שתף קטע נבחר

מאחורי הקלעים - מיהם האנליסטים שאחראים על יחסי ההימורים ב-Winner?

כיצד קובעים את היחסי ההימורים ב-Winner? קיבלנו הצצה נדירה אל התהליך המקצועי, העדין והמורכב המבוצע על ידי אנליסטים מומחים, שמתעדכנים בפרטים הקטנים ביותר ומשנים את ההימורים בזמן אמת

בכל פעם שרונאלדו נפצע על המגרש, צוות שלם של אנשי עזרה ראשונה רצים אליו לתת לו טיפול ראשוני. במקביל, צוות שלם של אנליסטים בחדר המצב של הטוטו, אי שם בישראל, רצים אל המחשב כדי לטפל ביחס ההימורים למשחק הבא של ריאל מדריד.

מה עושים כשרונאלדו נפצע? (צילום: getty images) (צילום: getty images)
מה עושים כשרונאלדו נפצע?(צילום: getty images)

כיצד קובעים את היחסי ההימורים ב-Winner? קיבלנו הצצה נדירה אל התהליך המקצועי, העדין והמורכב המבוצע על ידי אנליסטים מומחים, שמתעדכנים בפרטים הקטנים ביותר ומשנים את ההימורים בזמן אמת.

 

הקפטן והצוות הנאמן שלו, שאחראים ליחס ההימורים בטופס שלכם

אהרון יונה, סמנכ"ל מוצרים וניהול סיכונים של המועצה להסדר ההימורים בספורט (הטוטו), מספר כי "הצוותים שקובעים את היחסים עובדים באגף 'מוצרים וניהול סיכונים'. כלומר, הם אלו שקובעים ומעדכנים את יחס ההימורים ובנוסף, הם אלו בונים הימורים מסוג חדש, ליגות חדשות וענפי ספורט שהקהל הישראלי עדיין לא התנסה בהם".

 

יונה אומר כי "יש לנו כ-15 אנליסטים, כאשר כל אחד מהם אחראי על מספר מסוים של ליגות. האנליסטים מחולקים לצוותים, כשלכל צוות יש קפטן, והוא האחראי והקובע הבלעדי של יחס ההימורים. בליגות הגדולות והפופולאריות יותר, כמו הליגה הספרדית או הפרימייר ליג, יש לפחות 3 אנשי צוות וקפטן. בליגות קטנות יותר, הצוות מורכב מאנליסט אחד או שניים, בנוסף לקפטן".

 

יונה אומר כי היחסים נקבעים על פי מספר גדול מאוד של פרמטרים, שיכולים להשתנות בין רגע. "כל צוות מקבל את המשחקים של התוכניה, וקובע את יחסי הכוחות בין הקבוצות או המתמודדים. הפרמטרים שקובעים את היחס הם מיקום בטבלה, 'פורמה' של קבוצות, מוטיבציה של שחקנים, מועד של משחקים – כמו, למשל, משחקים לקראת סוף העונה, מסגרת משחק (ליגה, גביע, ידידות), ואופי ייחודי של משחקים, כמו דרבי - שיש לו חוקים משלו".

לדרבי חוקים משלו - חגיגות מכבי תל אביב (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
לדרבי חוקים משלו - חגיגות מכבי תל אביב(צילום: יובל חן)

יונה אומר גם כי לעתים נכנסים אינטרסים של קבוצות לקביעת היחס. "כמו למשל במחזור האחרון בשלב הבתים בליגת האלופות, שם יש קבוצות שכבר הבטיחו עלייה ולא רוצות להתאמץ ולסכן את שחקני ההרכב שלהם, מה שיכול להשפיע על קביעת יחס ההימורים". עוד פרמטרים ברשימה האינסופית של נושאים שצריך לקחת בחשבון, הם פציעות של שחקנים, עומס של משחקים של אחת הקבוצות, משחק בית/חוץ, משחקי עבר, ואפילו תנאי מגרש. "האנליסטים של כל ליגה הם מומחים לליגה שלהם, והם מגיעים לרמות של מאבקים בין שחקנים יריבים, בין מאמנים ובין קבוצות לקהל האוהדים".

 

האיזון העדין שבין אטרקטיביות לבין ניהול סיכונים

לאחר שכל חברי הצוות ניסחו יחסי כוחות על פי שיקולים מקצועיים, הצוות נפגש עם הקפטן, ובשלב זה נכנס אלמנט נוסף - ניהול סיכונים.

 

"אחרי שבדקנו את החלק המקצועי, הצוות מדבר על הקבוצה המעורבת. למשל, אם ברצלונה, חביבת הישראלים, משחקת בבית, ללא קשר ליריבה, 80% מהקהל יהמר על ברצלונה, וכאן אנחנו מחשבים את אלמנט הסיכון שלנו בתור הגוף המפעיל את ההימור.

 

חשוב להגיד שמדובר במרכיב עם משקל נמוך באופן יחסי, משום שאנחנו מחויבים להישאר בטווח המקצועי של יחסי הימור, כי בטווח הארוך זה מה שמשאיר את הקהל. ההתאמות שאנחנו עושים בשלב זה הן לא יותר מ-5-10 אגורות, למרות שלעתים מדובר בסיכון גדול עבורנו, משום שהדבר החשוב ביותר הוא לשמור על מקצועיות".

 

מעקב ושינוי בזמן אמת באופן אקטיבי ובתגובה לקהל

יונה מספר כי לאחר קביעת יחסי ההימורים, האנליסטים עוקבים מקרוב אחרי ההתפתחויות הקשורות אל המשחק, וגם אחרי המגמות בהימורים עצמם.

 

"באופן כללי, אנחנו מבצעים ניהול סיכונים אקטיבי - מהבחינה שהוא מתבצע בלי קשר להימורים, אלא בהתאם לשינויים במציאות שקשורה למשחק, כמו פציעות וכד'. מצד שני, יש לנו ניהול סיכונים מגיב - שנובע בעצם מהתפלגויות של הימורים".

 

לדברי יונה, הפוטנציאל קיים למשל אצל קבוצות עם כמות אוהדים גדולה מאוד בישראל. "אצל ליברפול למשל, יכול להתפתח מחזורים גבוהים מאוד, ואם נוצרת התפלגות הימורים בלתי סבירה, עושים התאמה להימור. גם משחק של קבוצה גדולה כמו מנצ'סטר יונייטד ביום שני, או ליגה ישראלית ביום שני, דורשים מאיתנו הרבה יותר רגישות, משום שנתח ההכנסה של המשחק הזה גדול בהרבה לעומת משחק זהה במחזור של יום שבת, אז היה מדובר באחד מבין משחקים רבים. גם זה מהווה פקטור".

מנצ'סטר יונייטד חוגגים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מנצ'סטר יונייטד חוגגים(צילום: רויטרס)

בנוסף, אומר יונה כי הצוות עוקב אחרי יחסי הימורים על אותם משחקים בסוכנויות בחו"ל, על מנת להגיב. "אנחנו עוקבים מקרוב ועושים מניעת ארביטראג'ים מול יחסים בעולם (פערים בהם המהמר יכול להרוויח בכל מקרה בעקבות פער גדול בין שתי סוכנויות הימורים)". עוד אומר יונה כי הצוות מסתכל גם על הסיכון של המשחק בתור הימור בודד (המכונה סינגל) לבין הימור יחד עם עוד משחקים. "ככל שהמשחק מעורב בפחות הימורים משולבים, כך הוא יותר מסוכן, ולכן אנחנו שומרים על רמת ערנות גבוהה יותר לגביו", אומר יונה.

 

כדורסל – מעקב צמוד וסיכון כפול

"בכל הנוגע לכדורסל, שהוא חלק פעיל מאוד אצלנו, ניהול הסיכונים שלנו הוא כפול, משום שאנחנו צריכים להסתכל גם על היחס עצמו, וגם על המשקל של הנקודות הנקובות בהימור, ולבדוק שאנחנו לא עושים ארביטראג' פנימי, כלומר שהשינוי שעשינו מספיק גדול כך שהלקוח יכול לבצע עוד הימור ולהגיע לאיזון מבחינת רווח".

 

לכן, אומר יונה, הקפטן והצוות של ליגות הכדורסל משקיעים תשומת לב הרבה יותר צמודה. "השינויים בכדורסל תכופים יותר, זה הימור שמטבעו מעורב ביותר הימורים יחידים ופחות צירופים, ולכן הוא מסוכן יותר ודורש טיפול צמוד".

 

רגע לפני השינוי, לוקחים בחשבון שלושה שיקולים מרכזיים

"כאשר יש דילמה ואנחנו בוחנים האם לבצע שינוי", אומר יונה, "תמיד עומדים בפנינו שלושה שיקולים. השיקול הראשון והחשוב ביותר הוא מקצועיות - אנחנו רוצים לשמור על המקצועיות. לא נקבע יחס על פי ההימורים בלבד, אם הדבר לא תואם לדעה המקצועית שלנו.

 

"השיקול השני הוא התפלגות ההימורים - חייבים למצוא את נקודת האיזון, כדי לשמור על סיכון אופטימאלי.

 

"השיקול השלישי הוא שמירה על אטרקטיביות של ההימור - לא 'נהרוג' משחק בגלל אטרקטיביות ופופולאריות בקרב המהמרים. למשל כברצלונה או ריאל מדריד משחקות, צריך להיות אטרקטיבי כדי למשוך קהל, כך שאי אפשר לקבוע יחס הימורים שלא ימשוך את הקהל". יונה מסביר כי "מסיבה הזו ממש אנחנו נקראים מוצרים וניהול סיכונים. אם אתה לא לוקח סיכונים, אתה הופך להיות לא רלוונטי, וזה חשוב לטווח הרחוק".

 

נענים להעדפות של הישראלים, ומחנכים את הישראלים לענפי ספורט חדשים

יונה אומר כי הצוות שכותב את התוכניה מרגיש את ההעדפות של הישראלים והולך לקראתם. "מגמות ההימורים הם הפידבק האמיתי, ואם רואים הימור שהישראלים אוהבים, כמו למשל מספר קרנות במשחקים בליגות הבכירות, או מספר שערים במשחק, בגרסה הייחודית שאנחנו מציעים - נציע אותם יותר".

 

מצד שני, יונה אומר כי הטוטו גם מנסה לחנך את הקהל לענפים חדשים. "בשנים האחרונות הכנסנו בייסבול, פוטבול, טניס ועוד. גם הכדורסל היה פעם ענף שולי ב-Winner - אם לפני 5 שנים הוא עמד על 5% מההימורים, כיום הוא כבר שליש מההכנסות. התכנייה של המשחקים גם מחדירה מוצרים לשוק, אחרת לא נצליח לשמור על רלוונטיות ועניין".

 

"צריך להבין", מסביר יונה לסיכום, "האנליסטים שלנו יושבים כל הזמן על המערכת ומנטרים אותה. אין כניסה של שקל אחד ממשחק כלשהו בלי ניטור. בלילה, למשל, אין הימורים חופשיים. כל עוד יש מכירות, יש ניטור של צוותי האנליסטים. בטוטו ה'רגיל', אפשר להמר מתי שרוצים, משום שאין בו סיכון. ב-Winner, לעומת זאת, אני משתתף אקטיבי, המשתתפים משחקים נגדי מבחינת הסיכון".

 

חזון לעתיד?

הצעד הבא יהיה לאפשר הימורים בווינר על המשחק גם לאחר שריקת הפתיחה. זה למעשה אותו משחק ווינר מוכר, אבל בכל זאת הדבר כרוך בשינוי התקנות, שלא מאפשרות לנו את זה היום. זה דבר שמקובל בכל העולם, ואנחנו בטוטו ערוכים ומוכנים לזה מבחינה מקצועית.

 

 

רוצים לדעת עוד על פעילות המועצה להסדר ההימורים בספורט? היכנסו>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים