שתף קטע נבחר

צפו: למה תינוקות מחייכים והאם הם באמת שמחים?

חיכיתם בכיליון עיניים לחיוך הראשון הקסום שלו. אבל האם באמת זה אומר שתינוקכם אכן שמח? הד"ר עונה

זה אחד הרגעים הקסומים שכל הורה מחכה לו: סמוך לגיל חודש מביט בכם הרך הנולד, מותח את זוויות פיו לצדדים ו...מחייך. אתם מתמוגגים מהחיוך הראשון, שהוא שלב חשוב להתפתחותו של התינוק. אבל האם החיוך הזה מעיד על שמחה אצל הזאטוט?

 

 

צילום: אלי סגל, חגי דקל | איפור: עדיה שיפמן | עריכת וידאו: אמיר סולמון | אפטר: שי שבתאי | הפקה: הדר ספורמס, זהבית שאשא | ניהול אולפן: הדר גלעד | במאי: אלעד רובינשטיין

 

אז נכון, החיוך הוא אחד הרגעים המרגשים אצל כל הורה טרי, וכאמור הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות התקינה של הרך הנולד. תודו שגם אתם הייתם משוכנעים שהתינוק באמת שמח לראותכם, אבל בעצם מדובר בריפלקס שלפחות בתחילת חייו של התינוק – הוא בלתי נשלט, שלא באמת מעיד על כך שהתינוק שמח.

 

לתינוק יש כמה סוגים של חיוכים, לפי שלבי ההתפתחות המוחית שלו: בימים הראשונים לחיי התינוק, אתם עשויים למצוא אותו עם חיוך מתוך שינה. לא מדובר בחיוך רצוני, אלא בעווית של הפנים. זה נגרם מגירויים עצביים שקשורים לגזע המוח. החיוך הזה נעלם סביב גיל שלושה חודשים.

 

חיוך רצוני מתחיל להופיע בגיל חודש, והוא חיוך שהתינוק שולט עליו. החיוך הזה מופיע בזמן ערות, והוא מביע שביעות רצון מכך שאתם ההורים מסתכלים אליו.

 

חיוך אמיתי או חברתי, הוא שלב מאוחר שמתחיל להופיע סביב גיל חצי שנה עד שנה. התינוק אז כבר מזהה אנשים קרובים או זרים, שולט על החיוך ובוחר למי ומתי לחייך. בשלב זה, כשהתינוק מחייך, הדבר בהחלט עשוי להעיד על מצב רוח טוב של התינוק.

 

החיוך הוא שלב התפתחותי חשוב של התינוק. אם התינוק לא מחייך עד גיל חצי שנה, גשו לרופא הילדים, כי הדבר עלול להצביע על בעיה.

 

 יש לכם שאלה על גוף האדם? שלחו אלינו - והתשובה אולי תופיע כאן בפעם הבאה

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התינוק מחייך אליכם?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים