שתף קטע נבחר

"החלום שלנו הוא להתקבל לפרויקט"

200 תלמידות מצטיינות, ביניהן גם 12 נרגשות במיוחד מהפזורה הבדואית, עברו את שלב המיונים הראשון בפרויקט המאתגר "מהנדסות העתיד"

בשיתוף התעשייה האווירית

 

מעודדים מצויינות: ‭200-כ‬ תלמידות י”א מצטיינות למדעים, שעברו את שלב המיונים הראשון לפרויקט “מהנדסות העתיד" הגיעו השבוע (ד') לריאיון אישי שנערך בתעשייה האווירית.

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

החלום שלי זה להיות מהנדסת בתחום החלל והתעופה",‬ סיפרה אחת מהן ואמה גילתה: “היא רצתה להירשם כבר למחזור הקודם בשנה שעברה, אבל הבינה שהפרויקט מיועד רק לתלמידות י”א ושהיא תצטרך לחכות שנה."‬ ותלמידה אחרת הודתה: “ספרתי את השבועות עד שתיפתח ההרשמה".‬

 

בין הבנות שהגיעו לראיונות הייתה קבוצה של 12 תלמידות נרגשות מהפזורה הבדואית בנגב. "אני מאוד רוצה להתקבל לפרויקט שיפתח לי עולם חדש של אתגרים מעניינים,"‬ סיפרה אחת מהן.

 

“מהנדסות העתיד” הוא יוזמה של התעשייה האווירית, “ידיעות אחרונות” ‭.ynet-ו‬ בימים הקרובים יקבלו 100 מהבנות הודעה המבשרת להן שהתקבלו לפרויקט. הבנות שיתקבלו יזכו להשתתף בשישה מפגשי העשרה בתעשייה האווירית ולעבוד בקבוצות עם מנטוריות מהתעשייה האווירית על פרויקטיים טכנולוגיים פורצי דרך.

 

“אנחנו מחפשים את התלמידות שיש להן תשוקה לתחום המדעים וצימאון ללמוד ולהיפתח לדברים חדשים, לצד יכולת לייצר אינטראקציה חברתית וחשיבה מחוץ לקופסה",‬ הסבירה אודליה כץ, הממונה על קליטת אקדמאים בתעשייה האווירית.

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)
  

הפרויקט שנפתח, זו השנה השנייה, בתחילת דצמבר הביא מאות נרשמות שביקשו להיות חלק מהמיזם. במקום הראשון ניצבות פתח תקוה וראשון לציון, בכל אחת מהן נרשמו לפרויקט לא פחות מ-15 בנות מצטיינות בתחום המדעים. במקום השני נמצאות הערים קריית ביאליק ובת ים עם 10 בנות כל אחת, שייתכן ויבחרו להיות מהנדסות העתיד של ישראל. במקום השלישי הערים תל אביב ומודיעין, אחריהן נתניה וירושלים. בהמשך הרשימה ניתן למצוא את רעננה, ערערה שבנגב, חולון ושוהם.

 

הפרויקט רקם עור וגידים מתוך ההבנה המשותפת כי המחסור החמור במהנדסים בכלל, ומהנדסות בפרט, מציב בסכנה את מעמדה הבינלאומי של ישראל כמעצמת היי-טק וטכנולוגיה. מטרתו של המיזם לאתר נערות המהוות את דור העתיד של המהנדסות והמדעניות במדינת ישראל, בשאיפה כי בבגרותן ימלאו תפקידים משמעותיים בתעשייה ובאקדמיה הישראלית בתחום זה.

 

התלמידות אשר יזכו לקחת חלק בפרויקט יעברו שישה מפגשים מעוררי השראה במתחם התעשייה האווירית, במהלכם ייחשפו לפיתוחים טכנולוגיים חדשניים וישמעו הרצאות מפי בכירים ובכירות בתעשייה הישראלית. במסגרת המיזם יקבלו הבנות מספר פרויקטים בתחום המדעי-הנדסי, אותם יעבדו למוצר מוגמר. בסיומו של הפרויקט בחודש מרץ, יוצגו הפרויקטים בטקס סיום חגיגי שם יוכרזו הבנות המצטיינות.

 

דרושות נשים בהייטק:

 

בוועדת ההיגוי, אשר תבחר את הפרויקטים הזוכים, נמצאים ד"ר קירה רדינסקי, מדענית ראשית ודירקטורית מדע הנתונים; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; קרן אלעזרי, חוקרת בכירה בתחום הסייבר מאוניברסיטת תל אביב; ענבל אריאלי, יזמית הייטק; עדינה בר שלום, כלת פרס ישראל; פרופ' חנה הרצוג; פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון; יוסי וייס, מנכ"ל תעשייה אווירית.

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף התעשייה האווירית

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
מהנדסות העתיד
צילום: שאול גולן
מומלצים