שתף קטע נבחר

שבעה טיפים לאריזת תכולת הבית לפני הובלה

ארזו כל חדר בנפרד, דאגו לציוד הדרוש מראש, אל תתחילו לארוז ברגע האחרון – ומה עוד? "המקצוענים" עם טיפים למעבר דירה בטוח

בשיתוף אתר "המקצוענים "

 

לקראת מעבר דירה? אם המחשבה על כך שכל החפצים שלכם מפוזרים בערימות גורמת לכם לרצות לישון חמישה ימים ברצף, יכול להיות שכדאי לכם לשקול שירותי אריזה. בין אם תעשו זאת לבד או עם סיוע של חברה - לרגל עונת מעברי הדירות, הנה כמה טיפים לאריזה שיקלו על המעבר שלכם.

 

עוד כתבות באתר המקצוענים:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

עופי לשלום

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע 

מחירון הובלות

 

1. דאגו להשיג מראש ובזול ציוד אריזה מהמוביל 

מהו הציוד שנדרש? "טושים עבים, מדבקות צבעוניות, קרטונים, מסקנטייפ מניילון (עמיד יותר ממסקנטייפ מנייר שנוטה להיקרע), ניירות אריזה לאריזת חפצים שבירים, פצפצים (או מגבות וסדינים כתחליף) וסכין יפנית", אומר שי פטל מניו-יורק מוברס מאתר 'המקצוענים'. "כשמדובר בדירה גדולה עם הרבה פריטים - ייתכן ששווה לכם לשקול להזמין לפחות חלק מציוד האריזה ישירות מהמוביל בשלב ההתקשרות עמו. לרוב, העלות תהיה הרבה יותר נמוכה מאשר אם תקנו את הציוד בעצמכם, מפני שחברות ההובלה רוכשות ציוד כזה בסיטונאות ממפעלי הקרטונים".

 

פטל מוסיף: "ישנן חברות שיספקו לכם קרטונים משומשים בחינם, וקרטונים חדשים בעלות של כ-5 שקלים לארגז קרטון אחד בממוצע. בכל מקרה, כדאי להימנע מלארוז את הבגדים בארגזים מהסופרמרקט, ששימשו לאחסון אוכל ויכולים להכיל חרקים וביצי תיקנים שיעברו יחד אתכם לדירה החדשה או לשאריות מזון שיכולים לגרום לכתמים ולריחות לא נעימים לציוד שלכם".

 

2. הקפידו על אריזה נכונה של כלי המטבח השבירים 

גם אם אתם אלופי האריזות, חדר אחד לפחות כדאי שתשקלו לארוז עם סיוע והוא המטבח. ולא רק מטעמי חיסכון בזמן, אלא בייחוד משום שחברת ההובלה אחראית על כלי המטבח השבירים אם היא זו שארזה אותם.

 

הדבר יבטיח לכם שהסרביס שעבר בירושה שלושה דורות במשפחה יהיה בידיים טובות יותר. אם בכל זאת אתם אורזים לבד, חשוב שתעבדו מסודר ולא תעמיסו יותר מדי כלים בארגז קרטון אחד. תוכלו אף לבקש מהמוביל להנחות אתכם כיצד לארוז ארגז אחד, ולספק לכם את הציוד הנדרש.

 

איך אורזים כלי מטבח שבירים? פטל: "כדאי להניח מגבת קטנה בתחתית הארגז, ואורזים כל כלי עם נייר אריזה נפרד. כדאי שלא לארוז כלים בארגזים גדולים מדי, בשל משקלם. חשוב לארוז את כל הכלים בקרטון עד שהוא מתמלא ולא להשאיר רווח שיכול לגרום לתזוזת הכלים במהלך הנסיעה".

 

3. כמה זמן לפני כדאי לארוז? 

אם אתם עובדים במשרה מלאה, סביר להניח שתנצלו את שעות הערב ואת סופי השבוע לצורך האריזה. איך יודעים כמה ימים להשאיר למשימה? זה כמובן מאוד משתנה מאחד לשני, ועדיין, בהכללה גסה משך האריזה הממוצע של דירת חדר הוא יום-יומיים, דירת שני חדרים - שלושה ימים, דירת 3 חדרים – כשבוע, ודירת 5 חדרים יכולה לקחת שבועיים ואף יותר.

 

לכן, היערכו לכך מראש, בייחוד אם אתם מוגבלים בתאריך העזיבה של הדירה. הסתבכתם? כמה עובדים מיומנים יעשו זאת עבורכם בכמה שעות. אמנם יש לכך מחיר, אבל בעת החישוב שאלו את עצמכם האם המשימה מצריכה מכם לקחת כמות גדולה של ימי חופש מהעבודה? אם כן, לא בטוח שאתם באמת חוסכים כסף, אז בחישוב הכולל הכניסו גם את הפסד ההכנסה.

 

4. מעוניינים בשירות אריזה - דאגו להזמין מראש 

לא כולם יודעים, אבל לרוב חברות ההובלה מספקות גם שירותי אריזה. ועדיין, אל תבנו על זה שלמובילים יהיה זמן לארוז לכם את הדירה בשיא עונת ההובלות. דאגו ליידע אותם מראש על כך, כי מובילים רבים קובעים שתיים ואף שלוש הובלות לאותו היום בשיא העונה (יולי-אוגוסט).

 

בכל מקרה, כדאי שתקבלו החלטה כמה שיותר זמן מראש ותיסגרו על אריזה והובלה אצל אותה חברה, מפני שסביר להניח שהעלות תהיה יותר נמוכה מאשר להזמין שתי חברות בנפרד: אחת לאריזה ואחת להובלה. כמה זה עולה? במוקד השירות של 'המקצוענים' אומרים: "העלות הממוצעת של אריזה היא 30-50 שקל לארגז בודד, כשעבור דירה נדרשים 50-100 ארגזים בממוצע, בהתאם למספר החדרים ולכמות הציוד שקיים בדירה. מטבח ממוצע יצריך 10-14 ארגזים, כך שאם אתם מעוניינים לחסוך ייתכן ששווה לבקש לפחות אריזה של אלו, ולא לקחת סיכון שהכלים יישברו".

 

מה ממש לא מומלץ לארוז לבד? פטל: "מחשבים, מסכים וטלוויזיות, תמונות ופסלים גדולים, וכמובן ריהוט ומוצרי חשמל גדולים. זה תפקיד המובילים לארוז אותם, ובייחוד למי שלא שמר את האריזה המקורית לא כדאי להסתכן ולארוז לבד, אלא להשאיר למובילים. לרוב זה נחשב לחלק משירות ההובלה. דאגו לוודא זאת מראש בעת ההתקשרות".

 

5. ארזו כל חדר בנפרד 

במקום להתרוצץ מחדר לחדר, עבדו מסודר. זכרו שפריקת תכולה נוחה מתחילה באריזה נכונה. אל תארזו על פי נושאים, אלא על פי חדרים. הקפידו על השארת הארגזים של כל חדר בתוך אותו החדר, וסמנו אותם במספר או בצבע מסוים.

 

הדבר יאפשר לכם לפרוק בקלות את הציוד ולא לסחוב אותו מחדר לחדר בעת ההגעה. כבלי חשמל הקפידו לארוז יחד עם המוצר הנלווה להם. זו טעות לארוז את כל הכבלים בארגז אחד, שכן בעת הפירוק יהיה הרבה יותר קשה להתאים כל כבל למוצר החשמלי הנלווה לו. כדי לא להילחץ ברגע האחרון סיימו לארוז את כל החדרים, וכשעיקר העבודה תהיה מאחוריכם תוכלו לסיים עם אריזת המטבח שהוא החלק הכי מורכב באריזה.

 

ברגע שמרבית הדירה תהיה כבר ארוזה, המוטיבציה שלכם רק תעלה. בנוסף, זכרו לעשות סיבוב אחרון לאחר עזיבת המובילים כדי לוודא שלא נשכח דבר. נקודות מועדות לפורענות: כביסה שנותרה על החבל, מאחורי דלתות, בוידעם, בתוך המקלחון ובחדרי השירות.

 

6. הקפידו לכתוב שביר על ארגזים שבירים במיוחד 

ארזו בנפרד את הציוד השביר, והקפידו לכתוב עליו 'שביר'. אל תסמכו על כך שהמובילים ינהגו בכל הארגזים שלכם באותו אופן, והפרידו את הארגזים השבירים מיתר הציוד. בנוסף, אם אתם אורזים בקבוקים עם נוזלים, השאירו את הארגז פתוח, כדי שהמובילים לא יהפכו אותו בטעות בעת ההובלה, מה שיוכל לגרום לכל יתר הארגזים להירטב בעת הנסיעה.

 

7. השאירו מחוץ לארגזים ציוד שאותו תצטרכו לשבוע הראשון בדירה החדשה 

כדי מאוד לארוז ציוד שישמש אתכם לשבוע הראשון בדירה החדשה בארגז, תיק או מזוודה שאותם תיקחו אתכם ולא תשלחו במשאית ההובלה. פטל: "כלי רחצה, מעט ביגוד ונעליים ומעט כלי ניקוי בסיסיים - כדאי שיהיו זמינים לכם לימים הראשונים, ושלא תיאלצו לחפש אותם ולהפוך את כל הארגזים מיד לאחר ההובלה".

 

ולסיום: רוצים לחשוב גם על המובילים ושההובלה שתתחיל ברגל ימין? הימנעו מלארוז את הקומקום ואת הקפה.

 

מחפשים מוביל? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים