שתף קטע נבחר

עובדים חוששים מפיטורים: "לא מוכנים להיות כלי משחק"

על רקע למאבק של ראשת עיריית נתניה מרים פיירברג להכרה בעירה כעיר קולטת עלייה, ל-ynet נודע כי בימים האחרונים כ-53 עובדים מאגף הקליטה בעיריית נתניה קיבלו זימונים לשימוע לפני פיטורים. מחר תקיים ועדת העלייה והקליטה של הכנסת דיון בנושא

אם לא יישלמו - נסגור את מנהלת הקליטה. בשנים האחרונות מנהלת ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג מאבק ציבורי להכרה בעירה כ-"עיר עולים", הגדרה שמביאה עימה הקצאת משאבים ממשלתיים. במכתב ששלחה פיירברג למשרד ראש הממשלה בתחילת החודש, הודיעה ראשת העיר, כי אם לא יימצא פתרון למשבר, היא תאלץ לסגור את מנהלת הקליטה בעירייה והאולפן לעולים שזו מפעילה.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

במכתבה ציינה פיירברג כי למרות שנתניה קלטה מאז ראשית שנות ה-90 כ-60 אלף עולים, היא אינה זכתה לקבלת תקציבים ממשלתיים. זאת בעוד, כך לפי מכתבה של ראשת העיר, עירייה כמו רמת השרון שלא קלטה עולים בעשור האחרון קיבלה תקציב בסך 14 מיליון שקל מידי שנה.

 

לפי דו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת מ-2013, המדינה מסייעת לערים שקולטות עולים על פי רשימה שעודכנה ב-1954. במשך השנים נוצרו עיוותים קשים, כשיישובים שהוגדרו בשנות ה-50 ערי עולים הפכו לערים חזקות עם מספר מועט של עולים, ובכל זאת זכו לקבל מהממשלה ארנונה מלאה. לעומת זאת, רשויות חלשות, שלא הוגדרו בעבר כערי עולים, קלטו אלפי עולים עם השנים אך המשיכו לקבל ארנונה חלקית.

 

לפי דו"ח הכנסת, מתוך 61 רשויות מקומיות שהוגדרו ערי עולים, ב-26 רשויות שיעור העולים נמוך משיעור העולים בישראל. מנגד, ב-16 ערים יש יותר מ-14% עולים, אך הן אינן זכאיות להטבות.

  

"אנחנו תומכים במאבק של ראשת העיר, אבל לא רוצים להיות בני ערובה במאבק הזה." אמר ל-ynet פרדו פשטר (53), מנהל מחלקת לקליטת עולי צרפת באגף הקליטה, אחד ממקבלי הזימונים.

 

"העובדים חוששים מאוד שיאבדו את העבודה שלהם בתחילת יולי. יש כאן עובדים שמועסקים עשרות שנים, כולם בעלי משפחות", הוסיף פשטר, אב לשישה. "אני בפחד גדול, ולא יודע איך אפשר למצוא עבודה אחרת בגילי או איך אפשר להתחיל מאפס, אחרי שבנינו במשך שנים את האגף כאן. אני תומך במאבק, אבל לא יכול לחיות עם המחשבה שבתוך כמה ימים אשאר ללא עבודה".

 

עובדת נוספת, שביקשה להישאר בעילום שם, סיפרה "יש כאן מהלך פוליטי שאנחנו כלי משחק בו, אבל אסור שזה יעשה על גב העובדים. יש דרך אחרת בה ניתן לעשות את הדברים על ידי שיתוף פעולה עם העובדים. לא יכול להיות שיעשו שינוי ארגוני בתוך חודש".

 

יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות ח"כ ד"ר אברהם נגוסה (הליכוד) הזהיר מפני פגיעה בשירותים הניתנים לעולים. "עם כל הצדק בטענותיה של עיריית נתניה, כולנו יודעים מה ההשלכות של הפסקת שירותים בתחומים אלה. הדבר עלול להביא להידרדרות מיידית במצבן של משפחות הזכאיות לסיוע."

 

אברהם נגוסה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אברהם נגוסה(צילום: גיל יוחנן)

 

לדבריו, "עם כל הצדק בטענותיה של עיריית נתניה, זה לא מוצדק שהעולים החדשים הם אלה שייפגעו. הנושא הכולל של ערי עולים הוא סוגיה מורכבת וסבוכה - גם פוליטית ודורש עיון מחדש. אנו מחוייבים למצוא פיתרון לסוגיה. אם נראה שאין התקדמות ממשית בנושא, אגיש הצעת חוק ואציע הסדר שונה".

 

נציין כי בחודש פברואר האחרון פנה שר הפנים אריה דרעי אל ראש הממשלה בקריאה לבטל את מעמדן של "ערי עולים", ולהחיל תשלום ארנונה מלא עבור מתקני הממשלה על כל הרשויות בישראל.  כעת מתברר, כאמור, כי בתחילת יוני 53 עובדי אגף הקליטה בעיריית נתניה קיבלומכתבים ובהם זימון לשימוע לפני פיטורים שיתממשו בסוף החודש.

 

מעיריית נתניה נמסר בתגובה: ״לצערנו משרדי הממשלה בוחרים להנציח אי צדק חלוקתי חמור, אשר נמשך כבר עשרות שנים, ולא להכיר בעיר נתניה כעיר קולטת עלייה. אין ספק שמדובר באבסורד גדול, שכן בנתניה חיים כיום כ-60 אלף עולים, וביניהם קהילת עולי אתיופיה הגדולה בישראל. אך אותו אבסורד מביא לפגיעה קשה בתקציבי העיר, שכן מצד אחד משקיעה העירייה מיליוני שקלים מידי שנה בנושא קליטת עולים, ומצד שני לא זוכה לכל תמיכה מהמדינה. בשל כל אלו לא נותרה לנו ברירה אלא לקצץ באגף קליטת העלייה, וכולנו תקווה כי ממשלת ישראל תפעל בהקדם על מנת למנוע פגיעה קשה בעולים תושבי העיר ועובדי המחלקה״.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים