שתף קטע נבחר

החוק הרוסי שמכשיר אלימות במשפחה

הפרלמנט מקדם חוק שמפחית משמעותית את הענישה על אלימות במשפחה. "המדינה לא צריכה להתערב, זה הורס את חיי המשפחה", אמר פוטין. לפי נתוני האו"ם 14 אלף נשים מתות מדי שנה ברוסיה כתוצאה מאלימות בבית

בעלי בריתו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מקדמים חוק שמקל על חלק מהעונשים על אלימות במשפחה. תומכי החוק טוענים כי רוסיה צריכה להימנע מהתערבות בחיי המשפחה. המתנגדים אומרים שהוא מעודד אלימות ואי הפללה.

 

הנשיא ולדימיר פוטין נשאל על החוק במסיבת עיתונאים בחודש שעבר, ואמר שלמרות שאינו תומך בהורים שמרביצים לילדיהם הרשויות לא צריכות להתערב בחיי המשפחה בלי הצדקה. "אסור לנו להשתגע כאן. זה מזיק, ובסופו של דבר זה הורס את המשפחה", אמר פוטין. "התערבות מתנשאת במשפחה זה לא דבר מקובל".

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
 

הצעת החוק עברה בבית התחתון של הפרלמנט בקריאה ראשונה. החוק מפחית את חומרת העבירה של תקיפת קרוב משפחה מהליך פלילי להליך אזרחי, אם מדובר בתקיפה שבה לא נגרם נזק חמור. כיום הענישה בחוק על עבירת אלימות במשפחה היא עד שנתיים מאסר. נדיר שההליכים הפליליים מסתיימים בעונש מאסר. במסגרת ההצעה החדשה יופחת העונש לקנס כספי ומעצר בית.

 

"החוק קורא לזיכוי הרודנים בבית", אומרת מריה מוחובה, שעומדת בראש מרכז "אחיות" לקורבנות אלימות במשפחה. "המסר הוא: לא להעניש אדם שמכה את משפחתו, בגלל שיש לו את הזכות לעשות את זה".

 

אולגה בטלינה, חברת פרלמנט ממפלגת "רוסיה המאוחדת" של פוטין, נמנית על מנסחי הצעת החוק. היא אמרה שהחברה הרוסית רוצה להגן על הזכות של הורים לחנך את הילדים. "האם נכון לתת שנתיים מאסר לאם חד הורית שמגדלת ילד בגיל העשרה ומרביצה לו כשהוא גונב או בורח?", היא תוהה.

לא להתערב. פוטין (צילום: AP) (צילום: AP)
לא להתערב. פוטין(צילום: AP)
 

התומכים של החוק אומרים שנגד מי שגורם נזק גופני חמור עדין יינקט הליך פלילי ולא אזרחי. כדי שההצעה תהפוך לחוק היא תצטרך לעבור עוד שתי קריאות בבית העליון של הנבחרים. הדיון הבא יהיה מחר.

 

לפי נתוני האו"ם מ-2010, מדי שנה מתות ברוסיה כ-14 אלף נשים כתוצאה מאלימות במשפחה. ב-17 השנים שלו בשלטון פוטין הביע תמיכה בהשקפות שמרניות של הכנסייה האורתודוקסית, שרוצה להפחית את ההתערבות של המדינה בחיי המשפחה, ודחה ערכים שנחשבים לליברליים ומערביים. אחת הדוגמאות הייתה ב-2013, בחוק שאוסר על "תעמולה הומוסקסואלית".

 

מרינה פיסק לקובה-פארקר, שעומדת בראש מרכז "אנה" שמסייע לקורבנות אלימות במשפחה, אמרה כי בשנה שעברה קיבל המרכז יותר מ-21 אלף בקשות עזרה מנשים שהותקפו במשפחה. היא אמרה כי אם לא נערכות בדיקות אחרי אלימות במשפחה "ברמה נמוכה" עלולה להיות הסלמה ותקיפות שיובילו לפציעה חמורה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
"התערבות מתנשאת אינה מקובלת"
צילום: gettyimages
מומלצים