שתף קטע נבחר

גששי צה"ל ישמרו על חיות הבר

רשות הטבע והגנים יוצאת בפרויקט להכשרת גששי צה"ל לשמירה על חיות הבר בישראל. המטרה: העברת מידע אודות בעלי החיים השוכנים במקומות בהם אין גישה לאזרחים, וכן קבלת כלים יעילים למעקב אחר עקבות מחבלים

חיות הבר בישראל הרוויחו לאחרונה שומרים חדשים: פרויקט מיוחד של צה"ל מעביר הדרכה לגששי צה"ל, במסגרתה הם לומדים לזהות בעלי חיים ודפוסי התנהגות בשטח כחלק משמירה על הסביבה. צפו: 

 

הפרויקט הוא חלק ממיזם משותף לצה"ל ולחברה להגנת הטבע, בשיתוף רשות הטבע והגנים, שהחל לפני 3 שנים. כיום לוקחות בו חלק 25 יחידות צה"ליות שונות בכל הארץ. על פי הגדרת הרמטכ"ל, מטרת המיזם היא לשנות את האופן בו הצבא פועל ומתייחס לטבע ולסביבה, על ידי הובלת פרויקטים סביבתיים בשטחים שתחת אחריות צה"ל. במסגרת הפרויקט מתפקדים הגשיים כמעט כמו פקחי רשות, ומסייעים להם לשרטט תמונת מצב של הטבע בישראל.

 

כיום הוכשרו כבר כ-30 גששים, בהם גם אנשי הקצונה הבכירה, במסגרת קורס מזורז בבית הספר לגששים בבא"פ לכיש. "הגששים מסתובבים בשטח ומעבירים מידע אודות חיות הבר", מסביר אלדד פלד מרשות הטבע והגנים. "למידע ערך רב מפני שלמקומות רבים אנחנו לא יכולים להגיע. ולכן המידע אודות סוגי בעלי החיים ושעות הפעילות הוא חשוב לאין ערוך על מנת לקבל תמונת מצב לגבי עתיד הטבע במדינה".

 

"אני אוהב את הטבע וחשוב לי לשמור עליו - בדגש על החיות הנדירות והצמחיה", מסביר רס"ר שבל שיבלי, גשש מזה 15 שנה שעבר את התהליך, אשר מוסיף ומסביר במיומנות על הדרך בה ניתן לזהות כל חיה. רס"ל תייסיר עוקלה מסביר כי אין מצב שגשש יוכל לטעות בעקבות בעלי החיים, וגם כאשר מחבלים מנסים להסוות את עקבותיהם ככאלה של חיות בר - הם מזהים אותם ללא בעיה.

 

צה"ל עדיין נחשב לאחד הגופים המזהמים ביותר, שמנהל כחמישים אחוז משטחי מדינת ישראל. מדובר בפרויקט אשר פותח דרך ארוכה בשינוי האופן בו הצבא פועל ומתייחס לסביבה. כיום, כאשר מתכננים אימונים מתחשבים בערכי הטבע. אם סמוך למטווח יתגלה קינון של עוף נדיר, בצבא יעדיפו להתאמן במקום אחר. "זה לא מובן מאליו שצבא הגנה לישראל עוצר ואומר לחייליו שימו לב לחיות הבר, לשמירת הטבע", אומר פלד. "אני לא מכיר צבאות בעולם שקורה בהם דבר כזה וזה מעורר כבוד והשתאות בקרב כל אחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים