שתף קטע נבחר

אופס, שכחתי: הפינות ששוכחים לנקות

לפני החג, קבלו רשימה של 10 המקומות שרבים מפספסים בשלב הניקיונות: מעל ארונות המטבח, מסילות החלונות, פאנלים ומאחורי האסלה. אתר "המקצוענים" עם הרשימה המלאה

אמנם חג הניקיונות הרשמי הוא חג הפסח, אבל גם חגי תשרי הם הזדמנות לניקוי יסודי של הבית לקראת השנה החדשה. אז כדי שהבית שלכם לא רק ייראה נקי אלא באמת יהיה נקי, הנה כמה פינות שרבים שוכחים לנקות, וגם כמה טיפים לניקיון שלהם.

 

עוד כתבות בנושא:

חומרי ניקיון שלא מלכלכים את הגוף

הניקיון שאתם חייבים למכשירי החשמל שלכם

המדריך לבחירת חברת ניקיון

 

1. מתחת לשטיח

לא מספיק לשאוב את השטיח. אחת לכמה חודשים כדאי להפוך אותו ולדרוך עליו למשך יומיים-שלושה ולאפשר לכל הלכלוך ולחול שהצטבר בין הסיבים לצאת. לפני שהופכים אותו בחזרה כדאי לשאוב אותו גם כשהוא הפוך, וכמובן שלנקות בצורה יסודית את המשטח שתחתיו. הדבר חשוב במיוחד בבתים עם ילדים קטנים או בעלי-חיים, שמבלים שעות ארוכות על השטיח.

 

2. מעל ארונות המטבח ומעל המקרר

מתי בפעם האחרונה ניקיתם את המשטח שמעל המקרר או את החלק העליון של ארונות המטבח? לפני שמתחילים לנקות את המטבח, כדאי להתחיל עם המשטחים העליונים, שם ישנה הצטברות גדולה של אבק ושומנים. "כדאי לעלות בזהירות על סולם ולרסס על המשטחים האלו חומר להסרת שומנים", מציע אייל גולדנברג מגולד קלין באתר "המקצוענים". "יש להמתין 5-6 דקות כדי שהחומר הפעיל יסיר את השומנים. כדאי להיעזר בכפפות, ולקחת מספר סמרטוטים ודלי, במקום לעלות ולרדת בכל פעם".

 

 

את מסילות החלונות כבר ניקיתם? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
את מסילות החלונות כבר ניקיתם?(צילום: shutterstock)

 

3. תקרה: האבק שמצטבר על גופי תאורה, מאוורר תקרה ובפינות העליונות

מדי פעם כשמחליפים נורה, מגלים כמה אבק הצטבר על גופי התאורה או על כנפי מאוורר התקרה. בייחוד לאחר חודשי הקיץ החמים והמאובקים, חשוב לנקות גם אותם. אחרת, בעת הפעלת המאוורר האבק יתעופף בחלל החדר. כדי לנקות בקלות ניתן להיעזר במברשת מעוקלת לניקוי אבק. כמו כן, כדאי להעיף מבט לאזור הפינות שבין הקיר לתקרה. שם מצטברים אבק וקורי עכביש. לניקוי הפינות של התקרה, ניתן להיעזר במגב אשר בקצהו מוצמדת סמרטוט לח לניקוי נוח ובטוח יותר, מבלי לטפס על כיסאות וסולמות. 

 

4. מאחורי האסלה

בשל היעדר גישה נוחה עם מגב, רבים מתעצלים לנקות בצורה יסודית מאחורי האסלה. כמובן שאם יש לכם אסלה תלויה, מלאכת הניקוי תהיה קלה יותר. אם לא, כדאי להיעזר בסמרטוט ובחומר ניקוי רב תכליתי. כדאי להיזהר מאקונומיקה ומחומרי ניקוי חזקים במיוחד על משטחים וכלים סניטריים שעשויים מחומרים טבעיים.

 

5. מאחורי רהיטים

כמובן שלא כל יום מזיזים שידת ספרים או שידת מגירות גדולה במיוחד. אבל מה לגבי רהיטים קלים יחסים, או רהיטים שבתחתיתם יש גלגלים? זה הזמן להזיז ולנקות בצורה יסודית את המשטח (רצפה או שטיח) שתחתיהם ואת חלקם האחורי והצדי של הרהיטים. כמובן שגם כאן כדאי לזכור לנקות את הפאנלים ואת הקירות שבגב הרהיטים, ואם ניתן אף לנצל את ההזדמנות ולרסס את הפינות בחומרי הדברה ביתיים.

 

6. פינת המחשב: חוטי החשמל, הכבלים, המקלדת והעכבר

הפינה שבה מצטברת כמות אדירה של אבק היא פינת המחשב. לרוב, מאחורי שולחן המחשב בסביבת חוטי החשמל והכבלים מסתתרות כמויות גדולות של אבק. חשוב להקפיד על ניקוי יסודי שלהם גם משום שאבק זה יכול לכסות גם את פתחי המאווררים של המחשב, אשר אותם רצוי לנקות אחת לחודש-חודשיים לכל הפחות. בהזדמנות זו כדאי לנער את המקלדת ולנקות את מקשי המקלדת ואת העכבר עם סמרטוט לחה הטבולה בחומר לניקוי שמשות. זכרו לכבות את המחשב לפני שאתם מתחילים במלאכת הניקוי.

 

 

לשאוב את השטיח כשהוא הפוך.  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לשאוב את השטיח כשהוא הפוך. (צילום: shutterstock)
 

 

7. חלונות: שוכחים לנקות את המסילות ואת הרשתות נגד יתושים

רבים מנקים את זכוכיות החלון מבפנים, אבל מזניחים את ניקוי החלונות החיצוני. לעתים בגלל היעדר גישה נוחה ובטוחה. כדאי לפרק את החלונות מהמסילות אחת לכמה חודשים ולנקות אותם בצורה יותר יסודית.  

 

לניקוי המסילות ניתן להיעזר בשואב אבק, במברשת שיניים ובקיסמי אוזניים באזורים בעלי גישה פחות נוחה לניקוי. בבתים בהם יש רשתות נגד יתושים, כדאי לפרק גם את הרשת ולנקות אותה תחת מים זורמים עם סבון. אחרת, האבק הזה נכנס אל תוך הבית או חוסם את פתחי האוורור.

 

8. פאנלים

לא כולם זוכרים לנקות את הפאנלים, בייחוד באזורים שמאחורי ריהוט שהגישה אליהם פחות נוחה. זה אמנם מצריך מאמץ גדול יותר מניקוי הרצפה ומסכן את הברכיים, אבל חשוב לזכור לנקות גם את הפינות האלו. כדי להגן על הברכיים ניתן להניח כרית על הרצפה. "בשלב הראשון כדאי להשתמש במטאטא ולנקות את האבק מהחלק העליון של הפאנלים" אומר גולדנברג. "לאחר מכן, ניתן להיעזר במים ובספוג הפלא כדי להסיר את כל כתמי הלכלוך הכהים שמצטברים על הפאנלים. במקרה של כתמי צבע על הפאנלים ניתן להסיר אותם בעזרת סקוטש או סכין סקריפר". 

 

9. דלתות, כפתורי הפעלה וידיות

רובנו נוגעים מדי יום בידיות של דלתות הבית ובידיות של מכשירי החשמל. השאלה היא כל כמה זמן, אם בכלל, אנחנו טורחים לנקות אותם. הידית של המקרר, של המיקרוגל, של מדיח הכלים וידיות המגירות ברחבי הבית. לפני החג, זו הזדמנות לעבור בצורה שיטתית על כל אלו במרוכז. גם צגי הפעלה של מכשירים, וכפתורי הכיריים של הגז זקוקים לניקוי. בעת הניקוי, בדקו איזה חומר אתם מנקים, והיזהרו מחומרים להסרת שומנים שיכולים להסיר גם את הכיתוב שלצד הכפתורים (בייחוד של הכיריים ושל התנור).

 

10. את החלק הפנימי של מכשירי החשמל בבית

מדיח כלים אמנם מנקה את הכלים, אבל מדי פעם זקוק לניקוי בעצמו. כדאי להפעיל אותו על ריק, עם חומרים טבעיים שיסייעו להסיר את האבנית מכל הצנרת הפנימית שלו. גם תנור יצריך ניקוי יסודי. כדאי לחמם אותו מעט לפני, כדי לנקות אותו בקלות רבה יותר. המקרר הוא פרויקט בפני עצמו, רק שימו לב שאתם זוכרים לנקות היטב את גומיות החיבור שבין הדלת לגוף המקרר. זהו אזור ששוכחים לנקות ויש בו הצטברות ענקית של שיירי מזון וחיידקים. גם מכונת הכביסה מצריכה ניקוי מדי פעם. כדאי אחת לכמה חודשים להפעיל אותה כשהיא ריקה מבגדים ולמלא את תא אבקת הכביסה בכחצי כוס מלח לימון. כל מכשיר בביתכם שכולל פילטר (מזגן, למשל) מצריך גם הוא ניקוי תקופתי.

 

מחפשים חברת ניקיון? לרשימה המלאה

 

Ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים