שתף קטע נבחר

סטודמאייר לא לבד: השחקנים הגדולים ביותר שנחתו בישראל

לא בטוח שכולם מצפים מכוכב ה-NBA לשעבר לשלוט בליגה העל שלנו, בטח לאור בעיות הברכיים של הסנטר הוותיק, ובכל זאת אי אפשר להתעלם מאבק הכוכבים שהוא משרה. קבלו את מצעד השחקנים הנוצצים ביותר שהגיעו לארץ הקודש

גם אורי אלון כנראה עדיין משפשף את עיניו בתדהמה ולא מאמין שזה קרה, אז כן, זה קרה – אמארה סטודמאייר חתם בהפועל ירושלים ויצטרף לסגל המתחדש של סימונה פיאניג'אני כאחד השמות הגדולים ביותר שאי פעם שיחקו בישראל.

 

אחרי שכידרר במדיסון סקוור גארדן, קיבל אסיסטים מסטיב נאש בפניקס והתמודד מול כמה משחקני הפנים הגדולים אי פעם, הבעלים/סנטר/טריק שיווקי צפוי לדרוך על הפרקט בהיכלים מרשימים לא פחות כמו אולם היובל למשל ולקחת לסל שומרים מצמרת הכדורסל הישראלי.

 

זו ממש לא הפעם הראשונה שכוכב גדול כמו סטודמאייר נוחת בישראל עם ערמות של ציפיות על הגב. בחלק מהפעמים זה עבר יותר טוב, בשאר, הרבה פחות. חזרנו לחמשת השמות הגדולים והנוצצים שהגיעו לביצה הקטנה שלנו. וכן, אתם בטח אומרים לעצמכם עכשיו: "שכחתם מישהו!", אז אתם מוזמנים להזכיר לנו בטוקבקים.

 

5. ג'ורדן פרמאר - מכבי ת"א - עונת 2011/12

איזה כיף כשיש שביתת שחקנים ב-NBA, הא? תשאלו את ראשי מכבי ת"א. השביתה בפתיחת עונת 2011/12 הביאה לכאן את "הכדורסלן היהודי הטוב בעולם", הלא הוא ג'ורדן פרמאר. הגארד בן ה-25 שכנראה כיכב לא פעם בחלומותיו של שמעון מזרחי ודייויד פדרמן עוד בטרם הגיע לכאן, הספיק לככב עוד לפני כן לצידו של קובי בראיינט בקו האחורי של הלייקרס. אותם לייקרס שהצליחו לזכות בשתי טבעות והופיעו בגמר נוסף בין 2007 ל-2010.

 

לאיפה נעלם ג'ורדן פרמאר של הקדנציה הראשונה? (צילום: מור שאולי) (צילום: מור שאולי)
לאיפה נעלם ג'ורדן פרמאר של הקדנציה הראשונה?(צילום: מור שאולי)

 

ובהיכל? עד לסיום השביתה פרמאר הספיק להראות את יכולותיו בשבעה משחקים מעולים ביורוליג בהם תרם 14.1 נקודות, 4 אסיסטים ו-4.7 ריבאונדים, כולל 27 נקודות על הראש של ריאל מדריד, כשהוא מותיר אחריו אלפי אוהדי מכבי שבורים.

 

4. סדריק סבאלוס - הפועל ת"א - עונת 2002/03

בדצמבר 2002 הפועל תל אביב תפסה את היריבה העירונית שלה לא מוכנה ושמה ידה על אחד השחקנים המוכרים ביותר שנחתו בארץ הקודש. קריירת ה-NBA של סבאלוס (33, 2.01) כללה בין השאר הגעה לגמר (פיניקס), הופעה אחת באולסטאר וזכייה בלתי נשכחת בתחרות ההטבעות של 1992 עם הטבעה אדירה בעיניים מכוסות. השיא אגב (לפחות האישי) הגיע בעונת 1994/95 במדי הלייקרס עם לא פחות מ-21 נקודות ו-7 ריבאונדים בממוצע לערב.

 

בזמנו סבאלוס הצהיר שהוא מגיע כדי לשנות את ההיררכיה המקומית ולגרום להפועל "לעבור את מכבי". המציאות הייתה שונה לחלוטין, כשאחרי שני משחקים בלבד, הבינו באוסישקין שהכוכב גדל למימדי ענק, בעיקר במשקל והיה הרבה מעבר לשיאו.

 

סבאלוס. 20 קילו יותר (צילום: ראובן שוורץ)
סבאלוס. 20 קילו יותר(צילום: ראובן שוורץ)

 

3. נייט רובינסון - הפועל ת"א - עונת 2015/16

נבחר "רק" במקום ה-21 בדראפט 2005 על ידי הסאנס, אך מיד הועבר לניו-יורק בטרייד. בגארדן סיפק ארבע עונות לא רעות בכלל כשבשיאו (2008/09) קלע 17.2 נק' לערב והפך לאחד המחליפים הטובים בליגה. בהמשך עבר במספר קבוצות ולא ממש הרשים עד שהגיע לשיקגו בעונת 12/13 והיה אמור להיות הרכז השלישי ברוטציה.

 

בפועל, דרק רוז נפצע וזה עשה רק טוב לגארד הקפיצי שהפך לחלק משמעותי בקבוצה שהגיעה עד גמר המזרח, שם נכנעה למיאמי 4:1. רובינסון רשם באותה עונה 13.1 נק' ובפלייאוף העלה רמה עד ל-16.3 נק'. בישראל, האיש שזכה שלוש פעמים בתחרות ההטבעות, הגיע בתור להפועל בתור מושיע והספיק להסתבך עם מיטשל וואט, אוהדי הפועל חולון ובעצם כמעט עם כל אחד, אבל היכולת, אוי היכולת.

 

הוא אמנם לא היה יציב והאוהדים בדרייב אין לא ראו אותו אפילו פעם אחת שובר את הטבעת עם איזו הטבעה עוצמתית, אבל אף אחד לא ישכח את תצוגת ה-46 נקודות שלו (שהסתיימה בהפסד) מול הפועל ירושלים וכמובן את העובדה שהוביל את האדומים כמעט לבדו למרחק פוזשן אחד מהדחתה של ירושלים בסדרה של חמישה משחקים ללא יתרון ביתיות.

 

2. פרוויס שורט - הפועל ת"א - עונת 1991/92

עוד שחקן שנחת דווקא בהפועל והוא, בניגוד לסבאלוס למשל, סיפק את הסחורה ועוד איך. שורט נבחר חמישי בדראפט 1978 על ידי גולדן סטייט, מקום אחד לפני... לארי בירד. אם זה לא מספיק כדי להבין כמה טוב הוא היה, אז מה כן? קצת מספרים כנראה: בווריורס הוא שיחק תשע עונות נפלאות (ו-13 בסה"כ), כולל אחת מדהימה במיוחד עם ממוצע פנטסטי של 28 נקודות בממוצע למשחק ו-5.1 ריב'.

 

בשנת 1990 הודיע שורט, שהיה ללא ספק כוכב NBA לגיטימי, שהוא עוזב את הליגה עם ממוצע קריירה של 17.3 נק' ובעונת 91/92 הגיע כדי לחזק את האדומים. יחד עם דייויד ת'רדקיל, שורט סיפק עונה גדולה, אבל נעלם דווקא במשחק מספר 5 של גמר הפלייאוף מול מכבי ת"א.

 

 

 

1. טום צ'יימברס - מכבי ת"א - עונת 1995/96

השחקן המפורסם ביותר שנחת כאן וכנראה מסיבה מסוימת. הבחירה ה-8 בדראפט 1981 היה כל מה שציפו ממנו

ב-NBA ואף יותר מכך. לראייה, חולצה מספר 24 עם שמו עדיין מתנוססת לה אי שם בתקרת אולמה של פיניקס. הקריירה של צ'יימברס התפרשה לאורך 16 עונות נהדרות עם ממוצעים של 18 נקודות, 6 ריבאונדים ו-2 אסיסטים, להם הוסיף ארבע הופעות באולסטאר (כולל תואר MVP באחד מהם). הוא היה מספר ארבע קלאסי בגובה 2.08 מ' שיכול לכדרר ולקלוע כמעט מכל טווח, אתלטי בצורה יוצאת דופן.

 

איך היה בארץ? לא טוב, או יותר נכון בינוני למדי. צ'יימברס, שהגיע לפה בגיל 36, היה כבד בהרבה מההוא שפינטזו עליו ראשי הצהובים. למרות ממוצעים סבירים של כמעט 18 נק' למשחק בליגת העל, ביורוליג (אז גביע אירופה לאלופות) בעיקר זוכרים ממנו את הערב הבלתי נשכח מול ברצלונה בו הוא הצליח לספק 0 מ-14 מהשדה! הוא רצה להמשיך עוד עונה, מכבי לא ממש הייתה בעניין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פרטי
אמארה סטודמאייר
צילום: פרטי
מומלצים