שתף קטע נבחר

נמצאים בסיכון למחלת לב? הכל על הבדיקה הפשוטה ללא אשפוז - שעשויה להציל את חייכם

טרשת העורקים בלב (המובילה להתקפי לב, בין השאר) היא תופעה מוכרת בעולם המערבי. ההתפתחות הטכנולוגית הולידה לפני מספר שנים בדיקה פשוטה ולא פולשנית, שעוזרת בזיהוי מוקדם של תסמיני המחלה, אך למרבה הצער ישראלים רבים עדיין לא מכירים אותה. מהו ה'צנתור הווירטואלי', שאינו דורש אשפוז ויכול להציל חיים?

ההתפתחות הטכנולוגיות של השנים האחרונות, יחד עם עלייה במודעות בכל הנוגע לגורמים למחלות לב, הובילו להפחתה בשיעור התמותה ממחלות לב בעולם המערבי.

 

עם זאת, טרשת העורקים בלב מהווה גורם משמעותי למחלות בעולם המערבי, אירועי לב ממשיכים לגרום למקרי מוות, והבעיה הגדולה ביותר היא שלעתים אין להם תסמינים מורגשים.

 

בנוסף למחקר למציאת טיפול בתסמינים השונים של מחלב מחלת לב (קוצב לב, צנתור, ניתוח מעקפים ועוד), החוקרים של עולם הרפואה ניסו למצוא דרכים לגילוי מוקדם ככל הניתן של המחלה, בשלב בו התסמינים עדיין לא גורמים לנזק משמעותי.

 

לצד א.ק.ג ואקו לב במאמץ, שמזהים רק את המקרים החמורים יותר של היצרות עורקים, קיימת בשנים האחרונות בדיקה חדשנית בטכנולוגיה מתקדמת, המבצעת הדמיה תלת-ממדית של הלב ומכונה 'צנתור וירטואלי'. מהו הצנתור הווירטואלי ומהם היתרונות שלו? ומה כדאי לקחת בחשבון לפני שבוחרים היכן לבצע את הטיפול?

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מהי טרשת עורקים של הלב?

טרשת עורקים בלב מתבטאת בהיצרות של עורקי הלב, כתוצאה מנזק לדופן הפנימי של העורק. הגורמים המובילים לנזק זה, על פי המחקרים, הם עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, עליית רמת שומני הדם, ושקיעת סידן. גם התקף לב הוא למעשה סיבוך של טרשת העורקים, אשר מתפרץ בפתאומיות ופוגע בגוף באופן מסכן חיים.

 

ברוב המקרים, היצרות העורקים נגרמת מהצטברות של שומן וכולסטרול על דופן העורק, מה שפוגע בזרימת הדם התיקנית.

 

החלק המאתגר עבור הרופאים והחוקרים, הוא העובדה שהמחלה אינה מלווה בתסמינים מוקדמים, אך עלולה בשלבים מתקדמים לגרום לכאבים חדים בחזה, אוטם שריר הלב (התקף לב), אי ספיקת לב, הפרעות קצב ואף מוות.

 

מהו צנתור וירטואלי?

הבדיקות הנפוצות כיום לגילוי מוקדם של טרשת עורקים של הלב הן בדיקות ארגומטריה (א.ק.ג, אקו לב או מיפוי לב במאמץ), אך הן מזהות את התסמינים רק אם העורקים חסומים באופן משמעותי, בשלב מאוחר יחסית של התפתחות המחלה.

 

בעקבות זאת, אנשים רבים הנמצאים בשלב התחלתי של המחלה אינם מאובחנים, ולכן לא מקבלים טיפול מונע תרופתי.

 

הצנתור הווירטואלי, לעומת זאת, פותר את המוגבלות של הבדיקות הקיימות, ומאפשר גילוי של טרשת בדפנות העורקים כבר בשלב ההתחלתי של התפתחות המחלה, עוד לפני שנוצרת חסימה. הבדיקה מיושמת על ידי CT תלת מימד של עורקי הלב, באמצעות תוכנת CT ייחודית, שמבצעת הערכה כמותית של חומרת טרשת העורקים, זיהוי ומיקום ההיצרויות או החסימות, וזיהוי סוג החסימה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

גילוי מוקדם בבדיקה פשוטה, שיכולה להציל חיים

 

ביצוע צנתור וירטואלי בקרב מטופלים בסיכון למחלות לב, כולל יתרונות רבים ששומרים על בריאות הנבדקים ויכולים אף להציל חיים:

 

ראשית, הבדיקה מאפשרת גילוי מוקדם של התפתחות המחלה, בניגוד לבדיקות הנוכחיות, אשר מאבחנות את המחלה רק בשלב מתקדם ומסכן חיים.

 

גילוי מוקדם יכול להיות גורם מציל חיים עבור אנשים הנמצאים בסיכון גבוה למחלות לב, משום שהוא נותן חלון זמן משמעותי לטיפול הכולל תרופות ואימוץ אורח חיים בריא (תזונה מותאמת, פעילות גופנית קבועה, הפסקת עישון), שיכולים יחדיו להביא לנסיגת המחלה.

 

במקרים בהם ההיצרות המתגלה נמצאת בשלב מתקדם, הנבדק מופנה לביצוע צנתור פיזי שכולל אשפוז, הרדמה, הליך פולשני ותקופת החלמה.

 

בנוסף, רמת הדיוק של הבדיקה היא גבוהה מאוד. הטכנולוגיה החדשנית מספקת לרופא המומחה תמונה באיכות גבוהה של מצב כלי הדם, מה שמאפשר אבחון מדויק כבר בשלב ההתחלתי, והתאמה אופטימלית של המשך הטיפול לשם צמצום הסיכוי לאירוע לב עתידי.

 

יתרון חשוב נוסף של צנתור וירטואלי הוא הנוחות והבטיחות הרבה של הבדיקה. מדובר בבדיקה פשוטה ולא פולשנית, שאינה מצריכה אשפוז, ואשר אורכת פחות משעה. מייד לאחר הבדיקה ניתן לחזור לחיים הרגילים.

 

רמת הקרינה בבדיקה נמוכה במיוחד, מה שמאפשר שקט נפשי בכל הנוגע לחשש מהקרינה - צנתור וירטואלי דואג לבריאות הלב שלכם מבלי לפגוע בבריאות שלכם בהיבטים אחרים.

 

בנוסף, כאשר עוברים צנתור וירטואלי, ניתן להרחיב את הסריקה התלת-ממדית לכל בית החזה, וכך לזהות מצבים מסכני חיים אחרים, כגון תסחיף ריאתי, או סרטן הריאות. כך, אם אתם מעשנים, למשל, וקיים חשש להיצרות עורקים בעקבות העישון בנוסף לחשש מסרטן ריאות, בדיקת צנתור וירטואלי יכולה לספק לכם ממצאים עבור שני המקרים.

 

למי מיועדת בדיקת הצנתור הווירטואלי?

בדיקת צנתור וירטואלי מומלצת לקבוצות בעלות סיכון למחלות לב. הצנתור הווירטואלי מיועד בין השאר להערכת מצב עורקי הלב לאנשים לאחר ניתוח מעקפים או צנתור לב, אנשים בעלי היסטוריה משפחתית של מחלות לב, מטופלים עם ערכים גבוהים של שומן בדם, מעשנים בהווה ובעבר, ועבור חולי סכרת.

 

חשוב לציין כי הבדיקה לא מבוצעת אצל אנשים הרגישים או אלרגיים ליוד, אנשים עם הפרעה בתפקוד הכלייתי, אנשים עם הפרעות בקצב לב, ובעלי קוצב לב.

 

בדיקה במור - בדיקה פשוטה שיכולה להציל לכם את החיים

אם אתם בקבוצת הסיכון למחלות לב או שקיבלתם המלצה מהרופא שלכם לבצע צנתור וירטואלי, תוכלו לבצע את הבדיקה ברשת מור. במחלקת "מור ללב" מתבצעים, מלבד צנתור וירטואלי, גם טיפולים כגון הולטר לחץ דם, אקו ו-א.ק.ג. לב וארגומטריה.

 

בדיקת צנתור וירטואלי כוללת בדיקת התאמה על ידי רופא לפני הבדיקה, כאשר תוצאות הבדיקה מפוענחות על ידי רדיולוג וקרדיולוג המומחים בתחום. לאחר הפענוח יוזמן הנבדק לייעוץ באשר להמשך טיפול.

 

ניתן לבצע את הבדיקה במספר מרפאות ברחבי הארץ, בכולן הציוד הרפואי המתקדם ביותר וצוות מומחים שישמחו לייעץ לכם על הטיפול הטוב ביותר עבורכם.

במור תקבלו שירות רפואי אופטימלי, תוך דגש על יחס אישי, פרטיות הנבדק ואווירה מקצועית ונעימה.

 

רוצים לדעת עוד על צנטור וירטואלי ב-מור? לפרטים היכנסו >>

 

 

 

 

 

 

 

 

פורסם לראשונה 05/01/2017 07:54

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מור – רפואה מתקדמת
צילום: shutterstock
מומלצים