שתף קטע נבחר

הגננות מגלות: התגובות של ההורים כשאנחנו מתקשרות

"הוא הקיא כי כנראה אכל משהו לא טוב", "תוך חמש שעות אגיע לאסוף אותו" ו"את בטוחה שהוא לא מרגיש טוב? אולי סתם מתפנק", אלו רק חלק מהמשפטים שגננות נאלצות לשמוע כשהן מתקשרות להורים. ככה זה נראה מהצד שלהן

כל הורה מכיר את זה. יום מטורף בעבודה, המון דברים שצריך להספיק ואז, בדיוק ברגע הכי פחות מתאים, מופיע על צג הטלפון השם של הגננת. ברור לכולם מה זה אומר ושהיא לא מתקשרת לשאול לשלומנו, אלא להודיע שהילד לא מרגיש טוב וצריך לבוא לאסוף אותו. בעקבות ההנחיות החדשות של האיגוד האמריקני לרפואת ילדים על כך שמותר להשאיר ילד עם חום בגן, כל עוד מדובר בחום בלבד, עלתה הסוגיה הרגישה הזו של ילדים חולים וטלפונים מהגננת. קבוצות ההורים געשו ועלתה השאלה האם הגננת מתקשרת רק כשצריך או לפעמים גם במקרים מיותרים. 

 

כולנו יודעים איך זה נראה מהצד שלנו, אבל מסתבר שמהצד של הגננות זה נראה אחרת לגמרי. חשוב לציין שהן אמרו שרוב ההורים מגיעים בהקדם כשהן מתקשרות ואף מודים להן על הדאגה, אבל יש גם הורים שמגיבים אחרת. כדי שהן ירגישו בנוח לומר את הדברים בלי פילטרים, הן רואיינו בעילום שם.  

 

 

"ילד עם חום בגן הוא פשוט אומלל. הוא רוצה לנוח, לשכב, זקוק להוריו ובטח שאין לו אנרגיה לשהות בגן", אומרת ד'. "יחד עם זאת, גם עלינו הגננות מוטלת אחריות לא לקרוא להורים עם הילד טיפה חם, אך כאשר החום משפיע על תפקודו של הילד, אפילו אם אין תסמינים נוספים, זה חוסר כבוד והתחשבות בצרכיו של הילד.

ולגבי התגובות של ההורים, הנה כמה דוגמאות:

  • 'מה הוא משלשל? כבר כמה פעמים? מוזר הוא היה בסדר בבוקר'
  • 'הוא כנראה מקיא כי אכל משהו לא טוב, אין לו כלום'
  • שיחה שמתקיימת בעשר בבוקר: 'אויש, מה את אומרת? טוב אני אצא מהעבודה, אני בתל אביב, ייקח לי זמן. אגיע בסביבות שלוש'.

ויש כמובן גם הורים שמיד מתארגנים ומגיעים לאסוף את הילד או שולחים מישהו אחר במידה ואין באפשרותם".

 

"אולי הוא סתם מתפנק"

"כשאני מתקשרת להורים אני מאוד משתדלת לא ליצור דאגה מיותרת אבל יש הורים עם תגובות מזעזעות שגורמות לי לחשוב פעמיים לפני שאני מתקשרת אליהם", מספרת ע'. "למשל, במקרה של שלשול שואלים 'כמה פעמים הוא שילשל? איזה צבע? את בטוחה שזה שלשול ולא קיבה רכה? צריך לבוא לקחת אותו? את בטוחה?'. במקרה של ילד שיש לו חום ואני מתקשרת, קיבלתי תגובות כאלו: 'את בטוחה שהוא חם?', 'הוא בוכה?', 'צריך לבוא לקחת אותו?', 'אני באמצע פגישה בתל אביב, כמה זה נראה לך חמור?', 'אני אבדוק אם מישהו יכול לבוא לקחת אותו אבל אולי נחכה עוד שעה, נראה מה המצב ותעדכני אותי אם המצב לא ישתפר?', 'באמת היה לו חום כל הלילה אבל בבוקר זה עבר לו', וגם הייתה תגובה כזו - 'נתתי לו נורופן בבוקר וחשבתי שהוא יתאושש'.

 

"במקרה של ילד שלא מתנהג כרגיל ומתלונן על כאבי ראש, בטן או עייפות יתר וברור לי שהוא לא מרגיש טוב, אני מתקשרת להורה ושואלת אם משהו לא היה תקין אתמול בערב. שואלת האם הילד התלונן בבית או אולי קרה משהו, ומקבלת את תשובות מהורים, כגון: 'לא היה לו כלום! הכל היה בסדר', 'אולי הוא מתפנק?', 'אולי הוא מתגעגע אליי? תני לי לדבר איתו'".

הוא דווקא נראה ממש בריא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הוא דווקא נראה ממש בריא(צילום: shutterstock)
 

הגן הוא לא בייביסיטר

"כשאתם (ההורים) הולכים לעבודה חולים - טוב לכם? אתם מפיקים מהיום את המיטב או רק מחפשים קיצור דרך הביתה? אותו דבר, ויותר אפילו, מרגיש הילד כשהוא חולה בגן", אומרת ש'. "הוא לא יהנה מהשירים או יצליח להתרכז במפגש. הוא יהיה רגיש באינטראקציה עם החברים ויבכה מכל דבר קטן. הוא רק ירצה לשכב ולנוח וכמובן את אמא או את אבא. כן, אני יכולה למצוא לו פינה שקטה ולשים מזרון אבל איזו מין מנוחה זו עם כל ההמולה ברקע? ומה אם הוא יפרכס? ומה אם יקיא בשכיבה? אי אפשר להשאיר לידו סייעת רק להשגחה.

 

"אני רואה הורים שבודקים כל פיפס בגן - מה זו השריטה הזו? למה מביאים ילדים עם כינים לגן? הטושים על בסיס מים כי אחרת זה לא יורד. אבל כשמתקשרים להודיע על חום או מסבירים שאין להביא אותו יום אחרי, הם פתאום אלופים בתירוצים. 'הוא התעורר חם מהשינה' (לילד יש חום של 39.4, הוא לא ישן בתנור). 'כשהגעתי לא היה לו חום' (הגעת אחרי שלוש שעות). הורים, הגן הוא לא בייביסיטר. הוא מקום ללמידה, התנסויות, צמיחה והנאה ואין בו מקום לילדים חולים".

 

ההורים לא הסכימו לבוא

"כששולחים ילד לגן כשהוא במצב התחלתי של מחלה ואם לא נותנים לילד לנוח לפחות יום אחד בבית, זה עלול להסתבך הרבה יותר והוא עלול להדביק ילדים נוספים ואנשי צוות", אומר ר', גנן במרכז הארץ. "הרבה פעמים אני מתקשר להורים, אומר קודם כל שהכל בסדר ואז מסביר שהילד לא מרגיש טוב. אנחנו מכירים את הילדים ויודעים איזה ילד מתלונן לעיתים קרובות כי לפעמים אין לו כוח להיות בגן ואיזה ילד באמת לא מרגיש טוב.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

"קרה לי כבר שילד היה חולה וההורים לא הסכימו לבוא לקחת אותו אז השארתי אותו בגן. דאגנו לו למזרון, שמיכה ותה וטיפלנו בו עד שאמו הגיעה אבל במקרים כאלו אני מיידע את כל ההורים בגן שההורים של אותו ילד לא באו ושיקחו בחשבון שאם הילד שלהם חולה הם ידעו מה הסיבה. בדיוק כמו שאני מבקש לטפל בכינים ויש כאלו שלא בודקים. זה לא מגיע מרוע אלא לטובת הילדים. הורים צריכים לסמוך על אנשי החינוך. אנחנו עושים הכל לטובת הילדים". 

 

לילי פוקמונסקי, מנהלת המחלקה לגננות בהסתדרות המורים אומרת: "להביא ילד חולה עם חום לגן זו חוסר אחריות מצד ההורים. חשוב שההורים יבינו שלגננת אסור לתת תרופות לילדים. כשההורים מחליטים להביא את הילד לגן כשהוא תחת השפעת תרופות יש לקחת בחשבון שהחום במהלך היום יעלה חזרה, שהילד יחוש ברע וידביק ילדים נוספים בגן"

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
את בטוחה שצריך לבוא?
צילום: shutterstock
מומלצים