שתף קטע נבחר

חבל על הכסף: מתי לא צריך להזמין טכנאי מזגנים

המזגן לא עובד? לפני שאתם מזמינים טכנאי, עצרו. האם החלפתם סוללות בשלט? האם ניקיתם את הפילטרים לאחרונה? השלט מכוון על מצב 'חימום'? אתר "המקצוענים" עם כמה טיפים שיחסכו לכם הוצאה מיותרת

לפני שאתם ממהרים להיפרד מ-180 עד 250 שקל עבור דמי ביקור מיותרים, הנה כמה שאלות שכדאי לכם לשאול את עצמכם לפני שאתם מזמינים טכנאי מזגנים. ראוי לציין שטכנאי הגון ינסה להבין כבר בשיחה הטלפונית מה מקור הבעיה ולסייע לכם מבלי להגיע עד לביתכם ולחייב אתכם בהוצאה מיותרת.

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

תיקון מזגנים: להבין את התקלות

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

 

לנקות את הפילטר של המזגן אתם בהחלט יכולים לבד  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לנקות את הפילטר של המזגן אתם בהחלט יכולים לבד (צילום: shutterstock)

 

מתי קניתם את המזגן והאם הוא עדיין תחת אחריות?

נסו להיזכר מתי רכשתם את המזגן והאם הוא עדיין תחת תקופת האחריות. לעתים, בעת הרכישה מוסיפים גם עבור הרחבת אחריות בתשלום עבור שנתיים נוספות. במקרה כזה, זו אחריות היצרן לספק לכם טכנאי מטעמו. "לפני שאתם מזמינים טכנאי מטעם החברה המייצרת, בדקו האם עליכם לשלם דמי השתתפות עצמית עבור אותו ביקור או עבור החלקים", מציע גיא זאב מג.ז מזגנים באתר "המקצוענים".

 

מתי החלפתם לאחרונה את הסוללות בשלט?

אחת הסיבות הנפוצות להזמנת טכנאי מזגנים היא שהמזגן לא נדלק. פעמים רבות זה קורה בגלל שהסוללות של השלט ריקות או חלשות. חסכו לעצמכם את דמי הביקור המיותרים במקרה כזה, ופשוט תחליפו סוללות. סיבה מיותרת נוספת להזמנת טכנאי, היא שגם לאחר החלפת סוללות השלט לא נדלק.

 

"זה קורה מפני שבחברות מסוימות, יש צורך ללחוץ על כפתור SET בשלט לאחר החלפת הסוללות, אחרת הוא לא יידלק", מסביר זאב. בכל מקרה, גם אם אכן ישנה בעיה בשלט, יהיה הרבה יותר משתלם לרכוש שלט אוניברסלי או שלט מקורי מאותה חברה של המזגן שברשותכם. זאת מפני ששלט כזה יעלה 80-120 שקל, וביקור טכנאי יעלה כמעט פי 2. בכל מקרה, ישנן גם אפליקציות שניתן להוריד בחינם למכשיר הסמארטפון ובעזרתן לשלוט במזגן".

 

האם שיניתם את הגדרות השלט?

עוד סיבה נפוצה ומיותרת לקריאות שווא של טכנאים היא שמשחקים עם השלט ומעבירים אותו בטעות למצב של "קירור" או "אוורור". במצב כזה, גם אם המזגן מכוון ל-30 מעלות, הוא לא יחמם. לא מדובר בתקלה אלא בכפתור שצריך לכוון. אם אינכם בטוחים מהו הסימן הנכון, הרשת מלאה במדריכים מפורטים הכוללים צילומים של האייקונים הנכונים, בהתאם לסוג המזגן ולסוג השלט שלכם. במרבית השלטים מצב "חימום" נראה כמו "שמש".

 

"בנוסף, ישנם צרכנים רבים שמתקשרים מדי יום ומתלוננים שהמזגן לא מחמם", אומר זאב. "כשאני שואל אותם על איזו טמפרטורה הם כיוונו אותו, הם אומרים שעל 24 מעלות. מזגן לא יחמם בצורה יעילה בחורף על 24 מעלות. כדאי בייחוד בשעות הערב לכוון אותו על 26 מעלות ומעלה, אחרת כל כמה דקות הוא ייכנס למצב השהייה".

 

האם ניקיתם את הפילטר של המזגן לאחרונה?

"אם הפילטרים (המסננים) סתומים, המזגן יכול לא לפעול כשורה, ולא לחמם את החדר בצורה יעילה", מסביר זאב. "בנוסף, זה גורם לבזבוז חשמל ולתקלות שהתיקון שלהן יכול לעלות לכן הרבה כסף. זו עוד דוגמה לקריאת שירות מיותרת, עבור פעולת תחזוקה פשוטה שכל אחד יכול לבצע. ממש לא צריך להיות טכנאי מזגנים בשביל לנקות את הפילטרים אחת לחודש. פשוט מרימים את מכסה המזגן, שולפים את הפילטר ושוטפים אותו תחת מים זורמים". הימנעו מהחזרת הפילטרים לתוך המזגן כשהם רטובים, על מנת שלא יצטבר לכם עובש בתוך המזגן. אם אין לכם סבלנות לחכות עד שהם יתייבשו, היעזרו במכשיר ייבוש לשיער (פאן).

 

האם דרכי האוויר סביב המזגן חסומות?

"כדי שהמזגן יפעל בצורה תקינה ויעילה, חשוב לוודא שפתחי יניקת ופליטת האוויר של המזגן פנויים. סמרטוט שמונח בטעות על המזגן, עציץ שממוקם בסמוך אליו או חפץ גדול שמונע זרימת אוויר חופשים יכול לפגוע בתפקוד המזגן.

 

המזגן מטפטף? זה לא מעיד על תקלה

"בחורף, כשהמזגן עובד על מצב קירור, הוא אמור לטפטף בחלקו החיצוני (היחידה החיצונית). פעמים רבות צרכנים חושבים שמדובר בתקלה, אך זו פעולה תקינה של המזגן. בקיץ, ישנה תקלה אחרת שנובעת מהכנסת צינור הניקוז לדלי. ברגע שהדלי מתמלא במים הם יכולים לחזור אל תוך המזגן ואז אכן לגרום לקצרים ולתקלות".

 

המזגן מקצר? נתקו מכשירי חשמל המחוברים לאותו נתיך

"אם לא יודעים מהי הסיבה לקצר ניתן להפעיל את המזגן על מצב "אוורור" ולראות האם הוא הגורם לקצר או שמדובר במכשיר אחר", אומר זאב. "בכל מקרה, כשמדובר במזגן של 2 וחצי כוח סוס ומעלה, ישנה חובה שהוא יחובר בקו ישיר מהמזגן ללוח החשמל. במזגנים בעלי פחות כוח סוס, חשוב לוודא שלא מחוברים לאותו נתיך מכשירים נוספים בעלי צריכת חשמל גבוהה (קומקום, דוד חשמלי וכל מכשיר אחר בעל גוף חימום)".

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים