שתף קטע נבחר

כך דורשים מכם מחיר כפול על ביטוח הדירה

מעוניינים לרכוש ביטוח לתכולת הדירה? מחשבון מחירים שמציג משרד האוצר נועד לסייע לכם בקבלת החלטה - באיזו חברת ביטוח לרכוש את הפוליסה. מסתבר שהמחיר שיוצע לכם בפועל - כפול ויותר מהמחיר במחשבון. בדיקת ynet

כמה אתם משלמים על ביטוח הדירה שלכם? בשנת 2015 גבו חברות הביטוח בישראל כ-1.7 מיליארד שקל עבור ביטוחי דירה. ביטוח דירה הוא דבר חשוב שלא כדאי לזלזל בו, אך רכישת הביטוח צריכה להיעשות בצורה נבונה, תוך השוואת תנאי הפוליסה ומחירה.

 

לפני כשנה השיק משרד האוצר מחשבון שנועד לסייע בדיוק בנקודה הזו. המחשבון אמור להיות כלי שירותי-צרכני שנועד לעזור ללקוח ברכישת פוליסה, בין היתר בסיוע במיקוח על מחיר הפוליסה, תוך פירוט המחירים והכיסויים שמציעה כל חברה. אולם, בדיקת ynet מעלה כי אין כל כך קשר במציאות בין המחירים המוצגים במחשבון לבין מחירי הפוליסות שנמכרות בפועל.

 

את הבדיקה ערכנו לגבי ביטוח תכולה בלבד. ביטוח תכולה נועד לכסות בין היתר, נזק לתכולה הנגרם משריפה, גניבה וכן נזק שנגרם לצד שלישי (שכנים אורחים וכדו').

 

רבבות שוכרי דירות בישראל מחויבים במסגרת הסכם השכירות לעשות ביטוח לתכולת הדירה (ביטוח המבנה מוטל לרוב על בעל הנכס), או אפילו מתוך בחירה של השוכרים. כאשר מדובר בדירה שכורה ובטח בקרב זוגות צעירים, סטודנטים או משפחות שלא מחזיקות ברכוש כבד במיוחד – אין צורך אמיתי בביטוח מעבר לכמה עשרות אלפי שקלים בודדים.

 

בדיקה במחשבון האוצר מעלה כי מחירי הפוליסות במקרה של כיסוי בהיקף של 60 אלף שקל, מתחילים ב-234 שקל לשנה ולפחות 8 חברות ביטוח מציעות פוליסה במחיר של פחות מ-400 שקל. אולם מתברר שכמעט בלתי אפשרי לרכוש את הפוליסות הללו. מדוע? כי פשוט אף אחד לא מוכר אותן, או לפחות יעשו מאמץ גדול כדי להסתיר אותן מכם.

 

 

כל חברות הביטוח, למעט החברות הישירות, מוכרות פוליסות דירה באמצעות סוכנים עצמאיים או סוכנויות שבבעלותן. בדקנו אצל 6 סוכנויות ביטוח שונות, אף אחת מהן לא הציעה פוליסה בפחות מ-600 שקל, כששאלנו כיצד זה מסתדר עם הפירוט שהוצג במחשבון האוצר, קיבלנו שלל הסברים על כך שמדובר במחיר "תיאורטי" בלבד ובפועל אף סוכנות לא תמכור ביטוח בפחות מ- 500-600 שקל. גם בקרב חברות הביטוח הישירות לא מיהרו למכור לנו את הפוליסה.

 

"אני עובד עם 9 חברות ביטוח", אומר ל-ynet סוכן הביטוח ליאור רוזנפלד, יו"ר סניף חיפה והצפון-לשכת סוכני הביטוח בישראל. "חברות הביטוח לא יורדות מ- 500 שקל לשנה ויש צדק בהחלטה - לא ייתכן למכור פוליסה ב-200 שקל, להפיק, להדפיס ,לתת שירות, לטפל בתביעות וגם להשאיר רווח קטן. זה לא הגיוני ולא כלכלי". לדבריו, "גם אם מחשבון האוצר ואפילו מחשבון חברת הביטוח מגיע למחיר כזה, סעיף פרמיית מינימום חוסם אותו. היום יותר מבעבר, הציבור מבין ויודע

 ששרות מקצועי של סוכן שווה כסף".

 

אז מה בדיוק קורה: האם סוכני הביטוח מונעים מכירה של פוליסות בסיסיות (בטענה כזו או אחרת - מוצדקת או פחות), האם חברות הביטוח לא מעוניינות בכלל לשווק אותן וזו המדיניות שהן משדרות והאם הפיקוח על הביטוח במשרד האוצר מנותק ממה שנעשה בשטח?

 

כך או אחרת, למרות שונות בין הפוליסות והעובדה כי מדובר בפוליסה בסיסית בלבד - היא עדיין יכולה לתת מענה סביר לעשרות אלפי לקוחות, מה גם שמחשבון האוצר מציג את מחירי המקסימום – כלומר ניתן לקבל על כך הנחה. השאלה אם תצליחו באמת לרכוש אותה.

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "התעריפים המוצגים במחשבון דווחו על ידי חברות הביטוח. תעריפים אלה הם מחירי המקסימום המותרים לגבייה על ידי חברת הביטוח. ההחלטה האם לקבל את המבוטח, נתונה לשיקול דעתה של חברת הביטוח. נשמח לקבל מידע לגבי זהות החברה אשר מחיריה אינם מתאימים לתעריף המוצג במחשבון, על מנת לבצע בדיקה בנושא".

 

מחברת מגדל נמסר בתגובה: "חברת מגדל משווקת ביטוחי תכולה לדירה באמצעות סוכני ביטוח בלבד ולא באופן ישיר. תעריפי מגדל המוצגים באתר מחשבון משרד האוצר הינם תעריפי החברה המפורסמים גם לסוכני הביטוח. אותם תעריפים, לרבות התעריף כנגד סכום הביטוח המבוקש על-פי בדיקתכם, משקללים את כל ההיבטים, בהתאם להוראות משרד האוצר. בהקשר זה, מומלץ לבצע סקר תכולה על מנת להבטיח שבקרות מקרה הביטוח יינתן למבוטח הפיצוי המתאים לתכולת דירתו".

 

מכלל ביטוח נמסר בתגובה: "הפרמיה שמוצגת במחשבון האוצר זהה לזו המוצעת ללקוחות החברה ע"י סוכניה, הן בדוגמא שהובאה בפנינו, ובכלל. יתרה מכך, התעריפים המוצגים במחשבון האוצר הינם תעריפים לכיסוי בסיסי, עליהם ניתן לקבל גם הנחה לכיסויים נבחרים".

 

מחברת הביטוח הראל נמסר בתגובה: "הפוליסה "אדירה ארד" מוצעת למכירה לכל דורש באמצעות כל סוכני הביטוח שהחברה עובדת עימם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים