שתף קטע נבחר

 

"איבדנו אבא": אבל בתאילנד על מות המלך

אזרחי תאילנד התעוררו לבוקר ראשון לאחר מותו של המלך בומיבול אדוליאדג', שהלך לעולמו אחרי 70 שנות שלטון: "הוא היה הלב של המדינה", אמר אחד האזרחים. ישראלית המתגוררת בבנגקוק: "אזרחים יושבים על הרצפה - ובוכים"

 

מדינה שלמה באבל: אזרחי תאילנד מתמודדים עם בוקר ראשון ללא מנהיגם הנערץ, המלך בומיבול אדוליאדג', ראמה ה-9, שהלך אתמול (ה') לעולמו בגיל 88 אחרי 70 שנות כהונה כמלך.

 

ההודעה בתאילנד היכתה בתדהמה 67 מיליון אזרחים על אף שידעו כי המלך סבל מבעיות בריאות רבות והיה מאושפז תקופה ארוכה בבית החולים. ראש החונטה הצבאית וראש הממשלה פריות צ'אן אוצ'ה הודיע אמש על התפרסות חיילים באזורים שונים כדי להגביר את הביטחון בזמן המשבר שבו היא נמצאת עקב מות המלך.

לא מעכלים את מותו של המלך הנערץ (צילום: EPA) (צילום: EPA)
לא מעכלים את מותו של המלך הנערץ(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
דגל תאילנד בחצי התורן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דגל תאילנד בחצי התורן(צילום: רויטרס)
הבוקר בבנגקוק, בירת תאילנד, נפתח בעסקים כרגיל, אך התחושה ברחובות קשה. אלפים הגיעו לארמון המלוכה כדי להעניק כבוד אחרון למלך הנערץ שלהם. "זה מרגיש כמו חלום", אמר אחד האזרחים. "אנחנו לא יכולים לעכל את מה שקרה".

 

אזרח אחר הגדיר את מות המלך כ"מדינה שאיבדה אבא". "הוא היה הלב של כולנו. הכול מעורער. שום דבר לא יהיה כפי שהיה". אישה בת 64 שהגיעה לארמון המלוכה סיפרה: "אני כבר לא יודעת מה לחשוב. זה פשוט בלתי נתפס שהמלך מת".

 

ליאת לידור, ישראלית המתגוררת בבנגקוק, סיפרה ל-ynet על התחושות ברחוב התאילנדי לאחר מות המלך: "המוכרים בחנויות בהלם. הם יושבים על הרצפה ופשוט בוכים", מספרת לידור. "אני לא מעזה להגיע לאזורים כמו הקוואסן כי ייעצו לנו לא להתקרב לשם".

השיירה עם גופת המלך (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השיירה עם גופת המלך(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

אבטחה ברחובות בנגקוק (צילום: AP) (צילום: AP)
אבטחה ברחובות בנגקוק(צילום: AP)

האיש שצפוי לרשת את כס המלוכה. הנסיך מהאה וג'ירלונגקורן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
האיש שצפוי לרשת את כס המלוכה. הנסיך מהאה וג'ירלונגקורן(צילום: EPA)

המלך המנוח בומיבול אדוליאדג' (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המלך המנוח בומיבול אדוליאדג'(צילום: רויטרס)
 

 

משרד החוץ הישראלי הביע צער על מותו של המלך התאילנדי וביקש מהמטיילים הישראלים השוהים במדינה לנהוג באיפוק לנוכח המצב: "אנו משתתפים בצערם של התאים על מות מלכם. המצב ברחובות תאילנד רגוע כרגע לחלוטין. יהיו בוודאי ביטויי אבל, סגירה זמנית של משרדים ועסקים, ביטול מופעי בידור וכדומה. קיים צורך לגלות הבנה מיוחדת ולנהוג באיפוק וסבלנות בזמן הרגיש שבו מצויים תאים רבים".

 

הנסיך מהאה וג'ירלונגקורן בן ה-63 צפוי לרשת את אביו ולהפוך למלך תאילנד הבא. לידור מספרת על שמועות על שחיתות מצידו של המלך המיועד. "יש לו עבר לא מזהיר. אי אפשר לדעת מה יקרה ברגע שהוא יעלה לשלטון".

 

בנאום טלוויזיוני שנשא בפני האומה הודיע ראש ממשלת תאילנד כי אדוליאדג' בחר לעצמו יורש עתידי עוד בשנת 2002, וכי הממשלה תיידע את הפרלמנט בנוגע לזהותו בישיבה שתיערך בשעות הקרובות. "הממשלה תודיע לאסיפה המחוקקת הלאומית שהמלך כבר בחר את היורש המיועד", אמר.

 

בעקבות מותו של אדוליאדג הכריז ראש הממשלה התאילנדי על שנת אבל לאומית וחייב את כל משרדי הממשלה ובתי הספר במדינה להוריד את דגל המדינה לחצי התורן למשך 30 יום. במקביל הוא קרא לעם התאילנדי להימנע מחגיגות במהלך החודש הקרוב.

 

מלך תאילנד נחשב לדמות אהובה ביותר על בני עמו, באופן שיכול להזכיר את האופן שבו רואים למשל היפנים את הקיסר שלהם. תמונותיו מקשטות כל פינת רחוב, תמונתו ושירת ההמנון שלו מקדימים כל הקרנה ציבורית של סרט, ואנשים תולים את תמונתו בבתיהם ומכנים אותו בשם "אבא". המלך המנוח נהנה מביטחון רב ומשגשוג והחזיק בהון עצום, שחלקו הגיע אליו בירושה מאבותיו הקודמים על כס סיאם, היא תאילנד, ואת חלקו הגדול הוא צבר בדרכים שונות תוך כדי תקופת שלטונו הארוכה.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים