שתף קטע נבחר

אוניברסיטת החלל הגיעה לטכניון: "מנהיגי העתיד של החלל"

סטודנטים מישראל, ארצות-הברית, סין, הודו, גאנה ומדינות נוספות ברחבי העולם פתחו היום את תוכנית הקיץ של אוניברסיטת החלל, שתתקיים בחיפה. הסטודנטים זכו לברכה גם מחוץ לכדור הארץ

לומדים על החלל בטכניון: 106 סטודנטים מ-24 מדינות החלו היום (ג') בתוכנית הקיץ של אוניברסיטת החלל הבינלאומית. לראשונה נערכים הלימודים בישראל והם צפויים להיערך עד חודש ספטמבר. בין האורחים שיגיעו לטכניון - ד"ר באז אולדרין, האדם השני שדרך על אדמת הירח.

 

טקס הפתיחה של הלימודים החל במצעד דגלים של הסטודנטים - שהגיעו בין היתר מארצות-הברית, בריטניה, סין, גרמניה, שבדיה, נורבגיה, קנדה, פינלנד, יוון, ספרד, מכסיקו, הודו, גאנה וגם ישראל. בטקס הפתיחה הוקרנה ברכה שצולמה כ-400 ק"מ מעל כדור הארץ. מפקד תחנת הבינלאומית, האסטרונאוט האמריקני ג'ף וויליאמס, בירך את הסטודנטים: "אני מקווה שתיהנו מההזדמנות ללמוד ולעבוד בעיר היפה חיפה, בישראל". בסיום הברכה הוא עשה "סלטה".

 

 

במהלך הקיץ יתקיימו בטכניון הרצאות אורח ודיונים בהשתתפות מיטב מומחי החלל בעולם ובהם ד"ר באז אולדרין, שותפו של ניל ארמסטרונג לנחיתה הראשונה על הירח, רונה רמון, האסטרונאוטים האמריקאים ג'ף הופמן וג'סיקה מאייר, הקוסמונאוט הרוסי סרגיי קריקאלב, האסטרונום הקנדי ד"ר דייוויד לוי שגילה את כוכב השביט שומייקר-לוי 9 ומהנדס החלל וסופר המדע הבדיוני אריק צ'וי.

 

אוניברסיטת החלל הבינלאומית (ISU) מתמחה בהענקת הכשרה ברמת תואר שני למנהיגי העתיד של קהילת החלל העולמית בקמפוס המרכזי שלה בשטרסבורג, צרפת ובמקומות אחרים ברחבי העולם. תוכנית הלימודים של ISU מקיפה את כל הדיסיפלינות הנוגעות לתכניות ולמיזמי חלל, כגון מדעי החלל, הנדסת חלל, הנדסת מערכות, רפואת חלל, מדיניות ודיני חלל, ניהול ועסקים וחלל וחברה.

 

חלק מהסטודנטים מישראל (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
חלק מהסטודנטים מישראל(צילום: ירון דרוקמן)

 

29 שנים לאחר "סמסטר הקיץ" הראשון בשנת 1988, הגיע עתה תורה של חיפה לארח את התוכנית ללימודי חלל. זו הפעם הראשונה שהתכנית ללימודי חלל נערכת במזרח התיכון. כיום יש ל- ISU למעלה מ-4,000 בוגרים. בשנה שעברה אירחה התוכנית ללימודי חלל שהתקיימה באוניברסיטת אוהיו בארה"ב, 99 סטודנטים מ-31 מדינות, מתוכם 39% היו אנשי מקצוע עם יותר מ-3 שנות ניסיון, 27% אנשי מקצוע עם פחות מ-3 שנות ניסיון ו- 34% בוגרים.

 

לטקס הפתיחה הגיע האסטרונאוט האמריקני ג'פרי הופמן, שהיה בחמש משימות בחלל ב-1985 ועד 1996, אז פיקד על מעבורת החלל קולומביה. באחת המשימות ב-1993 הוא היה בצוות שתיקן תקלה בטלסקופ החלל האבל.

 

הופמן שיבח את ישראל בדבריו במסיבת עיתונאים: "בכל פעם שהסתכלתי על ישראל ממעבורת החלל, ראיתי את ארץ התנ"ך. ישראל היא לא רק ארץ התנ"ך, אלא אחת המדינות המתקדמות בעולם בטכנולוגיה. אני נהנה מאוד להיות חלק מהתוכנית. יש לי קשר עם חיפה מאז שנות ה-60' – אז אחי היה בחילופי תלמידים בתיכון"

סטודנט ראשון מגאנה בלימודים (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
סטודנט ראשון מגאנה בלימודים(צילום: ירון דרוקמן)

יש גם נציגות לפינלנד (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
יש גם נציגות לפינלנד(צילום: ירון דרוקמן)

 

נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא אמר: "אנחנו מאוד גאים לארח אתכם. שמענו הרבה על אוניברסיטת החלל ואנחנו מרגישים כבוד להיות המארחים. הטכניון הוא אחד המוסדות האקדמיים ששיגרו לוויין לחלל (טקסאט 2) ואנחנו עומדים לשגר בתחילת 2017 שלושה ננו לוויינים נוספים לחלל". הוא קרא לסטודנטים "מנהיגי העתיד של החלל". פרופ' לביא גילה שיש לו חלק במחקר החלל, כשב-1984 פיתח באוניברסיטת הרווארד התקן לחק השינה בחלל.

 

ראש העיר המארח, יונה יהב, דיבר על ההשכלה הגבוהה בחיפה. "זו החלטה נכונה לארח את האוניברסיטה בחיפה. הסיבה הראשונה היא הטכניון, זו גם העיר עם אחוז זוכי פרס הנובל הכי גבוה וחצי מהתושבים כאן הם אקדמאים".

 

גם מנכ"ל משרד המדע פרץ וזאן אמר כי ישראל גאה לארח את תוכנית הקיץ של אוניברסיטת החלל. "ישראל היא מדינה מובילה בתחומים רבים בחלל", הוא אמר.

 

בין הנואמים בטקס הפתיחה הייתה גם רונה רמון, אלמנתו של האסטרונאוט הישראלי הראשון אילן רמון ז"ל. רמון אמרה: "במסדרונות נאס"א פוגשים אנשים שעושים היסטוריה. אתה מעריך את העבודה של כולם, אבל הכי חשוב שאתה מרגיש שכולם עובדים עבור מטה נעלה יותר, למען האנושות, להפוך את העולם למקום טוב יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון דרוקמן
לומדים על החלל בישראל
צילום: ירון דרוקמן
מומלצים