שתף קטע נבחר

דירה להסתיר: ממה להיזהר לפני ששוכרים דירה

גם אם אתם מחפשים לשכור דירה בזול, יש כמה דברים שממש לא כדאי לכם להתפשר עליהם כמו בעיות רטיבות, תקלות אינסטלציה והיעדר הארקה בדירה. אתר "המקצוענים" עם רשימה של דברים שכדאי לכם לבדוק בדקות הספורות שיש לכם להתרשמות מהדירה

תקופת החגים והשבועות שלפני תחילת השנה האקדמית, הם הזדמנות לסטודנטים ואחרוני מחפשי הדירות למצוא את מקום מושבם לשנה הקרובה. אז נכון שאתם כבר בדקה ה-90 מבחינת החיפוש, אבל יש כמה דברים שממש לא כדאי לכם להתפשר עליהם בשלב חיפוש הדירה. רגע לפני שאתם חותמים על חוזה לדירה וכובלים את עצמכם אליה למשך שנה, היו ערניים כדי שלא תמצאו את עצמכם ממררים בבכי בדירה דולפת ומוזנחת. לא תמיד דירה שנראית טוב מבטיחה לכם שקט כדיירים. הנה כמה דברים שחשוב לבדוק במהלך כמה הדקות שמוקצות לכם לסיור ההתרשמות בדירה.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

הארקה: כיצד בדיקה תקופתית יכולה להציל חיים

כשהדיירים חדשים אבל הצנרת ישנה

 

חשמל: תקינות ההארקה, מצב לוח החשמל והשקעים

"אחד הדברים הכי קריטיים הם תקינות ההארקה בדירה, ולא כדאי להקל בכך ראש", אומר דידי סיידון מסיידון דידי חשמל באתר "המקצוענים". "כשאין הארקה יש סכנת התחשמלות. הבעיה היא שזה לא דבר שניתן לבדוק לבד, אלא רק באמצעות חשמלאי מוסמך. תקלות בהארקה נובעת גם מכך שבדירות ישנות במיוחד עדיין ישנה צנרת חשמל בלתי תקנית מחוטי בד".

 

לדבריו, "כדי להיות שקטים, כדאי להזמין ביקור טכנאי לבדיקת תקינות בתשלום. אם בעל הדירה מתחייב על התקינות, כדאי שיציין זאת בכתב או יזמין על חשבונו בדיקה שכזו מטעם חשמלאי מוסמך ויציג בפניכם אישור בכתב. מה שכן ניתן לבדוק לבד הוא את מצב לוח החשמל ושקעי החשמל בבית. צריך לבדוק שאין חוטי חשמל חשופים ושהשקעים נראים תקינים. אם חלק מהשקעים או בתי-המנורה אינם פעילים, כדאי לציין זאת מראש בכתב, ולבקש מבעל הדירה לתקן אותם לפני הכניסה לדירה".

 

היזהרו מעובש ומכל דבר שיכול להעיד על בעיות רטיבות בדירה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
היזהרו מעובש ומכל דבר שיכול להעיד על בעיות רטיבות בדירה(צילום: shutterstock)

 

אם מדובר בדירות מחולקות, כדאי לבדוק שישנו מונה חשמל ודוד חשמל נפרדים ליחידת הדיור. אחרת, תמצאו את עצמכם בלי מים חמים (כי השכן התקלח לפניכם) וחשבון חשמל מנופח (שיכול לכלול צריכה גבוהה יותר של השכנים שלכם).

 

 

אינסטלציה: כדאי לבדוק שלחץ המים ומערכת הניקוז תקינים

כדי שהמקלחת הראשונה שלכם בדירה לא תהיה צוננת במיוחד ותגלו שאין לחץ מים, כדאי לבדוק מראש את העניין. פיתחו את כל הברזים בבית ובידקו שיש לחץ מים תקין גם בברז של המים הקרים וגם של החמים.

 

"יש לבדוק שקיים דוד שמש בדירה, ולא רק דוד חשמל", מציע נתנאל גבאי מג.נ. אחזקה ובניה באתר "המקצוענים". "לעיתים, בעלי דירות חוסכים ומסתפקים בהתקנת דודי חשמל. ישראל היא מדינה חמה, וכך לא תוכלו ליהנות מאנרגיית השמש הזמינה והחינמית, וגם באמצע חודש אוגוסט תשלמו על חימום המים".

 

בדירות ישנות רבות גם הצנרת ישנה. זה יכול לגרום לסתימות חוזרות במקרה הטוב, ופיצוצי צנרת במקרה הרע.

 

גבאי: "מה שניתן לעשות בעת הביקור בדירה הוא לבדוק שהמים מתנקזים במהירות בכל הכיורים, באמבטיה ובאסלות. תקלה נפוצה נוספת היא בעיות של נזילות מים שיכולות לעלות בחשבון מים מנופח. ההמלצה שלי היא לבקש מבעל הדירה לסגור את כל הברזים בדירה ולגשת לשעון המים של הדירה ולראות אם הוא עדיין מסתובב. אם כן, ייתכן שיש דליפת מים".

 

רטיבות: לפני הגשם כדאי לבדוק את הקירות, התקרה ולגלות כשלי איטום

"אחת התקלות הנפוצות בבתים ישנים הוא בעיות רטיבות", אומר גבאי. "לרוב, בשל בעיות איטום הדירה עצמה, או דירות השכנים המתגוררים בקומה שמעל. אני לא מציע להיכנס לדירה עם בעיות רטיבות, שכן זה מפגע של ממש שמעבר לבעיה התברואתית גם יכול לפגוע בציוד הדיירים". איך מזהים בעיות רטיבות? גבאי: "לרוב ישנן נפיחויות בקירות, קילופי צבע וטיח וסימני עובש. אם העובש עדיין רטוב, לא תעזור צביעה של הקירות מחדש, שכן הוא יחזור".

 

מחפשים בעל מקצוע? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
לבדוק לפני שחותמים על חוזה שכירות
צילום: Gettyimages
מומלצים