שתף קטע נבחר

מכונת הכביסה מרעישה? אלו הסיבות הנפוצות

מטבע שנפל מהכיס, בגדים מעל המשקל המותר או חוסר איזון של המכונה. לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי, אלו התקלות שתוכלו לפתור בעצמכם. אתר "המקצוענים" עם טיפים שיחסכו לכם כסף וכאב ראש

אם מכונת הכביסה מרעישה, יכולות להיות מספר סיבות נפוצות. לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי, הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לכם בזמן אמת. לעתים, אגב, אין ברירה, אלא להחליף מכונה, כי לא תמיד תיקון ישתלם. הנה הסקירה שתעשה לכם סדר בבלגן ושקט באוזניים.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

אל תכניסו יותר משקל ממה שהמכונה יכולה לשאת  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תכניסו יותר משקל ממה שהמכונה יכולה לשאת (צילום: shutterstock)

 

רעש של חיכוך של מתכות – אולי שכחתם מטבע בכיס המכנס?

לעתים נופל מטבע מאחד הכיסים, משתחרר כפתור או שהריצ'רץ' המתכתי נוגע בתוף במהלך פעולת הסחיטה. הפתרון הקל הוא לסובב את התוף ידנית ולוודא בסיום פעולת המכונה שהתוף ריק מגופים זרים. "ברגע שאחד הגופים הזרים יעשה את דרכו למשאבה, בכל פעם שהיא תרוקן את המים יהיו רעשים (מעין קליק-קלאק)", מסביר תומר בסון, טכנאי מסוג אחר באתר "המקצוענים". "במקרה כזה, יש צורך לפתוח את המגירה שבחלק הקדמי התחתון של המכונה, להוציא את הפילטר ולשחרר את הגוף הזר התקוע. זו פעולה שניתן בקלות לבצע לבד, ואין צורך להזמין טכנאי לשם כך".

 

לעתים, גרביים או תחתונים נתקעים בין התוף לבין המכל שמקיף אותו. זה מקשה על סיבוב תקין של התוף ויכול לגרום לתקלות נוספות במערכת. במקרה כזה, אין ברירה אלא לקרוא לטכנאי שיחלץ את הפריטים הזרים מהיכן שהם אל צריך להיות. לרוב, זה יסתיים בעלות של דמי ביקור טכנאי. בסון: "כדי למנוע זאת מראש, כדאי להשתמש בשק רשת, ולהכניס אליו את כל ההלבשה התחתונה".

 

'בומים' במהלך סחיטה – בולמי זעזועים חלשים או כביסה מעל המשקל המותר  

אם מעמיסים כביסה מעבר למשקל שהמכונה יכולה לשאת, ייתכנו רעשים בשלב הסחיטה. כלומר, למכונה ישנו רף של משקל שהמכונהיכולה להכיל, והכוונה היא למשקל של הכביסה כשהיא ספוגה במים, ולא למשקל ההתחלתי של כמות הבגדים שאנו מכניסים אל תוך התוף.

 

לכן, גם אם נכניס פריט אחד, כמו שמיכה שסופגת מים, היא יכולה להיות כבדה יותר מהמשקל הרצוי, ולהרעיש במהלך הסחיטה. בסון: "לרוב, אם זה חד-פעמי, הרעש יחלוף בסיום הפעולה. אם נעמיס על המכונה משקל כבד יותר בקביעות, זה יכול בהחלט לגרום לתקלות בתוף ולהשבתת המכונה".

 

לדבריו, "רעשים נוספים יכולים להיגרם במהלך הסחיטה, גם אם נקפיד על הכנסת משקל תקין של כביסה לתוכה. זאת, בשל בולמי זעזועים חלשים מדי במכונה". תקלה בבולמי הזעזועים היא מסוג התקלות שדווקא ישתלם לנו לתקן. עלות התיקון, שיכול להאריך את חיי המכונה, מגיעה עד ל-500-700 שקל. אם המכונה זולה יחסית (בשווי של כ-1,000 שקל), לא ישתלם תיקון כזה, אלא רכישה של מכונה חדשה.

 

המכונה מתנדנדת? תאזנו אותה לבד

במהלך הסחיטה המכונה יכולה להרעיש רעש חזק, אך זה לא יעיד על תקלה של ממש, אלא פשוט על חוסר איזון של המכונה. אם הרצפה העקומה, או אריח שיצא ממקומו, בהחלט ייתכנו רעשים במהלך פעולת המכונה.

 

"אין צורך להזמין טכנאי בשביל לאזן את המכונה, אלא מספיק שמסובבים את הרגליות (שהן מעין ברגים) ומייצבים אותה על הקרקע, כך שהיא לא תתנדנד במהלך פעולת המכונה", אומר בסון. "אם המכונה יושבת על 'עגלה', ומוגבהת מהרצפה, יש לדאוג לאיזון העגלה עצמה. אחרת, בעיקר במהלך הסחיטה יישמעו רעשים חזקים".

 

התוף מרעיש בצורה מחרישת אוזניים? תיתכן תקלה במיסבים

אם התוף משוחרר מדי ייתכן שמדובר בתקלה במיסבים. בסון: "תפקיד המיסבים הוא להחזיק את ציר התוף במקום ולאפשר סיבוב שקט וחלק של התוף. אם המכונה אינה מופעלת, ניתן להרים ולהוריד את התוף בצורה ידנית והתחושה היא שהוא כאילו נפל ממקומו, סביר להניח שהמיסבים הם הגורם לתקלה. במקרה כזה, יישמעו רעשים של חיכוך מתכות, גם בעת סיבוב ידני של התוף. בזמן שהמכונה פועלת, יישמע רעש מחריש אוזניים. לרוב, כלל לא ישתלם לתקן את הבעיה מפני שהיא יקרה יחסית לתיקון. זה מצב של 'טוטאל לוסט', ויש צורך לרכוש מכונת כביסה חדשה".

 

מחפשים טכנאי מכונות כביסה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים