שתף קטע נבחר

ירידה ברווח לפועלים, דיסקונט עם רווח נאה

בנק הפועלים חתם את הרבעון השלישי עם רווח נקי של 699 מיליון שקל לעומת 802 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. דיסקונט לעומתו הציג עלייה של 12% ברווח הנקי

בנק הפועלים בניהולו של אריק פינטו חתם היום (ה') את הרבעון השלישי של שנת 2016 ברווח נקי של 699 מיליון שקל, ירידה של 12.8% לעומת השנה הקודמת. הקיטון ברווח הושפע בגין ההפרשה שביצע הבנק, בקשר עם חקירת הרשויות האמריקאיות, בסך של כ-255 מיליון שקל.

 

תשואת הרווח הנקי להון המיוחס לבעלי מניות הבנק ברבעון השלישי הסתכמה ב-8.3% בהשוואה ל-10.4% ברבעון המקביל אשתקד. בנטרול ההפרשה, התשואה על ההון היא 11.4%. בחודש אוקטובר השנה, הבנק קיבל את אישור המפקחת על הבנקים חדוה בר להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד שלו מ-20% ל-30% וסך הדיבידנד שיחלק הבנק בגין רווחי הרבעון הוא 210 מיליון שקל.

 

מתחילת השנה, ניכרת בבנק הפועלים מגמה דומה לזו של בנק לאומי לפיה ישנה ירידה ברווח הנקי ובתשואה על ההון. הרווח הנקי של הבנק בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב-2.5 מיליארד שקל – ירידה של כחצי אחוז והתשואה על ההון הסתכמה ב-9.9%, ירידה מרמה של 10.6% אשתקד.

 

תיק האשראי של הבנק התכווץ ברבעון החולף (לעומת הקודם) וגם מתחילת השנה. כך, יתרת תיק האשראי היא 278 מיליארד שקל – ירידה של 0.3% ברבעון וירידה של 0.3% מתחילת השנה. בבנק לאומי גם חלה ירידה קלה ברבעון שחלף אך מתחילת השנה חלה עליה של 1%. הכנסות הריבית של הבנק הסתכמו ב-2.1 מיליארד שקל ברבעון – ירידה של כחצי אחוז, ומה שקיזז את הפער אלו הן הכנסות של 118 מיליון שקל שרשם הבנק בסעיף הוצאות להפסדי אשראי בעקבות ריקוברי (recovery).

 

ההכנסות הרבעוניות מעמלות עמדו על 1.35 מיליארד שקל – עליה של 1.5%. הבנק מסכם את הרבעון עם השגה על יעד הלימות ההון שהציב עבורו הפיקוח על הבנקים – יעד של 10.3%. כאשר הבנק מציג יחס הלימות גבוה יותר עם כרית בטחון, יחס של 10.8%. גם בנק לאומי עומד מעל היעד. יחס היעילות של הבנק הוא 61.1% ברבעון ומשקף שיפור קל לעומת הרבעון הקודם – זאת בהתחשב בהוצאות שרשם הבנק בעקבות החקירה, ואלמלא הוצאות אלו היה הבנק מציג יחס משופר.

 

דיסקונט מציג רווחים

בנק דיסקונט בניהולה של לילך אשר טופילסקי פרסם גם הוא את הדוחות לרבעון השלישי והציג עלייה של 12% ברווח הנקי שהסתכם ב-188 מיליון שקל, לעומת 168 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הבנק הרביעי בגודלו בישראל מסיים את הרבעון עם תשואה להון של 5.5%.

 

הכנסות הריבית של הבנק עמדו על 1.18 מיליארד שקל – עלייה של 11% כאשר העלייה קוזזה בחלקה בשל הוצאות להפסדי אשראי בהיקף של 141 מיליון שקל, הוצאות שהיו יותר מכפולות לעומת רבעון מקביל. ההכנסות מעמלות הסתכמו ב-675 מיליון שקל, עלייה של 3.8%. בהסתכלות מתחילת השנה על תשעת החודשים הראשונים עלה הרווח הנקי ב-10% והסתכם ב-760 מיליון שקל והתשואה על ההון גם כן עלתה והיא 7.6%.

 

יתרת תיק האשראי עלתה ברבעון שחלף ב-4.7% ועומדת על 139.3 מיליארד שקל ומתחילת השנה עלה תיק האשראי ב-9.5%. חלקן של ההלוואות לדיור בתיק הוא כ-25 מיליארד שקל והוא עלה ביותר מ-6% ברבעון שחלף ובכ-15% מתחילת השנה.

 

שני אירועים חד פעמיים שהשפיעו על התוצאות הכספיות של הבנק מתחילת השנה הם עסקת מכירת ויזה אירופה לויזה העולמית שהניבה לבנק רווח נקי של 178 מיליון שקל ברבעון השני, והגדלת ההפרשה ברבעון 3 ב-45 מיליון שקל נוכח הסדר שביצעה כאל (שבשליטת דיסקונט 72%) עם הפרקליטות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים