שתף קטע נבחר

משפצים? מדריך לבחירת קרמיקה לבית

מה כדאי - מט או מבריק? איך בוחרים את גודל ועובי האריח? וכמה רזרבה לקנות? אתר "המקצוענים" עם כל הפרטים

אם אתם מרצפים את הבית וכמו רוב הישראלים לא מוכנים להתפשר על מחיר ועל נוחות של תחזוקה ודאי תשתמשו באריחי גרניט פורצלן. כיום קיימים כל-כך הרבה סוגים וחיקויים של חיפויי רצפה יקרתיים בעלות סבירה. תוכלו למצוא חיקוי לאבן שיש, חיקוי למשטח בטון, קרמיקה דמוי פרקט ואף קרמיקה שמדמה אבני מדרך לריצוף חוץ. אז איך יודעים להתאים את סוג הקרמיקה למשטח שאותו מרצפים ובמה שונה חיפוי הקירות? קבלו כמה טיפים לבחירה מושכלת יותר של סוג האריח, עוביו וגודלו.

 

עוד כתבות בנושא:

מרצפים את הבית: איזה סוג ריצוף מתאים לכל חדר

שיפוצים בבית: משבר בזוגיות או הזדמנות?

שיפוצים קטנים, שדרוגים גדולים

 

קרמיקה - מט או מבריק?

"הבחירה במט או מבריק היא לרוב עניין של טעם", מסביר דניאל גבאי מא.ד. גבאי פתרונות בנייה מתקדמים מאתר "המקצוענים". "אבל כדי שהבחירה תהיה מושכלת, כדאי לדעת מהן היתרונות והחסרונות של שני הסוגים - לא רק מבחינת מראה, אלא גם מבחינת בטיחות, עמידות, תחזוקה והתאמה לאופי החלל שאותו מחפים או מרצפים ולסוג השימוש בו".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

גיא טייג מחברת אור גיא מוסיף: "אריחי קרמיקה מבריקים קל מאוד לנקות והם אידיאלים לשימושים בחדרים קטנים, שכן הברק מחזיר אור ויוצר אשליה של גודל בחדר". לדבריו, "הם גם משדרים מראה נקי ורענן, ומתאימים לחיפוי קירות בחללים כמו מטבח, חדרי אמבטיה וחדרי שירותים".

 

באילו מקרים מומלץ להתקין אריחים בגימור מט? טייג: "אריחים בגימור מט יתאימו למקומות גדולים יותר ולחללים שבהם יש תנועה רבה יותר. בגלל החספוס שלהם - הם יתאימו גם לריצוף פנים וגם לריצוף חוץ. חשוב מאוד לבחור באזורים עם תנועה גדולה ובאזורים שבאים במגע עם מים ברצפת אנטי סליפ (מונעת החלקה). באזורים כמו מרפסות, פינות ישיבה בחוץ וגגות שבאים במגע עם מים, חשוב להקפיד על כך במיוחד, כדי למנוע אסון".

 

מהם היתרונות של אריחי מט? טייג: "הלכלוך פחות בולט באריחי מט, הוא עמיד יותר מפני שריטות ופחות מחליק מאריחי מבריק. מבחינת עיצוב, הוא יוצר מראה יותר מסורתי, חמים וביתי ופחות סטרילי".

 

גבאי מוסיף: "חשוב מאוד שלא להסתפק ברכישה של אריחי מאט לחללים רטובים, אלא לוודא שמצוין בפירוש אצל הספק שהאריח הוא אנטי סליפ. לא כל אריח מאט הוא אנטי סליפ, ולא כדאי לקחת סיכון בחדרי אמבטיה, בגגות ובמרפסות שבאים במגע עם מים ויכולים לגרום להחלקה".

 

איך בוחרים את גודל ועובי האריח?

"העובי הממוצע של אריחי קרמיקה לריצוף הוא 10 מ"מ", אומר גבאי. "אם עושים הדבקה על ריצוף קיים או אם מחפים קירות בקרמיקה, ניתן להסתפק באריחים דקים יותר בעובי של 5-6 מ"מ".

 

במה כדאי להתחשב בבחירת גודל האריחים? גבאי: "תלוי בגודל הבית. אם הבית גדול ויש בו מרחבים אני ממליץ על ריצוף עם אריחים בגודל של 80 סמ"ר. אם הבית קטן יותר, ניתן להסתפק באריחים בגודל של 60 סמ"ר".

 

היצע הקרמיקה גדל בצורה משמעותית בשנים האחרונות. מכיוון שקיימים כיום חיקויי קרמיקה לסוגי חומרים רבים גם הגדלים שלהם השתנו בהתאם. למשל, חיפוי של אריחי שיש מגיע בתור אריחי קרמיקה ענקיים, בגודל של מטר וחצי על 3 מטרים. חיקוי של קרמיקה שמדמה פרקט עץ טבעי מגיעה ברוחב 22 ס"מ ובאורך של 1.20 מטר. לכן, אם בחרתם בדוגמה מיוחדת, בחירת אריח בגדלים התואמים למקור יגרום לו להיראות הרבה יותר אותנטי.

 

בכל מקרה, לא מומלץ לבחור באריחים קטנים מדי לחדר שהוא גם ככה קטן, מפני שהדבר יוצר תחושת עומס ומחנק. לעומת זאת, לחיפוי הקירות ניתן לבחור באריחים קטנים יותר מאשר לאריחי הריצוף. גבאי: "הגודל הפופולארי ביותר לחיפוי קירות בקרמיקה הוא 30 ס"מ על 60 ס"מ. ניתן למקם אותם אחד לצד השני, או בצורת אבני כותל".

 

ולמה יתאימו אריחי ענק? בעיקר לחיפוי קירות שנרצה שיהיו בהם כמה שפחות חיתוכים כדי שלא יהיו הרבה ממשקי רובה. אריח בגודל של מטר וחצי רוחב על 3 מטר גובה יכול להיות פתרון מעולה לקיר המקלחון באמבטיה או לקיר במטבח, אך בחדרי רחצה מומלץ לקלף את הצבע לפני - כדי להימנע מהיווצרות עובש בקיר. באזורים שבאים במגע עם מים, נקודת התורפה היא הרובה שעם הזמן מתבלה ודרכה חודרים מים. ועדיין, אריחים כאלו לא יתאימו לכל אחד. באזורים שבהם הקירות אינם מפולסים מספיק האריח יכול להישבר עם הזמן בשל בועות האוויר שייווצרו תחתיו. גם הקירות חייבים להיות ישרים והחיתוך חייב להיות מדויק ברמת המילימטר.

 

כמה רזרבה לקנות?

ריצוף נשאר בבית למשך שנים ארוכות. כדי למנוע מצב שכעבור מספר שנים תיאלצו לפתוח את הריצוף (למשל בשל בעיה בצנרת) ולא תמצאו את הגוון המדויק של האריחים, לדאוג מראש לאריחים רזרביים.

 

איך יודעים כמה אקסטרה לקחת? טייג: "כדאי לקחת כ-15% יותר מאשר גודל השטח שאותו רוצים לרצף. אם, למשל, מרצפים שטח של 100 מ"ר, כדאי לרכוש כמות של 115 מ"ר. מדוע? מפני שכבר בשלב הריצוף יש פחת, בגלל אריחים שחותכים אותם לשם התאמה למידות החדר. בנוסף, צריך להשאיר כמות מספקת של אריחים שאותם חותכים לפאנלים, והיתרה משמשת כרזרבה לשעת הצורך. לעתים, כעבור מספר שנים יש בעיה בצנרת וצריך לפרק כמה אריחים. בדיוק מסיבה זו חשוב לשמור כמות של אריחי רזרבה בצד. זו כלל לא הוצאה מיותרת, שכן היא יכולה למנוע מצב של טלאי ריצוף מכוערים או של החלפת הריצוף בכל החדר, אשר תעלה הרבה יותר בסופו של דבר".

  

גבאי: "אם אתם מתכוונים לרצף את החדר באלכסון, כך שהאריחים לא יהיו מקבילים לקירות החדר אלא אלכסוניים, חשוב לרכוש 30% יותר אריחים מגודל השטח המיועד לריצוף. זאת משום שבריצוף מסוג זה יש הרבה יותר פחת".

 

מחפשים בעל מקצוע בתחום? לרשימה

 

אתר ynet הינו שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים