שתף קטע נבחר

לא רק לרילוקיישן: מדריך לאחסון תכולת הדירה

אם אתם עושים רילוקיישן לחו"ל לתקופה מוגדרת, חוזרים לגור בבית ההורים לכמה חודשים, נוסעים לטיול במזרח או שקבלן הבנייה לא עומד בלוח הזמנים - כדאי שתשקלו לאחסן את החפצים. אז מה חשוב לדעת?

יש מצבים בחיים שבהם ייתכן שתידרשו לאחסון את כל תכולת הדירה שלכם: אם עזבתם את הדירה ואתם עדיין לא יכולים להיכנס לדירה החדשה, למשל. במקרה כזה לרוב יידרש אחסון של כמה ימים.

 

עוד כתבות בנושא:

עוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה

אחת ולתמיד: איזו פוליסת ביטוח צריך המוביל?

עוברים דירה בקרוב? הזמינו הובלה מראש

 

אבל יש מקרים שבהם הדילמה יותר גדולה, כי משך האחסון הוא לתקופות ממושכות. אם למשל אתם עושים רילוקיישן לחו"ל, אם אתם חוזרים לגור בבית ההורים לכמה חודשים, נוסעים לטיול של חצי שנה במזרח או שקבלן הבנייה לא עומד בלוח הזמנים ואתם נאלצים להמתין עוד כמה חודשים עד לכניסה לדירה החדשה שקניתם. במקרים כאלו השאלה היא האם כדאי לאחסן את כל הציוד, חלקו ומה עושים עם הציוד הנותר - מוכרים אותו? כאן נכנסים כל מיני משתנים לתמונה: כמות הציוד, שווי הציוד, נפח הציוד והאם תיאלצו לפזר אותו בכמה מוקדים שונים מה שיוביל לייקור משמעותי של עלויות ההובלה.

 

כדי לקבל החלטה מושכלת וכלכלית, קבלו סקירה על שירותי אחסון ותמחורם, על האריזה הנדרשת לשם אחסון ארוך טווח ועל שאלת הביטוח של כל התכולה שלכם בזמן האחסון.

 

מה כדאי לבדוק לפני?

הדבר הראשון והכי חשוב שכדאי לכם לבדוק הוא לאו דווקא המחיר, אלא היכן יאוחסן הציוד שלכם. ישנם חאפרים שמחזיקים מכולות שאינן מבודדות ויכולות רק להרוס את הציוד שלכם.

 

"כדי להבטיח שזה לא יקרה פשוט דאגו לבקש לראות פוליסת ביטוח תכולה" אומרים יותם חסין ודניאל נימני מנימני הובלות באתר 'המקצוענים'. חברות הביטוח כבר יגנו עליכם במקרה הזה משום שלא יעניקו פוליסה לחאפר שמחזיק מכולה כלשהי. חאפרים יוכלו להציג בפניכם לכל היותר פוליסה המבטחת חצר מסוימת.

 

חסין מוסיף: "האחסון הכי טוב הוא בתוך האנגר, המבודד ומתאים לתנאי מזג האוויר המשתנים. פוליסת תכולה צריכה לכלול את במפורש שהיא כוללת את הרחוב המסוים ואת ההאנגר המסוים. חשוב שהביטוח יהיה פוליסה לאחסנה ולא רק לשלב ההובלה. הדבר יבטיח הגנה במקרה של גניבה, שריפה, שיטפון וכדומה. בנוסף, חשוב לבדוק שגובה הכיסוי שמעניקה חברת הביטוח גבוה משווי הציוד שמאחסנים".

 

נימני: "כמו כן, כדאי לבדוק הוא שהמקום מאובטח במשך 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, מרושת במצלמות ולא נגיש למכרסמים. כדאי לוודא שהציוד מאוחסן בנפרד מציוד של אחרים ושיש נגישות אליו. שירותי אחסנה טובים הם כאלו שיעניקו לכם אפשרות לגשת לציוד שלכם בכל זמן שתרצו. אחריות הלקוח היא להגיע עם מנעול ומפתח. חברת שירותי אחסנה שלא מאפשרת גישה חופשית לציוד היא כבר חשודה".

 

מי אורז את הציוד?

תלוי. נהוג שחברות הובלה הן אלו שאורזות ציוד כבד כמו רהיטים ומכשירי חשמל גדולים, ואילו חפצים יותר קטנים אורז הדייר בעצמו. כמובן שיש אפשרות לשירותי אריזה כלליים והתמחור הוא לפי שעה או לפי ארגז. חסין: "ההבדל באריזה שמיועדת לאחסון היא שאת הריהוט ואת מכשירי החשמל יארזו לא בשמיכות לצורך הובלה זמנית אלא בפצפצים ובניילונים, כך שאריזתם תהיה יותר הרמטית ותבטיח עמידות גבוהה יותר לציוד בתנאי אחסון ממושכים".

 

מתי לא משתלם לאחסן ציוד?

כשמדובר בפריט בודד או בכמות גדולה מדי של פריטים לא ישתלם לאחסן. צריך לעשות חישוב בהתאם לגודל הפריט ולשווי שלו. עלות אחסון נעה סביב לפחות 120 שקל לחודש עבור כמות מינימלית של 4 קוב (אחסון של כל קוב עולה כ-30-40 שקל לחודש, כולל מע"מ, בהתאם לתעריפי החברה). לכן, למי שיש כמות משמעותית והוא נוסע למשך זמן ארוך, ייתכן שישתלם יותר למכור את הציוד או חלקו".

 

ישנם גם דברים שחברות המעניקות שירותי אחסנה כלל לא יסכימו לאחסן. חסין: "חפצי אמנות, חפצים יקרי ערך כספי, תכשיטים ומסכי טלוויזיה לא נהוג לאחסן. אלו חפצים שהשווי שלהם הוא או גבוה מאוד בכסף או חפצים שהערך הסנטימנטלי שלהם גבוה, ואז שום חברת ביטוח לא תעזור במקרה כזה שכן עוגמת הנפש לא תהיה ניתנת לכימות בכסף" .

 

טיפים לאחסון יעיל

לפני שאתם שולחים את תכולת הבית עם חברת ההובלה לאחסון, מומלץ לנקוט בכמה אמצעים כדי להבטיח שהפריטים ישמרו במצב אידיאלי במהלך התקופה:

 

• אם אתם מאחסנים מקרר ומקפיא, הקפידו להפשיר ולייבש אותם לפני ההובלה כדי למנוע צמיחת עובש או נזילות. מומלץ לאחסן אותם כשדלתותיהם מעט פתוחות. הדבר נכון גם לגבי מכונות כביסה ומייבשים.

 

• מומלץ למשוח מעט שמן על חפצי המתכת שלכם כדי למנוע היווצרות חלודה במהלך האחסון.

 

• מאחסנים שואב אבק? דאגו לנקות היטב את המיכל הראשי שלו או את שקית האבק כדי למנוע הצטברות חיידקים.

 

• רססו חומר דוחה אבק ומזיקים על מוצרי טקסטיל וייבשו אותם בשמש כדי לסלק מזיקים קיימים ולמנוע את הופעתם של מזיקים חדשים.

 

• מומלץ לעטוף ולכסות מוצרי טקסטיל או מוצרים מרופדים כגון כריות, וילונות, מזרונים וספות כדי למנוע הצטברות אבק עליהם.

 

מחפשים מוביל - לרשימה

 

אתר ynet הינו שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים