שתף קטע נבחר

די לסבל: קנדה אישרה בחוק המתות חסד

המדינה מצטרפת לשווייץ, הולנד, אלבניה, קולומביה ויפן שעשו זאת לפניה. עם זאת, החוק החדש יאפשר המתת חסד רק למי שמותו ודאי וקרוב

קנדה אישרה בסוף השבוע בחוק המתת חסד עבור חולים סופניים. החוק אושר למרות ביקורת משני הצדדים – הן של אלה שמתנגדים לעצם הרעיון של המתת חסד והן של אלה שדרשו שהחוק יהיה רחב יותר, ויחול גם על מי שסובלים ממחלות ניווניות ושמותם אינו בהכרח קרוב.

 

אחרי חודשים של דיון פוליטי וציבורי ער בנושא הצביע הסנאט הקנדי בעד החוק, והפך את קנדה לאחת המדינות היחידות בעולם שבהן לרופאים מותר לסייע לחולים למות.

 

חלק מהמחוקקים מתחו ביקורת על כך שהחוק יאפשר המתת חסד רק למי שהמוות אורב להם גם כך מעבר לפינה, ולא למי שסובל ממחלה חשוכת מרפא ומותו עדיין רחוק יחסית.

ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו. "החוק עשוי להתרחב" ()
ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו. "החוק עשוי להתרחב"

החוק גובש אחרי שבשנה שעברה ביטל בית המשפט העליון של קנדה את האיסור על התאבדות בסיוע רופא. כעת הוא צריך לקבל אישור סופי ורשמי מהמושל הכללי דיוויד ג'ונסטון, המכהן כראש המדינה. מדובר בהליך פורמלי בלבד.

 

פסיקת בית המשפט העליון חלה גם על בגירים המתמודדים עם סבל שלא ניתן לשאת אותו או עם מצוקה נפשית הנובעת ממחלה קשה ובלתי ניתנת לריפוי, אבל המשלה הליברלית של קנדה צמצמה את החוק כך שהוא יחול רק על מי שסביר להניח שמותם יגיע בקרוב. מבקרי הנוסח החדש של החוק אומרים שהוא ידון אנשים הסובלים ממחלות ניווניות כמו טרשת נפוצה לסבל קשה מנשוא.

 

גורמים רשמיים בממשלת קנדה אומרים כי החוק הוא ניסיון ראשון לטפל בנושא הרגיש כל כך והשנוי במחלוקת, וכי ייתכן שבשנים הבאות החוק יורחב.

 

על כל פנים, קנדה מצטרפת בעקבות החוק החדש לקבוצה קטנה של מדינות שמאפשרות המתת חסד – שווייץ, הולנד, אלבניה, קולומביה ויפן. המתת חסד חוקית גם בכמה ממדינות ארה"ב: וושינגטון, קליפורניה, אורגון, ורמונט, ניו מכסיקו ומונטנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
רה"מ טרודו. לחולים במחלות ניווניות אין מענה
צילום: EPA
מומלצים