שתף קטע נבחר

תירס מתוק במיוחד שאוכלים טרי ללא בישול

"חוות תקוע" המתמחה בגידול ושיווק פטריות וירקות מיוחדים, החלה לשווק תירס"סופר מתוק" (SUPER SWEET)– תירס מזן מתוק במיוחד המאופיין במתיקות גבוהה, פי שלושה מתירס רגיל, בעסיסיות רבה ובמרקם פריך.

 

התירס, השייך למשפחת הדגנים, הוא צמח טרופי שמקורו במרכז אמריקה ובמאה ה-16, עם גילוי היבשת, החל התירס להתפשט למדינות אירופה והעולם. לפני 4,000 שנהזני התירס לא היו מתוקים.רק ב- 1770 תועדו לראשונה בארה"ב זני תירס בעלי מתיקות עדינה, כמו אלה הנפוצים היום,וב- 1900 החלו לפתח את הזנים הסופר מתוקים.

 

הייחודיות של הזן "סופר מתוק" היא באופן אכילת התירס, אותו מומלץ לאכול טרי, ישירות מהקלח וללא בישול מקדים. טעמו מתוק והוא עסיסי וטעים, ממש כמו תפוח או כל פרי אחר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הנטורופתית טל בן דוד, מצינת כי למרות מתיקותו הרבה של התירס הסופר מתוק רמת הסוכרים וכמות הקלוריות שבו אינם שונים מהתירס הרגיל.גם ערכו הגליקמי (דירוג המשקף את השפעתו המיידית של המזון על רמת הסוכר בדם) הוא בינוני, בדומה לזני התירס הרגילים.

 

הסיבים התזונתיים שבתירס הופכים אותו לפחמימה מורכבת ובכך מעלים את ערכו התזונתי והוא בהחלט יכול להיות תחליף ראוי למנת לחם או כל פחמימה אחרת בתפריט היומי.

 

התירס עשיר בויטמינים. כוס גרגירי תירס (154 גרם) מספקת 17% מהתצרוכת היומית המומלצת לאדם של ויטמין Cו-21% מהתצרוכת היומית המומלצת לאדם של תיאמין (ויטמין B1) המסייע לייצור אנרגיה בשרירים ובמערכת העצבים.כמו כן התירס עשיר בוויטמין B2ו-B3 המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העצבים, העור ומערכת העיכול, בוויטמין B9 (חומצה פולית) החיוני למניעת מחלות לב וכלי דם, משתתף בייצור תאי דם אדומים, בייצור חומצות גרעין, חיוני לתפקוד התפתחות רקמות בגוף ומניעת מומים מולדים בעוברים.

 

13.90 שקל, פוליצר, חנויות פרטיות ובשווקים




 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
תירס מתוק במיוחד
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים