שתף קטע נבחר

מחקר בדק: מה הסיכוי שלכם לשרוד מתקפת זומבים

באוניברסיטת לסטר בדקו ומצאו שהסיכויים שלנו לשרוד ממש לא טובים. "לא נותרים הרבה אנשים בבוקר היום ה-100", נכתב במחקר הקצר שפורסם בכתב העת Journal of Physics Special Topics

אם זומבים יחליטו שהגיע הזמן לתקוף - יש לכם בערך שלושה חודשים עד שיתפסו גם אתכם. אפוקליפסת זומבים תותיר את האנושות על סף הכחדה מוחלטת בתוך 100 ימים, כך נטען במחקר חדש ולא מאוד אופטימי שפורסם לאחרונה. כריס דיוויס, סטודנט בריטי לפיזיקה, הרכיב נוסחה שמציגה איך יכולים זומבים, בהנחה שהם קיימים כמובן, להשתלט על כל כדור הארץ בתוך שלושה חודשים בלבד. המחקר של הסטודנט פורסם בכלי תקשורת בארצות-הברית ובבריטניה.

 

החישוב של הנושא התמוה קמעה הוא די פשוט. אם אנחנו מניחים שכל זומבי יכול לאתר לפחות בן אדם אחד בכל יום, ויש לו 90% סיכוי "להדביק" את קורבנו, אזי יהיו 273 שורדים בלבד 100 ימים לאחר תחילת מתקפת הזומבים. אכן, נתונים לא מעודדים כלל.

 

 

מתוך "המתים המהלכים" (צילום: AMC) (צילום: AMC)
מתוך "המתים המהלכים"(צילום: AMC)

 

"התעניינתי בסרטים כמו 'מלחמת העולם Z' וסדרות טלוויזיה כמו 'המתים המהלכים', והתעניינתי באופן שבו אפוקליפסת זומבים יכולה להתפשט", הסביר דיוויס בן ה-21 מאוניברסיטת לסטר. "חשבתי שזה יהיה מעניין לראות מה קורה כשבאמת מחשבים את המספרים האלה ואם הסדרות שעוסקות בנושא, למשל, מציגות את התפשטות התופעה בקצב מדויק מתמטית. לא קורה הרבה ב-20 הימים הראשונים, אבל אז יש זינוק ענק עד שלבסוף לא נותרים הרבה אנשים בבוקר היום ה-100".

 

החוקר דייוויס טען כי הדרמטיזציה של נושא המחקר שלו מדויקת והוסיף בראיון לכלי תקשורת בבריטניה: "מיום 100 למתקפת הזומבים, אני הייתי מעדיף להיות בצד של הזומבים. אתה כנראה תהיה מפוחד למדי אם תהיה מבין השורדים הבודדים שנותרו".

 

הטיפ המרכזי של דיוויס לציבור הרחב במקרה של השתלטות זומבים על העולם הוא "להתרחק כמה שרק אפשר, כמה מהר שרק אפשר. גבולות גיאוגרפיים הם כנראה ההימור הטוב ביותר".

 

יש לציין שמחקרו של דיוויס לא מתחשב, למשל, בקצב הילודה והתמותה הטבעיים, שכן הנתונים הללו נחשבים זניחים כאשר מסתכלים על תקופה בת 100 ימים בלבד. במחקר נפרד גילו סטודנטים מאותה אוניברסיטה כי ההישרדות האנושית יותר סבירה או אופטימית כאשר מתחשבים במודל גם בנתוני הריגת זומבים וכן ביכולת של בני אדם להתמודד טוב יותר עם הסיכונים שבמצב הזה.

 

"בכל שנה אנחנו מבקשים מסטודנטים לכתוב מחקר קצר עבור כתב העת Journal of Physics Special Topics", הסביר ד"ר מרווין רוי, מרצה לפיזיקה ואסטרונומיה באוניברסיטת לסטר. "החוויה הזו מאפשרת לסטודנטים להפגין את הצד היצירתי שלהם וליישם חלק מהפיזיקה שלמדו עבור מחקרים משונים, נפלאים, או סתם שגרתיים".

 

למאמר המלא

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים