שתף קטע נבחר

בת 73 נעצרה מול הנכדים בנתב"ג - ונשלחה לכלא

פרסום ראשון: אזרחית מולדובה נעצרה בנתב"ג כשניסתה להיכנס לארץ עם משפחתה הישראלית בטענה שהיא מנסה להשתקע בישראל, והועברה לכלא ברמלה: "נתקלנו באטימות וברשעות". הלילה תגורש. רשות האוכלוסין וההגירה: "היא הגיעה במטרה מוצהרת לקבל מעמד בישראל"

 

המטרה של רשות האוכלוסין וההגירה - סבתא בת 73: ביום שני האחרון עצרה הרשות אישה בת 73, אזרחית מולדובה, שניסתה להיכנס לישראל ביחד עם משפחתה הישראלית. כך נודע ל-ynet. הסיבה למעצר: ניסיון להשתקע בארץ בניגוד לחוק. במשפחה טוענים להתנהלות אגרסיבית ומרושעת מצד הרשות, אך שם טוענים כי הסבתא מריה שמאילובה מנסה, שלא בפעם הראשונה, לעשות הכול כדי להיכנס לישראל ולהישאר כאן שלא כחוק וממתקן המעצר בנתב"ג העבירו אותה לכלא גבעון ברמלה. לטענת המשפחה, שמאילובה תגורש עוד הלילה חזרה למולדובה: "אין לה אפילו מפתחות לבית שלה", אמרו במשפחתה.

 

ד"ר עזרא זלמן מגיד (56), נשוי ואב לשניים, נחת בנמל התעופה בלוד ביום שני האחרון עם בני משפחתו ובליווי רעייתו טניה ואמה מריה, שבקשת העלייה שלה סורבה בעבר מסיבות שאינו ברורות. בני המשפחה הגיעו מטיסה מאוסטריה, שם לדבריהם פגשו את הסבתא שרצתה להגיע לביקור בישראל בפעם הרביעית, ומשם טסו לפראג ואז לישראל.

נעצרה לעיני נכדיה. שמאילובה עם נכדתה ()
נעצרה לעיני נכדיה. שמאילובה עם נכדתה

בקשת העלייה שלה סורבה בעבר ()
בקשת העלייה שלה סורבה בעבר
הסיוט החל עם הנחיתה. פקידי הרשות מנעו את כניסתה מול שני נכדיה הקטנים, בהם נכד המאובחן כאוטיסט, בטענה שמטרת הביקור הנוסף בישראל הוא ניסיון מצד האישה בת ה-73 להשתקע כאן שלא כחוק. הסברי בני המשפחה כי מדובר בסבתא ערירית שהגיעה לביקור ממולדובה, מדינה שאזרחיה פטורים זה כשנה מהוצאת ויזה בשביל כניסה לישראל, לא הועילו והיא הועברה הסבתא למתקן הכליאה של רשות האוכלוסין וההגירה בנתב"ג, "יהלום".

 

"נתקלנו באטימות וברשעות שאין גדולות ממנה מצד אנשי רשות האוכלוסין וההגירה, שנהגו בנו באגרסיביות ובחוסר סבלנות", סיפר ל-ynet ד"ר מגיד שעלה בעצמו לישראל מארה"ב לפני עשור. "ילדיי ובהם בני האוטיסט, סובלים מטראומה בעקבות המקרה הזה".

 

משפחתה רצתה להביא לה ציוד ומזון למתקן המעצר בנתב"ג, אבל אז גילו בני המשפחה כי שמאילובה הועברה לכלא גבעון ברמלה. "ככל הנראה הפריע להם שרצינו להביא לה ציוד. הם לא רצו להתמודד איתנו שם. ניסינו להיעזר בפקידי הרשות בנתב"ג, אך שוב נתקלנו באטימות: הפקידים בדלפק שם לא התייחסו לפניות שלנו. אמרו שאנחנו מפריעים והמשיכו למלא תשבצים בעיתון בזמן המשמרת שלהם", סיפר מגיד.

 

בתה של מריה, טניה, ניסתה לעלות לישראל בשנת 2006, אך למרות שבני המשפחה הציגו לדבריהם מסמכים, המוכיחים את יהדותה, בקשתה לקבל הכרה כעולה חדשה סורבה והיא שהתה בתחילה בישראל כתיירת ואז כתושבת ארעית. רק לאחר מאבק ארוך משפטי ארוך שניהלו בני המשפחה במשרד הפנים היא זכתה לקבל אזרחות.

טניה, בתה של מריה, ובעלה עזרא: "התנהלות אטומה ומרושעת" (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
טניה, בתה של מריה, ובעלה עזרא: "התנהלות אטומה ומרושעת"(צילום: רועי עידן)
 

"רשות האוכלוסין נוטה לבחור תמיד בצעדים הדרסטיים ביותר"

מריה עצמה ביקרה בשנים האחרונות בישראל כמה פעמים ובדומה לבתה, גם בקשותיה להכרה כעולה חדשה סורבו. מגיד, ששימש כשופט בצבא האמריקני, עדיין מתקשה להאמין להתנהלות של רשות האוכלוסין וההגירה "בכל השנים האלו לפני שעלינו לארץ תרמנו למדינת ישראל, אבל כעת המדינה משליכה אותנו. חמתי אישה בת 73 בבית הכלא ואנחנו חסרי אונים מול הרשויות, כאילו אנחנו מדברים לקיר", ביקר חתנה של שמאילובה. "אנחנו אוהבים את ישראל והגענו לכאן מתוך אהבת התורה והציונות, אבל נתקלנו בבירוקרטיה מהגיהינום ומשרד הפנים עושה הכול כדי שנעזוב את הארץ".

 

עו"ד ידין עילם, המתמחה בנושאי הגירה ומעמד בישראל, מנסה לסייע לבני המשפחה. "אנחנו נתקלים בשנתיים האחרונות בעוד ועוד מקרים של מניעת כניסה של אנשים לישראל. במקרה של מריה שמאילובה, נראה שעיקר הבעיה היא בשיקול דעת מוטעה של רשות האוכלוסין, הנוטה לבחור תמיד בצעדים הדרסטיים ביותר".

 

לדברי עילם, "מניעת כניסה של אישה בת 73, שהגיעה לישראל עם משפחתה והכנסתה למעצר לעיני בתה ונכדיה, היא הצעד הדרסטי ביותר שיש. אם יש חשש להשתקעותה בישראל, ניתן היה להתנות את כניסתה לישראל בהפקדת ערבות. הרי מדובר במישהי שבאה לשהות אצל משפחתה ולא במישהי שיש סכנה שתיעלם ולא ניתן יהיה למצוא אותה אם לא תצא מישראל בתום תקופת האשרה".

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "עם נחיתתה של מריה שמאילובה נמצא בבדיקה בביקורת הגבולות כי היא שהתה בעבר בישראל לתקופות ללא אשרה חוקית. מבדיקה מעמיקה שנעשתה מול הנוסעת, התברר כי אין בידיה כרטיס טיסה חזרה וכי באופן כללי אין לה טעם לחזור למדינתה. שמאילובה כבר שהתה כאן בעבר ובקשתה למעמד בישראל נדחתה כיוון שאינה עומדת בקריטריונים. סירוב זה לא מנע ממנה הגעה לשדה התעופה ללא תיאום כניסה מראש. מכל העובדות המונחות לפנינו, הרי שבניגוד לטענות, אין בכוונת הנוסעת להגיע כתיירת אלא כוונתה המוצהרת והברורה היא לקבל מעמד בישראל, על אף שאינה זכאית לכך. לאור האמור לעיל, סורבה כניסתה לישראל".

 

עוד ביקשו להבהיר ברשות כי "התנהלותו של החתן, אזרח ישראלי, התאפיינה בהתלהמות, בצעקות ובהתנהגות שאינה מקובלת עלינו ואינה מכובדת". מלשכתו של שר הפנים אריה דרעי טרם נמסרה תגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים