שתף קטע נבחר

 

ערב יום הכיפורים: כך נשמע צליל פעמוני הכהן הגדול

איך נשמעו 72 הפעמונים שהיו קשורים למעילו של הכהן הגדול? לאחר מחקר בטוחים החוקרים כי הצליחו לשחזור את הצליל, בעזרת בחינה מדוקדקת של פעמון הזהב שנמצא בחפירות עיר דוד, המיוחס לכהן הגדול: "שכפלתי את צליל הפעמון 72 פעמים, הודפים זה את זה". האזינו

 

 

"כְּפַעֲמוֹנֵי זָהָב בְּשׁוּלֵי הַמְּעִיל - מַרְאֵה כֹהֵן": ועכשיו אפשר לשמוע ממש את הצליל שהפיקו שולי מעילו של הכהן הגדול, בעזרת שחזור מדויק שנעשה בעיר דוד בשיתוף עם מוריאל סלינג'ר.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

מיוחד: מפת יהודי העולם, התשע"ז

 

סלינג'ר חברה לארכיאולוג אלי שוקרון, שחשף את פעמון הזהב בחפירות עיר דוד בשנת 2011, בתעלת הניקוז מתחת לרחוב הראשי של ירושלים. לאחר מחקר בטוחים החוקרים כי הצליחו לשחזור את הצליל שהפיקו 72 הפעמונים היו קשורים למעילו של הכהן הגדול.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

"אני מחזיק בידיי את פעמון הזהב שמצאנו פה, בתוך תעלת הניקוז", כך שוקרון. "הפעמון הזה מאוד מיוחד. כולו זהב טהור, כאשר ניתן לראות את הלולאה שהייתה תפורה לבגד. מי הסתובב בירושלים לפני אלפיים שנה עם פעמוני זהב? לאחר מחשבה ארוכה וקריאה בטקסטים המקראיים, הבנתי שהיה זה הכהן הגדול".

 

 (צילום: עיר דוד) (צילום: עיר דוד)
(צילום: עיר דוד)

 

בסרט שהופק ב"עיר דוד", מתאר שוקרון בהתרגשות כי "בבדיקת רנטגן גילינו שבתוך פעמון הזהב שנראה כמו כדור, כמו רימון ללא עלי כותרת, נמצא חוט זהב עם ענבל בגודל ארבעה מילימטרים שיורד למרכז הפעמון, והוא שמפיק את הצליל".

 

סלינג'ר, חוקרת אמנות במקורות ישראל, עמלה על פענוח הצליל. "ניקיתי את הצליל מכל רעש", היא אומרת. "שכפלתי את צליל הפעמון 72 פעמים, הודפים זה את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עיר דוד
"פעמון ורימון" - הפעמון שבעזרתו שוחזר הצליל
צילום: עיר דוד
צילום: עיר דוד
אלי שוקרון
צילום: עיר דוד
מומלצים