שתף קטע נבחר

מנכ"לית BBB על המגעים לרכישת מוזס: "נהפוך למותג בינלאומי"

אהובה תורג'מן מונתה לתפקיד לפני 8 שנים כשהיו ברשת 3 סניפים בלבד, היום יש כ-90. על ההצהרות של שר הבריאות נגד ג'אנק פוד: "הכל עניין של מינון, מכינים את המוצרים ממרכיבים איכותיים". על השקת ההמבורגר הטבעוני: "חשבתי שיתפוס נתח של 2% מהמכירות, כיום הוא חוצה את רף ה-6%". ראיון מיוחד

כשמדברים עם אהובה תורג'מן, מנכ"לית ושותפה ברשתות BBB ובורגרים, על הפרסומים לפיהם יש בכוונתה לרכוש את רשת מוזס , היא ממלאת פיה מים. על המו"מ להתנהל בסודיות מוחלטת, היא מסבירה. אם כבר היא מוכנה לצאת בהצהרות, זה באופן כללי ועקרוני לגבי כוונתה להתרחב. "אני רואה את הרשת הופכת למותג בינלאומי. חד משמעית. בעוד כחודשיים נפתח את המסעדה הראשונה שלנו בברלין, שמיועדת למקומיים ולא לתיירים, אני רואה את הרשת ממנפת את עצמה ברחבי ברלין, וממשיכה למקומות נוספים בעולם".

 

היא מוסיפה: "זו היתה אחת הסיבות, שהתחלתי לנהל את הרשת. כשפנה אליי הבעלים ב-2008 והציע לי את הניהול, היו ברשת 3 סניפים בלבד. חשבתי לעצמי שזה בדיוק מה שאני אוהבת ומה שמתאים לי. לקחת משהו קיים, ולהרחיב אותו, לעשות אותו אימפריה של המבורגרים. בשנים האלו הרחבנו את הרשת, רכשנו את 'בורגרים', אנחנו, כאמור, פותחים מסעדה ראשונה בברלין, אני לא פוסלת את האפשרות שנרכוש מפעל בשר ויש עוד הרבה תוכניות. ההתנהלות הזאת ממלאת אותי אדרנלין, כי אם לא אייצר עוד משהו ועוד משהו, משהו בי יכבה. אני צריכה כל הזמן גירויים, שלא ישעמם לי לרגע".

 

ואכן, תורג'מן (54) לא עוצרת. מאז קיבלה האישה הנמרצת את ניהול הרשת לפני 8 שנים עם 3 סניפים, היא הגדילה את מספר הסניפים ל-90, מעסיקה 3,500 עובדים, וחולשת על מחזור של כ-350 מיליון שקל בשנה. היא נולדה וגדלה בחדרה, בת למשפחה בת 12 נפשות. יש לה תואר ראשון במינהל עסקים, נשואה לאריה, אם ל-3 בנים וסבתא לשניים, ומתגוררת בתל אביב.

 (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
(צילום: אלעד גוטמן)


 

סדר יום

06.00: מתעוררת, שותה קפה והולכת לאימון בוקר.

09.30: הגעה למשרד, פותחת את יום העבודה בשיחה בת שעה עם הצוות.

10.30: יוצאת לפגישות וביקורים בסניפים.

מסיימת את היום בשעות הלילה המאוחרות.

ימי שלישי אחה"צ וסופי שבוע מוקדשים למשפחה.

 

מתי הבנת שאת במסלול להצלחה?

"כשקיבלתי את האחריות על מסעדת יטבתה בעיר בנתב"ג. זו הייתה הנקודה בה היה לי ברור, שבזכות הניהול שלי קיבלתי את הפרויקט המאתגר הזה, ומכאן השמיים הם הגבול". 
 

מה ההישג הכי גדול שלך?

"המשפחה שלי".


תורג'מן ובעלה ()
תורג'מן ובעלה

 

ספרי על כישלון שלך בדרך, משהו שאת מתחרטת עליו.

"פתחתי לפני כמה שנים בית קפה עם בן משפחה וזה נכשל בגדול בגלל צורת חשיבה שונה". 

  

מודל לחיקוי

"מאיר, אחי. הוא מבוגר ממני בשנתיים, איש משכמו ומעלה, כל מה שאני יודעת על ניהול קיבלתי ממנו. הגעתי לענף המזון דרכו, הוא הגה את הרעיון של "יטבתה בעיר", היה אחראי לפיתוח שלו והבעלים. יזם בכל רמ"ח אבריו. הוא נתן לי את הפלטפורמה הראשונה לניהול, והדריך אותי איך לקחת את הניהול נכון, לימד אותי להתניע תהליכים. אני מעריצה אותו כאדם ולא רק כאח".

 

עד כמה השפיעו הילדות והנערות שלך על בחירת המקצוע?

"גדלתי בחדרה, בבית עם 9 אחים, מתחתיי היו חמישה אחים ואחיות. באופן אוטומטי במשפחה כזאת לכל ילד יש אחריות לזה שמתחתיו. אבל בסופו של דבר, רק 10% ממה שאנחנו מושפעים מהסביבה, כל היתר זה עניין של אופי, שנולדים איתו. אם לוקחים את האחריות, שהיתה לי כאחות בוגרת, ואת תכונות התחרותיות וההישגיות, שמאפיינות את האופי שלי, זה מסתדר עם בחירתי ללמוד מינהל עסקים ולבחור במקצוע הניהול".

 

למה המבורגרים? זה לא תמיד מסתדר עם תפישת הנשיות

"זה התחיל במקרה, כשהבעלים של הרשת שמע עליי, הגיע, הציע והתחלתי לנהל את הרשת. המטרה הייתה לי ברורה: להקים אימפריה של הרשת. יש לי ידע בניהול, ידעתי שאני צריכה לבחור את האנשים הכי טובים, כדי ליצור את המוצר הכי טוב. אז לא משנה אם זו רשת המבורגרים, או רשת קפה, או כל דבר אחר. העיקר זה לעשות את המוצר, שאתה לוקח תחת ניהולך, למוצר הכי טוב. מעבר לזה – אני אוהבת המבורגרים".  

תורג'מן עם זאב נחמה ()
תורג'מן עם זאב נחמה

 

עד כמה הנשיות הפריעה לך בניהול?

"נשיות לפעמים פותחת דלתות, כשאת מגיעה לראיון עבודה למשל. אבל מהרגע, שאת נכנסת לעבודה, את צריכה להיות עם שתי רגליים על הקרקע ולהוכיח תוצאות. וזה לא קשור למין. היו מקרים, שעובדים ומנהלים בחנו אותי על כך, אבל בסופו של דבר, למרות שאני מאד פתוחה וגלויה איתם, אני יודעת להציב חומה וגבולות, ועובדה שהגעתי לאן שהגעתי".

 

מה את מחפשת בעובד שמגיע אליך לראיון?

"גאוות יחידה, חריצות, הגדלת ראש, לדעת שכל מי שיושב מולי, שואף להחליף אותי בתפקיד".

 

מה אסור ומה צריך להגיד לך בראיון עבודה?

"אני לא אוהבת שעובד אומר דברים רעים על הארגון ממנו הוא מגיע. מעריכה מאוד אנשים שמגיעים לאחר שלמדו קצת את השוק והסביבה התחרותית, שעמה אנו מתמודדים. מעריכה את אלו, שמגיעים עם הצעות יצירתיות כבר בשלב הריאיון".

 

מה יכולה להיות עילה לפיטורים של עובד?

"חוסר אמינות".

 

איך את מפטרת עובד?

"השלב הראשון הוא תמיד שיחה עם העובד, בה ניתנת לו ההזדמנות לדבר. אני דואגת להגיע לשיחה הזו עם ראש פתוח ולתת לעובד המועמד לפיטורין את האפשרות להציג את דעתו. יש מקרים בהם השיחה גורמת לי לשנות את דעתי באשר לפיטורים".

 

מה תדאגי שהעובדים שלך ידעו עליך?

"שיש בי פתיחות, יושרה ולויאליות לארגון".

תורג'מן, השותף ירון ישראלי ושחקני מכבי ת"א גיא פניני וגל מקל (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
תורג'מן, השותף ירון ישראלי ושחקני מכבי ת"א גיא פניני וגל מקל(צילום: אלעד גוטמן)

 

מה לעולם לא תרצי שהעובדים ידעו עליך?

"בהנחה שהעובדים שלי קוראים את מה שכתוב פה, אני מעדיפה שלא לענות על כך".

 

כמנהלת, האם יש זהות בסולם השכר לגברים ונשים באותם דרגה ותפקיד?

"בקביעת השכר אני לא מתייחסת למין, אלא לתפקוד ולתוצאות".

 

איך את מעלה מוטיבציה של עובדים בכלל ובימים קשים בפרט?

"אני דואגת להוות דוגמא אישית, ובזמני משבר או לחץ לקחת חלק בכל משימה. מעבר לזה אני דואגת לפרגן, להפתיע ולתגמל את האנשים הנכונים בזמן הנכון".

 

מה המשמעות של כסף עבורך?

"אמצעי להשגת מטרה".

 

מה את חושבת על הכלכלה הישראלית?

"מורכבת מאוד. השוק הישראלי הוא תחרותי, מאתגר, לא מאפשר לנוח לרגע".

תורג'מן והנכדה (צילום עצמי) (צילום עצמי)
תורג'מן והנכדה(צילום עצמי)

 

שר הבריאות הכריז כי צריך לחנך את הילדים שלא לאכול ג'אנק פוד, והדגיש שהוא יודע שחברות גדולות לא אוהבות את דבריו. איך מרגיש לך להיות כלולה ברשימה הזו להגדרתו?

"אני לא מתייחסת לזה בצורה הזאת. הכל עניין של מינון. אני רואה את המשפחות מגיעות אלינו. יש כאלו שתמיד יעדיפו את הבשר ויש כאלו שיאכלו סלט וכאלו שיבקשו המבורגר טבעוני. וצריך שיהיה מענה לכל זה, וכשמכינים את המוצרים ממרכיבים איכותיים, זה לא ג'אנק פוד. עם זאת, הרשת מרחיבה את התפריט לכיוון הטבעוני והצמחוני. לפני כחמישה חודשים השקנו המבורגר טבעוני שפיתחנו וחשבנו שהוא ייקח 2% מהמכירות, אבל הוא עבר כבר את ה-6%, ולכן נמשיך לפתח את התפריט לכיוון הזה. אורח חיים בריא הוא חלק חשוב בחיים, והוא הולך ותופס תאוצה, אבל הוא לא יבוא במקום ההמבורגרים המסורתיים מהבשר. הצהרתי ואצהיר שוב, שגם אני אוהבת לאכול המבורגר והרבה".

 

איך היא משלבת בין קריירה לאמהות, למשפחה?

"בכל יום שלישי אני מוציאה את הנכדה שלי מהגן. זה כתוב אצלי ביומן כמו כל פגישה אחרת. כי תכנון נכון מראש, מאפשר לי חיי משפחה בצד הקריירה. בגדול, אני מקדישה את עצמי למשפחה בסופי שבוע. לא אכחיש, יש לי המון נקיפות מצפון בנושא, כי כשאני שמה את עצמי על המאזניים, הקריירה היא האדרנלין שלי. יש לזה יתרונות ויש חסרונות, אבל אני שם. זה המסלול שבחרתי בחיי".

 

תפתיעי אותנו במשהו שלא יודעים עליך

"לא רק המבורגרים, בכלל - אני אוכלת המון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גוטמן
אהובה תורג'מן: "אוהבת לאכול המבורגרים"
צילום: אלעד גוטמן
מומלצים