שתף קטע נבחר

רוצים קריירה בביטחון המדינה?

מסלול לימודים חדש בספיר בשיתוף המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS): תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית עם התמחות בביטחון לאומי בישראל

אין ספק כי הסוגיה הביטחונית בישראל תמיד על הפרק, ונדמה שככל שחולף הזמן היא תופסת מקום מרכזי יותר ויותר בכל היבט בחיינו. המכללה האקדמית ספיר תשיק בסמסטר הקרוב (מרץ 2017) מסלול לימודים חדש וייחודי שעונה על הצורך הזה: תואר שני (MA) במנהל ומדיניות ציבורית, עם התמחות ממוקדת בנושא הביטחון הלאומי. המסלול החדש מיועד הן לאנשי מערכת הביטחון - המודיעין, קצינים בצבא ובחיל האוויר, קבט"ים של גופים גדולים, סגל בכיר במשטרה ובשב"ס ועוד, והן לבכירים במערכת הציבורית, ראשי מועצות ורשויות מקומיות, ומנהלים במגזר העסקי והציבורי, העוסקים בתחומי התכנון, משאבי אנוש, תשתיות ולוגיסטיקה.

"קיים מחסור ברור באנשי מקצוע בתחום" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"קיים מחסור ברור באנשי מקצוע בתחום"

תא"ל (מיל') מאיר אלרן מה- INSS, שיעמוד בראש המסלול החדש, מסביר כי "קיים מחסור ברור באנשי מקצוע בתחום הזה ובעיקר כאלה שעברו הכשרה ספציפית וממוקדת בסוגיות שקשורות לביטחון הלאומי. בד"כ המומחים באים מדיסציפלינות נלוות כמו יחב"ל, מדעי המדינה או לימודים אזוריים כשהתוכנית שלנו אוספת את כל הנושאים הללו ומעניקה לה מעטפת מגובשת תחת הכותרת של תפיסת הביטחון הלאומי. הלימודים במסלול וההתמחות מגבירה באופן ניכר את סיכוייהם להתקבל ולהתקדם במסלולים הרלוונטיים".

 

תוכנית הלימודים מטרתה לאפשר לבוגריה ללמוד באופן מעמיק את מדיניות הביטחון הלאומי של ישראל במובנה הרחב. לדברי המכללה, יוענקו במסגרת התוכנית כלים לעיצוב מדיניות תכנון אסטרטגי והיכרות מעמיקה עם סוגיות פוליטיות וציבוריות, כלי חשיבה וניתוח הדרושים לתהליך פתרון בעיות ציבוריות, גיבוש מדיניות ציבורית והובלת תהליכי חידוש ושינוי. במסגרת פרויקט הגמר של התוכנית, הסטודנטים יתמחו במכון למחקרי ביטחון לאומי בת"א, תחת הדרכתם של החוקרים הבכירים של המכון. במסגרת זו הם גם ישתתפו בפעילויות השוטפות של המכון.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

המכון למחקרי ביטחון לאומי מדורג כמכון החשיבה המוביל בישראל וכאחד מחמישים המכונים המובילים בעולם בנושאי ביטחון ויחסים בינלאומיים, מפעיל צוות חשיבה עצמאי ובלתי תלוי שעוסק בסוגיות האסטרטגיות המרכזיות שעל סדר היום הביטחוני והלאומי של ישראל. בין החוקרים ועמיתי מכון INSS נמנים ראש המכון האלוף (במיל') עמוס ידלין, הרמטכ"ל ושר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון, השר לשעבר גדעון סער, פרופ' זכי שלום, עו"ד פנינה שרביט ברוך, עו"ד גלעד שר, פרופ' סטוארט כהן, פרופ' ערן ישיב ואחרים.

 

אלרן מדגיש את הצורך האסטרטגי בטיפוח מנהיגות איכותית ומתקדמת, בהכרח בהתוויית מדיניות אסטרטגית ביטחונית רחבה, עידוד יזמות ציבורית בתחומי הביטחון ובירור דילמות ערכיות: "התוכנית תקנה לתלמידים כלי מחקר וניתוח מתקדמים. בין היתר, בוגרי המסלול ידרשו לעסוק במחקר מוכוון מדיניות, לנתח סוגיות נבחרות בתחומי הביטחון הלאומי ולייצר ניירות מדיניות בנושא". בראש תוכנית התואר השני עומדים ד"ר אורי לב וד"ר עידו נבו. סגל התוכנית החדשה יורכב מהמרצים של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית של המכללה האקדמית ספיר ומבכירי החוקרים ועמיתי INSS . השילוב בין מרצים מן האקדמיה לבין מומחים מן השטח נועד לאפשר שילוב מקסימלי בין תיאוריה לפרקטיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
והיכרות מעמיקה עם סוגיות פוליטיות וציבוריות
צילום: shutterstock
מומלצים