה והשפעה על הטמפרטורה הרצויה במבנים ציבורים כדוגמת אולמות, משרדים, כיתות לימוד ועוד. הפלטפורמה כוללת חיישן חכם המודד את מעלות החום במבנה ומעביר את המידע לאפליקציה, שאוספת את תלונות המשתמשים על הטמפרטורה במקום ומחשבת את מידת החום שתתאים למרבית האנשים הנמצאים באותו מקום

 

 

"זו בעיה שמאוד מעסיקה אנשים, וכולם יכולים להזדהות איתה", אמרה הסטודנטית רותם גרא, אחת מחברות צוות thermote אשר פיתחו את הפלטפורמה, וזכו בסוף השבוע במקום השלישי בתחרות ה-HUJI Hackathon בנושא "ערים חכמות". במסגרת התחרות אפיינו ופיתחו סטודנטים למדעי המחשב ולעיצוב במשך 24 שעות אפליקציות ומערכות שמטרתן לשפר את החיים בעיר. התחרות, המיועדת לסטודנטים ומאורגנת על ידי סטודנטים, מתקיימת זו השנה השנייה.

 

המקום הראשון (צילום: נגה מן) (צילום: נגה מן)
המקום הראשון(צילום: נגה מן)

המקום השלישי (צילום: נגה מן) (צילום: נגה מן)
המקום השלישי(צילום: נגה מן)

 

במקום הראשון בתחרות זכה צוות citibot, שפיתח ערוץ תקשורת חכם בין העירייה לתושבים המעלים פניות לעמוד הפייסבוק שלה. המערכת שפיתחו הסטודנטים לומדת באופן מתמשך את אופן הטיפול של נציגי העירייה בפניות אלה ומסוגלת להעניק באופן אוטומטי מענה מיידי תואם, ואף לספק לפונים עדכונים לאורך זמן. במקום השני זכה צוות ArtZion שיזם פלטפורמה להצגת אמנות במרחב הציבורי בעיר.

 

צוות בולט אחר בתחרות היה bikeep, שחבריו פיתחו עמדה לנעילת אופניים ברחבי העיר, המאובטחת באמצעות אפליקציה. חיישן חכם המותקן בעמדה משגר למשתמש שנעל בה את אופניו התרעה כאשר מישהו נוגע באופניים שלו. עם קבלת ההתרעה יכול המשתמש גם לצפות בזמן אמת בצילומי מצלמת האבטחה המותקנת בעמדה. העמדות ש-bikeep מציעים לעירייה להתקין כוללות גם עמדות הטענה למנוע חשמלי ולוקר לשמירת הקסדה והמושב. הדגמה של המוצר ניתן לראות בסרטון הזה.

 


הצוות המארגן (צילום: נגה מן) (צילום: נגה מן)
הצוות המארגן(צילום: נגה מן)

 

במהלך ההאקתון ריכזו 130 סטודנטים ולמדעי המחשב ולעיצוב את מאמציהם במתן פתרונות טכנולוגים לבעיות עירוניות שונות. בין הפרויקטים שפותחו במהלך המרתון הטכנולוגי היו גם אפליקציה היוצרת מסלול אופטימלי לאימון כושר בעיר, פלטפורמות להשאלות בין שכנים, מערכת לאיתור שותפים לנסיעות משותפות (carpool) ועוד.

האירוע נערך בשיתוף עיריית ירושלים, אשר הציגה לסטודנטים אתגרים שונים בתחום האורבני, ואף העניקה למתמודדים גישה למאגרי נתונים רלוונטים. חברות מובילות בתעשיה, בהן Lightricks, Cisco, OrCam, HPE, Microsoft, Rapid API העניקו חסות להאקתון.

 

"מטרת ההאקתון היא לאפשר לסטודנטים לרכוש ניסיון מעשי בפיתוח מוצר מתחילתו ועד סופו, כן לקדם את רוח היזמות בעיר", אמר אורן בן מאיר, סטודנט שנה ד' להנדסת מחשבים באוניברסיטה העברית, הנמנה עם מארגני האירוע זו השנה השנייה. לדבריו, התחרות מפגישה סטודנטים מתחומי מדעי המחשב והעיצוב, ומעודדת שיתופי פעולה המכוונים להוליד רעיונות פורצי דרך. ההאקתון גם נועד לעודד סטודנטים להישאר בבירה גם לאחר תום הכשרתם האקדמית.

 

לאתר ההאקתון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נגה מן
סטודנטים מהאוניברסיטה העברית בהאקתון
צילום: נגה מן
מומלצים