שתף קטע נבחר

נעילה יציבה בת"א: פז נפלה ב-4%

המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו בסיכום שבועי ב-0.7% ו-0.5% בהתאמה; בינו צדיק מכר בבורסה 9.5% ממניותיו בפז - המניה ריכזה מחזור של 126 מיליון שקל; האג"ח הממשלתית קפצה ב-9 נ"ב ל-2.3% - שיא של שנה

הבורסה בת"א חתמה את יום המסחר האחרון של השבוע ביציבות: המדדים ת"א 100 ות"א 25 ננעלו בקרבת רמת הפתיחה. בסיכום שבועי, עלו המדדים ב-0.5% ו-0.7% בהתאמה. העלאת הריבית אמש בארה"ב גרמה לראלי של תשואות האג"ח הממשלתיות בעולם. בשוק המקומי, תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים קפצה ב-9 נ"ב ל-2.3% - שיא של שנה. כמו כן, התחזית של פד כי הריבית צפויה לעלות עוד 3 פעמים ב-2017 הורידה את מניות חברות הנדל"ן המניב: גזית גלוב מחסירה 2.8%, עזריאלי יורדת ב-3%.

 

חברת פז נפלה ב-4% במחזור גדול פי 18 מהממוצע - 126 מיליון שקל.

 

מניות מרכזיות

הצלחה להצעת הרכש חליפין של אג"ח ארקו כתוצאה מהמהלך, צפויה החברה להיכנס למדד ת״א 90 שיושק בחודש פברואר 2017. ארקו החזקות הודיעה כי בהמשך להודעתה מיום ה-29 בנובמבר החברה סיימה בהצלחה הצעת רכש החליפין של אגרות החוב (סדרה ח'), הניתנות להמרה למניות, במניות החברה. במסגרת ההחלפה הומרו כ-93.6 מיליון שקל אגרות החוב (סדרה ח') למניות. שיעור החזקות הציבור במניות ארקו יעלה בעקבות ההחלפה לכ-26%. במסגרת הצעת הרכש חליפין גם בעלי השליטה בחברה המירו למניות את אגרות החוב שהוחזקו על ידם בהיקף כספי כולל של כ-21 מיליון שקל.

 

אקסטל מכרה את הפנטאהאוז בפרויקט הדגל במנהטן ב-13 מיליון דולר.חברת הנדל"ן של גארי בארנט מכרה 80 דירות במגדל וואן מנהטן בחודש המכירות הראשון. בפרויקט מקביל של אקסטל נסגרה מכירת השטח המסחרי תמורת 68 מיליון דולר.

 

חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי החליטה להמליץ למוסדיים לאשר את מיזוג השותפויות דלק קידוחים ואבנר שבשליטת קבוצת דלק. הידיעה הראשונה על בחינת אופציית המיזוג המתוכנן פורסמה בחודש אפריל השנה. הכוונה היא לקחת את שתי שותפויות הגז ה"תאומות" ולמזג אותן לגוף אחד, שיקבל משקל גבוה יותר במדדי הבורסה השונים.

 

בינו צדיק מוכר מניות פזבכ-600 מיליון שקל. בינו שירד לאחרונה אל מתחת לאחזקה של 30% מהחברה מפיץ בשעה זו בין גופים מוסדיים 9.5% ממניות פז במחיר של 59 שקלים למניה. הוא צפוי חרדת לאחזקה של 20%.

 

שטראוס מדווחת כי בעלת מניות המיעוט בשטראוס קפה TPG CAPITAL, המחזיקה ב-25% מהפעילות, בוחנת אפשרות למכור את מניותיה.

 

אפריקה מדווחת על עדכון עסקת מכירת המלונות של רשת קראון פלאזה. בנוסף לעסקה קודמת עליה דיווחה, תמכור אפריקה שני מלונות נוספים באילת, בסכום כולל של 70 מיליון שקל.

פורסם לראשונה 15.12.16, 10:07

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
מומלצים