שתף קטע נבחר

ניצחון לבגד: איסור לבישת בורקיני - לא חוקי

בית המשפט המנהלי בצרפת השעה את האיסור לנשים ללבוש את בגד ים המוסלמי בעיירה ליד ניס. הליגה לזכויות אדם שהגישה את העתירה אמרה כי מדובר בתקדים: "אנו קוראים לשאר ראשי הערים לבטל את האיסור"

 

ניצחון הנשים האיסלאמיות: בית המשפט המנהלי בצרפת השעה אחר הצהריים (ו') את האיסור על לבישת בורקיני, בגד ים המוסלמי, שעורר סערה במדינה בכל קצוות הקשת הפוליטית שם ובקרב האזרחים. בית המשפט התייחס לעתירה שהוגשה על-ידי הליגה לזכויות אדם, שביקשה לבטל את האיסור בעיירה וילנואב לוב ליד ניס.

 

פטריס ספיונסי, עורך דין מטעם הליגה לזכויות אדם, קרא לשאר ראשי הערים בעיירות שאסרו על לבישת הבורקיני לבטל את ההחלטה. קביעת בית המשפט מהווה תקדים. לטענת ספיונסי, ניתן להגיש עתירות בערים אחרות שבהן נאסר על לבישת הבורקיני. "אנו קוראים לראשי הערים שאסרו לחזור בהם", אמר ספינוסי.

אישה עם בורקיני בניס. בקרוב היא תוכל ללבוש אותו שוב (צילום: Vantagenews) (צילום: Vantagenews)
אישה עם בורקיני בניס. בקרוב היא תוכל ללבוש אותו שוב(צילום: Vantagenews)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

מחאה נגד האיסור מחוץ לשגרירות צרפת בלונדון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מחאה נגד האיסור מחוץ לשגרירות צרפת בלונדון(צילום: EPA)

"האיסור הוא ללא ספק אינו חוקי משום שלראשי ערים אין סמכות לשלול חירויות אזרח וחופש דת אלא במקרים שיש הוכחה לסיכון הביטחון הציבורי", נכתב בהחלטת בית המשפט.

 

הבורקיני מעורר סערה דתית ופוליטית בצרפת. ראש הממשלה מנואל ואלס הגן אתמול על האיסור ואמר שמדינתו נמצאת ב"מלחמת תרבות". בראיון לרשת BFM-TV אמר ואלס: "אנחנו חייבים לנהל מאבק נחוש נגד האיסלאם הקיצוני, ונגד הסמלים הדתיים האלה שמסתננים לשטח הציבורי. בשבילי, הבורקיני מסמל את שעבוד האישה".

 

בניגוד אליו אמר שרת החינוך, נג'אט ואלו-בלקאסם, כי "ההתפשטות" של האיסור ללבוש בורקיני "אינה התפתחות מבורכת". השרה המוסלמית התייחסה לקשר בין האיסור ללבוש בורקיני בניס לפיגוע הדריסה שהיה שם בחודש שעבר. "לדעתי אין שום דבר שמוכיח שיש קשר בין הטרור של דאעש למה שאישה לובשת על החוף", אמרה.

 

ה"גרדיאן" הבריטי פרסם היום דברים של נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי שקרא לחרם ארצי כולל על הבורקיני. "אני מסרב לאפשר לבורקיני לכפות את עצמו בחופי הרחצה ובבריכות השחייה בצרפת, חייב להיות חוק שיאסור שימוש בו בכל שטחי הרפובליקה".

 

במסגרת העתירה שהגישו ארגוני זכויות אדם וקבוצה אנטי-איסלאמופובית, ביקשו לבטל את האיסור בטענה לפגיעה בזכויות האזרח. מנגד, התומכים בהחרמת הבורקיני טוענים כי לבישתו מנוגדת לערכי הדמוקרטיה הצרפתיים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Vantagenews
אפשר ללבוש בורקיני
צילום: Vantagenews
מומלצים