שתף קטע נבחר

מדריך: איך לבחור קולט אדים למטבח?

קולט האדים מונע ריחות לא נעימים בבית וגם עשוי למנוע תקלות במזגן. אז איזה קולט מתאים לכם? אתר "המקצוענים" עם המדריך

תפקידו של קולט אדים במטבח הוא לטהר את האוויר מעשן ומרסיסי שומן ולשמור לאורך זמן על הניקיון של הארונות והחלונות במטבח, במיוחד בעונת הקיץ שבה אנו מעבירים שעות ארוכות עם חלונות מוגפים ומזגן דלוק. אם המטבח קרוב לסלון, קולט אדים גם ימנע סתימות בפילטר של המזגן ותקלות שכרוכות בתיקון של אלפי שקלים לאורך זמן. שלא לדבר על הריחות הלא נעימים בחלל הבית בעת בישול וטיגון. אז אם אתם מחדשים את המטבח ועומדים לפני רכישה של קולט אדים, הנה כמה דברים שחשוב לדעת לפני שניגשים לחנות.

 

עוד כתבות:

איזה מטבח מתאים לי?

5 שאלות שכל אדם צריך לשאול לפני קניית כיור חדש

כיור, מקרר או תנור האפייה - איך מנקים נירוסטה?

כאן אופים בכיף: כל מה שצריך לדעת על תנורי אפיה

 

עם ארובה או עם פילטר פחם?

קולט אדים בעל ארובה מותקן מעל הכיריים ומיועד למטבחים שאין בהם ארון מטבח ישירות מעל הכיריים. קולט ללא ארובה מסנן את העשן ופועל בשיטה של מיחזור האוויר באמצעות פילטר פחם. "השאלה אם יהיה לקולט ארובה שתאפשר יציאה של האדים אל מחוץ לבית או לא תלויה במיקום המטבח, אלא לרוב בשאלה האם מדובר בבית פרטי או משותף", מסביר אייל שני משני פתרונות באתר 'המקצוענים'. "אם אין קיר חיצוני למטבח ואין אפשרות יציאה החוצה, תיאלצו להסתפק בקולט עם פילטר שתפקידו לסנן את הריח ואת העשן, אך מבלי יכולת להוציא את אדי הבישול והטיגונים אל מחוץ לבית".

 

איציק וכלר, מנהל אולמות התצוגה של TEKA ישראל, מוסיף: "גם אם הבניין מחופה באבן אין אפשרות לעשות יציאה ישירות החוצה ונדרש למקם צינור לכיוון אחת המרפסות, אם היא בקרבת מקום. במקרה כזה צריך שאורך הצינור המקסימלי יהיה עד 4-5 מטרים. בקיר בטון מאוד קשה לקדוח ונדרשות לעשות הכנות לכך מראש. למרבית הישראלים יש קולט עם פילטר (ללא פתח יציאה)".

 

סוגי הקולטים והתאמתם למטבח

ישנם מספר סוגים עיקריים של קולטים בשוק. איך יודעים כיצד להתאים אותם? קולט קיר יתאים לכיריים הממוקמות בסמוך לגז, קולט אינטגראלי יתאים למי שמעוניין בהתקנת הקולט כחלק מארון המטבח וקולט אי יתאים למטבח שבו הכיריים ממוקמות על אי במרכז המטבח. לא משנה מהו סוג הקולט, כדאי לתכנן אותו כך שהוא יהיה בגובה מתאים מעל הכיריים, לצורך האפקטיביות שלו.

 

וכלר: "הגובה הסטנדרטי הוא 70 ס"מ מעל הכיריים עבור קולט אדים רגיל ועבור קולט אינטגראלי גובה של 60 ס"מ מעל הכיריים. אין לרדת מתחת ל-60 ס"מ, כדי שהקולט לא ישאב להבה גדולה מדי". בנוסף, חשוב להקפיד על כך שגודל הקולט לא יהיה קטן מגודל הכיריים. הוא יכול להיות באותו הגודל או רחב מהם.

 

עוצמת היניקה ועוצמת הרעש

פרמטר חשוב לבחירת קולט אדים שיהיה אפקטיבי הוא עוצמת היניקה שלו. וכלר: "העוצמה נמדדת במטר קוב לשעה (מק"ש) שהקולט יכול לשאוב. מומלץ על הספק של 800-1,200 מק"ש, בהתאם לתדירות הבישולים והטיגונים בבית".

 

 

וכלר מוסיף: "כיוון שאנו מבלים שעות ארוכות לעתים במטבח, בייחוד בבתים עם ילדים, ובשעות הערב אנו גם אוכלים סביב השולחן ורוצים ליהנות משקט, חשוב לבדוק מהי עוצמת הרעש של קולט האדים. קיימים כיום בשוק קולטים בעלי מנוע שקט במיוחד, כשקולט בעל עוצמה של 52 דציבלים ומטה ייחשב לשקט עבור מטבח ביתי".

 

פרמטר חשוב נוסף הוא החומר ממנו עשוי הקולט. שני: "קולט שעשוי מנירוסטה טהורה יהיה עמיד ולכן עדיף על פני קולט ממתכת, אשר יחליד ויצהיב במשך הזמן".

 

איזו תחזוקה נדרשת ומהי האחריות הניתנת?

חשוב מאוד להקפיד על ניקיון הקולט כיוון שהשומנים המצטברים על המנדף עלולים לפלוט אדים רעילים, שיגיעו אל מערכת הנשימה במהלך פעולת יניקת האדים והוצאת האוויר הנקי.

 יש לנקוט במשנה זהירות ולנקות את הקולט רק לאחר שהתקרר כדי שלא להסתכן בכוויות. תחזוקה של קולט אדים כוללת ניקיון של הפילטר הנשלף במים פושרים (אחת לשבוע-שבועיים) והחלפת פילטר הפחם בהתאם לתדירות השימוש (בין חצי שנה לשנה וחצי). האחריות הניתנת לקולט היא לרוב למשך שנה, רק קחו בחשבון שהיא לא כוללת אחריות במקרה של שבר במוצר בעת ההתקנה. לכן, חשוב מאוד לבחור במתקין מקצועי. בשונה ממכונות כביסה ששולחות נציג מטעם החברה בשלב ההתקנה הראשוני, בתחום של קולטי אדים הזמנת המתקין היא עצמאית שלא דרך החברה ממנה רכשתם את המוצר.

 

כמה זה עולה?

טווח המחירים של קולט רגיל בשוק הוא 600-1,500 שקל, ועבור קולא מתקדם ומעוצב יותר החל מ-2,000 שקל. עלות ההתקנה היא 200-400 שקל עבור קולט קיר רגיל ועד 1,000-2,000 שקל בהתאם למורכבות ההתקנה, כשהעלות אינה כוללת קידוח בקיר.

 

אתר ynet הינו שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים