שתף קטע נבחר

זהירות: האם הבית שלך מוגן מפני פריצה?

מהן הפרצות הנפוצות שקוראות לגנבים, באילו דירות מרבית הפריצות הן דרך הדלת ובאילו דרך החלון, כל כמה זמן כדאי להחליף צילינדר ומדוע דירות בשכונות חדשות מועדות יותר לפריצה? לפני שאתם עוזבים את הבית בחגים, אתר "המקצוענים" עוזר לכם להיות מודעים לנקודות התורפה

תקופת החגים היא תקופה שמספר הפריצות עולה. אם אתם מתארחים אצל קרובים בערב החג או עוזבים את הבית לחופשה הנה כמה דברים שכדאי לבדוק לגבי רמת המיגון של הבית שלכם. לאיזה סוג בתים פורצים דרך הדלת הראשית ולאילו דרך החלון או המרפסת, מדוע אם השכן שלכם לא הקפיד על מיגון הבית שלו זו סיבה לדאגה עבורכם וממה להיזהר בייחוד בבתים שנמצאים בשלבי שיפוץ או בנייה. כדי לא להיכנס לסטטיסטיקה העגומה של עשרות אלפי פריצות בישראל מדי שנה, אתר "המקצוענים" עם מידע על שיטות הפריצה הנפוצות שכדאי להיות מודעים אליהם ולמגן את הבית בהתאם.

 

עוד כתבות בנושא:

מצלמות אבטחה: הריאליטי החדש

קו ההגנה האחרון שלכם נגד פריצה

מסתכלים עליך: פורצים שכפלו מפתחות עם מצלמות

 

דירה בקומות גבוהות: פריצה בעיקר דרך הדלת הראשית

"בבתים משותפים יש הבדל בין הקומות השונות", מסביר תורן רוזנטל, מטי-גו פתרונות מיגון באתר "המקצוענים". "הפריצות לדירות בקומה ראשונה מתבצעות בעיקר דרך חלונות, מרפסות אחוריות או פתחי כניסה צדדיים. מקומה שנייה ומעלה לרוב הפריצות יהיו דרך דלת הכניסה. לכן, בדירות אלו מיגון הדלת הראשית חשוב יותר מאשר כל דבר אחר".  

 

לדבריו, "חשוב שהדלת עצמה תהיה דלת ביטחון ומומלץ להוסיף לה מנעול עליון שהוא עוד אמצעי שמעכב פריצה ואף יכול לגרום לפורץ מזדמן לעבור לדירה אחרת. אם ישנה אפשרות טיפוס לדירה, אז מרפסות אחוריות, מסתורי כביסה, חדרי שירות וחלונות שיש גישה אליהם, הם גם נקודות תורפה בדירה. לכן, אם גרים בקומה גבוהה יחסית, עדיין חשופים לפריצה דרך החלונות. זאת, משום שייתכן שאחד השכנים לא מיגן היטב את הדלת שלו. ואז, אם יש מהמרפסת שלו גישה נוחה לדירה שלכם, הפורץ יכול להגיע אל הדירה שלכם בקלות ולחדור דרך מרפסת אחורית. במקרה כזה, אם יש אפשרות כניסה מהשכנים, חשוב למגן גם את החלונות והמרפסות".

 

האם סורגים יספיקו למיגון הבית? רוזנטל: "כמובן שהם אופציה שעדיפה על היעדר אמצעי מיגון בכלל. מעבר לכך שסורגים מונעים פריצה הם גם אמצעי בטיחות מפני נפילה. צריך לקחת בחשבון שסורג הוא רק גורם מעכב. מביקור בבתים רבים שפרצו אליהם, אין שום בעיה לחתוך, לעקם ואף לעקור סורגים. הם בעיקר גורם מרתיע ומעכב פריצה. עדיף למקם גלאי וילון בכל חלון, כדי שברגע שמישהו פורץ דרך החלון תופעל האזעקה. סירנה תגרום לפורץ לברוח תוך דקה עד דקה וחצי מהדירה".

 

מי שמתגורר בדירת פנטהאוז, צריך לבדוק האם ישנה גישה אל הדירה גם מהגג. רוזנטל: "לעתים יש פרויקטים שבהם קומת השירות של הבניין גבוהה מעט מאשר גג הפנטהאוז, ואז אפשר לעלות במעלית לחלק המשותף בבניין ודרכו לרדת ולהיכנס אל דירת הפנטהאוז. במקרה כזה לא כדאי להסתפק במיגון דלת הכניסה, אלא למגן את כל פתחי הכניסה לדירה".  

אל תשאירו חפצים יקרי ערך בחדר ההורים ואל תמקמו בו כספת.  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תשאירו חפצים יקרי ערך בחדר ההורים ואל תמקמו בו כספת. (צילום: shutterstock)

 

בית פרטי: פריצה בעיקר דרך החלונות ופתחי כניסה עורפיים

"בבתים פרטיים עיקר הפריצות הן מחלונות או מהחלק העורפי של הבית, שבו אין מעבר של עוברים ושבים", אומר רוזנטל. "לכן רצוי למגן את החלונות בסורגים, לדאוג לתאורה שנדלקת אוטומטית, לשים שילוט על כך שיש במקום שימוש בחברת מוקד ולמקם מצלמות דמה לכל הפחות. כדאי שאלו יהיו מצלמות אמיתיות שאינן מחוברות ולא מצלמות זולות שנראות דמה ואינן באמת מרתיעות. בתים פרטיים שסובלים יותר מפריצות הם בתים הממוקמים ברחובות ללא מוצא או בתים פינתיים שלהם יש פחות שכנים שגובלים עמם. אם יש אפשרות לגדר בית פרטי ולהוסיף שער זה יהיה גורם מעכב יותר מאשר בית שיש אליו גישה נוחה מהרחוב".

  

ומה לגבי בתים פרטיים בעלי 2 קומות? "לפעמים בבתים פרטיים ממגנים רק את קומת הקרקע", אומר רוזנטל. "בייחוד בבתים עם ילדים קטנים שמתגוררים בקומה השנייה, נוטים לא להפעיל את האזעקה בקומה העליונה. פורצים מודעים לכך, ולכן בית כזה אינו מוגן בצורה מספקת. במקרה כזה, חשוב לוודא שאין אפשרות טיפוס נוחה לקומה השנייה. אם יש עץ קרוב לבית שמאפשר טיפוס או אם משאירים סולם בחוץ, הם יכולים לאפשר חדירה דרך הקומה העליונה".

 

דירות ובתים בשלבי בנייה יותר מועדים לפריצה

"בדירות בשכונות חדשות או בשכונות שנמצאות בבנייה צריך להקפיד יותר על המיגון לפני שעוברים להתגורר בדירה", מסביר רוזנטל. "אלו אזורים שבהם לא תמיד הקבלן התקין את האינטרקום בכניסה לבניין, לא תמיד יש סורגים על החלונות, ואם השכנים טרם אכלסו את הדירה, ניתן לחדור אל הדירה שלכם דרך השכנים. גם בתים פרטיים שנמצאים בשכונות של הרחבה נמצאים בסיכון".

 

לדבריו, "מספיק שרכשתם מזגנים וטרם בוצעה ההתקנה, ניתן לפרוץ ולגנוב אותם בקלות ובמהירות. יש דיירים שרוכשים במרוכז את מוצרי החשמל ועוד לפני ההתקנה פורצים ולוקחים להם אותם. זו תקופה שבה בעלי מקצוע רבים מסתובבים בשטח ולכן פורצים מתחזים לבעלי מקצוע ובכך אינם מעוררים חשד. כדאי להחליף את הצילינדר ולא להסתפק במפתח שמקבלים מהקבלן. חשוב להחליף מנעולים בכל פתחי הבית לפני מעבר לדירה, כי אין לדעת למי יש מפתח משוכפל".

 

חדר ההורים – המקום האחרון שכדאי להטמין בו כספת

"פורצים יודעים שעיקר החפצים יקרי הערך נמצאים בחדר ההורים. מכיוון שמשך פריצה ממוצעת הוא לא יותר מ-2 דקות, לרוב הם ייגשו ישירות לחדר זה" מציין רוזנטל. "אני ממליץ להימנע מהתקנת כספת בחדר זה, ולהתקין אותה בחדרים או בפינות מסתור שהסיכוי שפורץ יחשוב שהכספת ממוקמת שם הוא נמוך יותר. כדאי להימנע מלהשאיר כסף מזומן, תכשיטים, שעונים יקרים, מכשירים קטנים ויקרי ערך כמו סמארטפונים ולפטופים במקום גלוי לעין. גם מפתחות רכב שמשאירים על שולחן המטבח או על מתלה ליד דלת הכניסה הם לא רעיון טוב".

 

מחפשים בעל מקצוע בתחום המיגון? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים