שתף קטע נבחר

חרוצה, יעילה ומקצועית: המועמדת לראש אכ"א

שירתה בתפקידי שטח, מגדלת לבדה תיכוניסט ולוחם: תא"ל מירב קירשנר תחליף זמנית את אלוף טופולנסקי שפרש בעקבות גניבת מחשבו. "ראויה לתפקיד ראש אכ"א, אך הניסיון המועט שלה כתא"לית יהיה בעוכריה"

תא"ל קירשנר. "אין ויכוח על יכולותיה" (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
תא"ל קירשנר. "אין ויכוח על יכולותיה"(צילום: דובר צה"ל)

תת אלוף מירב קירשנר מצאה עצמה אתמול בערב בעל כורחה כממלאת מקום ראש אכ"א, לאחר התפטרותו של האלוף חגי טופולנסקי, שמביתו נגנב מחשב צה"לי. כעת ניתן לחכות ולראות אם התא"ל הצעירה תקבל את המושכות לידיה באופן קבוע או שהרמטכ"ל גדי איזנקוט יעדיף אדם בעל ותק גדול יותר בדרגת תת אלוף.

 

קירשנר בת 48, מספר 2 בהיררכיה של האגף, נכנסה אמנם לתפקידה כרמ"טית לפני כחצי שנה, אך עדיין נחשבת למועמדת להחליף את טופולנסקי באופן קבוע. מולה יתמודדו קצינים בכירים שהגיעו מהשדה, ובהם דובר צה"ל תא"ל מוטי אלמוז. הקיצוצים במאות תקני קצונה בצבא שהוביל איזנקוט לא פסחו גם על דרג תתי האלוף והאלופים, מה שייצר צוואר בקבוק בהתמודדות הרחבה על מספר מצומצם של תפקידים בצמרת צה"ל. הדבר יגדיל את היצע המועמדים לתפקיד הבכיר שהתפנה במפתיע.

האלוף הפורש חגי טופולנסקי (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
האלוף הפורש חגי טופולנסקי(צילום: שאול גולן)

דובר צה"ל מוטי אלמוז. מוזכר כמועמד לתפקיד המתפנה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
דובר צה"ל מוטי אלמוז. מוזכר כמועמד לתפקיד המתפנה(צילום: מוטי קמחי)

החיסרון המרכזי של קירשנר יהיה הניסיון שלה בתפקידי תא"ל, מאחר שבתפקידה הנוכחי כרמ"טית היא עדיין לא השלימה מחצית קדנציה. זהו תפקידה השני כתת אלוף אחרי ששירתה כראש חטיבת תכנון ומִנהל כוח האדם, בניגוד למועמדים פוטנציאלים אחרים שהשלימו שתיים או שלוש כהונות מלאות כתתי אלופים. אם בכל זאת יבחר בה איזנקוט, היא תהפוך לאחת הצעירות מבין חברי הפורום הבכיר בצה"ל, מעבר לעובדה שתהפוך לקצינה השנייה בהיסטוריה שתענוד דרגת אלופה, אחרי שעשתה זאת קודמתו של טופולנסקי עד לפני שנתיים, האלופה במיל' אורנה ברביבאי.

 

"אני מקווה שהמהלך הזה לא יעמוד בעוכריה וייחשב למינוי מוקדם מדי, אבל אם זה לא יקרה עכשיו, זה בטוח יקרה בסיבוב הבא בעוד שנה או שנתיים", אמרה ל-ynet ראש מחלקת משאבי אנוש באכ"א לשעבר, אל"מ במיל' רונית לב, שכיהנה עד לקיץ האחרון כעוזרתו של שר הביטחון הקודם משה יעלון. "היא ראויה לתפקיד ולא כי היא אישה. אין טבעי יותר מאשר שהיא תקבל את ראשות אכ"א. בפעם הקודמת טענו שזה גם בגלל המגדר (כאשר ברביבאי נבחרה, י"ז). פה זה חד-משמעי. היא עסקה בשורת תפקידים גם בשטח כקצינת שלישות באוגדה ובפיקוד וגם בציר התכנוני, כך שיש לה הבנה ושילוב בין תכנון לכוח אדם. זו הזדמנות פז עבור מירב למרות כאבי העצום על חגי. אין ויכוח בכלל על יכולותיה של מירב".


מגדלת לבד את ילדיה

קירשנר, שגרה במושב באזור השרון, התאלמנה לפני שנתיים לאחר שבעלה נפטר ממחלה. למרות הקושי הרב היא המשיכה לטפס בסולם הצבאי כשהיא מגדלת במקביל את שני ילדיה: אחד לוחם בצבא והשני תלמיד תיכון. במסגרת תפקידה הנוכחי היא מרכזת את כל עבודות המטה באכ"א, בהן מימוש מודל הקבע החדש, השארת חיילים מהמערך הטכנולוגי בצבא ועוד. בתפקידה הקודם כראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם היא הובילה את תוכנית קיצור שירות החובה לחיילים, קיצוץ של כ-100 אלף אנשי מילואים מיותרים, סגירת יחידות עם אמצעי לחימה ישנים, הרחבת גיוס הנשים לתפקידי לחימה, הגדלת גיוס החרדים וטיפול באוכלוסיות המיעוטים בצה"ל.

 

קירשנר היא בעלת תואר ראשון ושני תארים שניים מאוניברסיטאות בן גוריון וחיפה, והיא בוגרת המכללה לביטחון לאומי. "מירב שירתה בתפקידים מרכזיים גם בדרג הנפרס. היא קצינה מצוינת ומקצועית שמביאה את כל ההיכרות הרבה שלה את האגף", סיפרה ראש מחלקת הסגל הקודמת

באכ"א, תא"ל במיל' מיכל בן מובחר, שפרשה מצה"ל לפני כמה חודשים. "מירב עושה חיל בכל תחום. היא אישה חזקה ונעימה, מסורה וחרוצה. היא ראויה ביותר לתפקיד ראש אכ"א למרות שיהיו מולה מועמדים מצוינים. יש לה את הכלים הנדרשים לתפקיד. אני מניחה שהמגדר שלה יהיה שיקול בהחלטה אבל לא הוא צריך להכריע".

 

בנוגע לדילמה שתעסיק את הרמטכ"ל בנוגע למינוי, האם להביא קצין קרבי מבחוץ, כפי שהיה ברוב המקרים בעשורים האחרונים או למנות בכל זאת קצין או קצינה מתוך אכ"א, אמרה בן מובחר: "יש במטכ"ל מפקדים מצוינים שלא באו מהתחום שעליו הם אחראים, כמו למשל ראש אט"ל או ראש אגף התקשוב שמתחתיו יש מפקדים מקצועיים, בהם קצין קשר ראשי ומפקד יחידת התקשוב לוטם - ועדיין הם עושים תפקיד לעילא ולעילא. ראש אגף לא חייב לבוא מהמקצוע".

 

כך או כך, לראש אגף כוח האדם בצה"ל הבא או הבאה לא יהיו ימי חסד. צה"ל סובל ממצוקת כוח אדם במערכי הלחימה בשל מוכנות לקויה של חלק מהיחידות והחילות לקיצור השירות לבנים מ-36 ל-32 חודשים ומשנת 2020 ל-30 חודשים. בנוסף, בצה"ל מתקשים להשלים את מכסות גיוס החרדים וממשיכים להתמודד עם אתגר השארת כוח אדם קבע איכותי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים