שתף קטע נבחר

המזגן לא מחמם בחורף? אלו התקלות הנפוצות

הפילטרים סתומים, השלט לא מכוון נכון, יש צורך במילוי גז או שסליל החימום אינו תקין. לפני שאתם מזמינים טכנאי מזגנים, "אתר המקצוענים" עם התקלות הנפוצות. אז מתי תסתדרו לבד, מתי כדאי לתקן ומתי לא ישתלם לתקן?

לא כל תקלה במזגן מחייבת הזמנה של טכנאי מזגנים. אמנם פעמים רבות מדובר רק בדמי ביקור, אך גם זו הוצאה לא מבוטלת שנעה בין 250-180 שקל. ביררנו עם המומחים של אתר "המקצוענים" מהן התלונות השגורות ביותר בשיחות הטלפון לטכנאי המזגנים, מה נחשב בכלל לתקלה, וכמה יעלה התיקון? לפעמים, אגב, ישתלם יותר לקנות מזגן חדש מאשר לתקן.

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

תיקון מזגנים: להבין את התקלות

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

 

התקלה הנפוצה ביותר נגרמת בשל אי ניקוי הפילטרים  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
התקלה הנפוצה ביותר נגרמת בשל אי ניקוי הפילטרים (צילום: shutterstock)

 

התקלה: הפילטרים סתומים וגורמים לחיישן להיכנס למצב השהיה  

"התקלה הנפוצה ביותר נגרמת בשל העובדה שהפילטרים (מסננים) נסתמים מלכלוך ואבק", אומר חיים ששון מחיים מיזוג אוויר באתר "המקצוענים". "כשהם נסתמים, החיישן (רגש) הפנימי של המזגן מפסיק לעבוד מפני שהוא מרגיש אוויר חם שכלוא בתוך המזגן ומעביר אותו למצב השהיה. זה גורם לתקלות בסוללת המאייד, וכשהיא נתקעת, המזגן לא מצליח למשוך את האוויר מתוך חלל החדר".

 

מה הפתרון? "לפני הכל, יש להקפיד על ניקיון הפילטרים לעתים קרובות, בהתאם לצורך", אומר ששון. "תדירות הניקוי משתנה ממזגן למזגן, בהתאם להיקף השימוש בו. קל מאוד לפתוח את מכסה המזגן ולשלוף את הפילטרים ממנו. לאחר ששוטפים אותם תחת מים זורמים יש לייבש אותם כרבע שעה (ניתן בעזרת מייבש שיער) ולהחזיר אותם למקומם.

 

"ברגע שלא מקפידים על תחזוקה, נגרמות כל התקלות במזגן, שהתיקון שלהם לעתים מגיע למצב שהוא לא משתלם ויש צורך להחליף מזגן. זו אולי העצה הכי חשוב שאני יכול לתת לצרכנים, ואם הם לא מעוניינים לעשות זאת בעצמם לבקש מאחד הקרובים או להזמין טכנאי ובעלות של דמי ביקור לתחזק את המזגן. התעלמות מהעניין פשוט תעלה ביוקר".

 

לא מכוונים נכון את השלט ומתפלאים שהוא מפסיק לחמם

"פעמים רבות מתקשרים אלי צרכנים בטענה שהמזגן מקולקל מפני שהוא אינו מחמם. לרוב, כלל אין תקלה אלא פשוט השלט אינו מכוון לטמפרטורה הנכונה או למצב הנכון".

 

מה הפתרון? ששון: "יש להקפיד על כיוון שלו למצב "חימום", ועל הפעלתו לטמפרטורה של 25 מעלות לפחות בעונה הקרה. אם מכוונים אותו על חימום ועל טמפרטורה נמוכה יחסית (16 מעלות, למשל), הוא ייכנס למצב השהייה בכל פעם שהוא יגיע לטמפרטורה הזו ויפסיק לעבוד. כמו כן, צריך לקחת בחשבון שלעתים יש סטייה בחיישנים, והם לא לגמרי מדויקים. יכול להיות שהשלט מציג טמפרטורה אחת והחיישן קורא אותו בצורה אחרת. לכן, אם עדיין קר בחדר, יש להעלות בכל פעם במעלה אחת ולראות אם המזגן נכנס לפחות השהיות בצורה כזו".

 

התקלה: אחת לכמה שנים יש למלא גז במזגן עקב בריחת גז

"מחסור בגז מונע כניסה של היחידה הפנימית (המאייד) של המזגן לעבודה. בקיץ, יחידה זו עובדת באופן רציף. בחורף, ברגע שהחיישן מרגיש טמפרטורה של 40-50 מעלות, רק אז הוא גורם לעבודת מנוע הפן לפעול. כשחסר גז, החיישן הזה לא מרגיש את החום הגבוה ולא מתחיל בפעולת היחידה הפנימית".  

 

מה הפתרון? "תקלה זו לא ניתן לפתור לבד", אומר ששון. "יש לקרוא לבעל מקצוע שתפקידו למלא גז ולאתר את מקור הדליפה. צריך להבין שאמנם מזגן היא מערכת סגורה, ואין סיבה שתהיה דליפת גז. ועדיין, אחת לכמה שנים טבעי שתהיה דליפת גז קטנה וסבירה מאזור החיבורים.

 

"אם מדובר במזגן בן כמה שנים, לעתים מילוי גז יוכל לפתור את הבעיה. אם הבעיה חוזרת על עצמה כעבור תקופה קצרה, סימן שיש חובה לאתר את מקור הדליפה. יש מזגנים שפשוט לא משתלם לבצע את הבדיקה ואת התיקון, ויותר זול לרכוש מזגן חדש".

 

"לפני שממהרים למלא גז, בעלות של 550-250 שקל (בהתאם לסוג המזגן וסוג הגז), צריך לקחת בחשבון שאין ערובה לכך שהבעיה תיפתר", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "בנוסף, לא בטוח שבעל המקצוע יקזז לכם חלק מעלות העבודה שלו, במקרה שהוא יצטרך לחזור לבדיקה נוספת. זה משתנה מטכנאי לטכנאי. עלות תיקון דליפת גז ומילוי יעלו 850-550 שקל".

 

התקלה: סליל חימום לא תקין, לרוב עקב בלאי

"תפקיד סליל החימום הוא להעביר את המזגן ממצב קירור לחימום בכל הפעלה והפעלה של המזגן. הוא ממוקם ביחידה החיצונית של המזגן ולעתים מתקלקל עקב בלאי. אין לכך חוקיות. לעתים הוא יכול להחזיק מעמד תקופה ארוכה ולעתים לא".

 

מה הפתרון? "ההחלפה של רכיב זה דווקא משתלמת, מפני שבעלות של 450-350 הבעיה תיפתר", אומרים במוקד השירות.

 

זו אינה תקלה: נזילת מים מהיחידה החיצונית של המזגן בחורף  

"אין טעם לקרוא לטכנאי מזגנים במקרה של נזילת מים מהיחידה החיצונית, מפני שזה דבר תקין. בקיץ המים יוצאים מהיחידה הפנימית ובחורף מהיחידה החיצונית. הסוללה קרה, ולכן היא מטפטפת. המקרה היחיד שהוא בעייתי, זה בבתים שאינם פרטיים או במקרה שזה מפריע לשכנים או לחניון שממוקם מתחת".

 

מה הפתרון? "במקרה כזה, ניתן לקרוא לטכנאי שיתקין "אמבטיית ניקוז" ויכוון אליה צינורית ניקוז".

 

כמה זה עולה? "עלות של התקנת אמבטיית ניקוז היא בין 600-300 שקל, בהתאם לגודל המזגן ומורכבות ההתקנה", אומרים במוקד השירות. "כמובן שישנן תקלות נוספות כמו כרטיס אלקטרוני שמתקלקל, מזגן שמרעיש עקב מאיץ שבור או מנוע תקול, אך לא בכל מקרה תיקון ישתלם. לפני שאתם מזמינים בעל מקצוע, ודאו איתו מה עלות הגעתו, ומה הערכת המחיר לעלות התיקון. ייתכן שתיקון לא ישתלם, ויהיה יותר זול להתקין מזגן חדש. במקרה של הצעת מחיר גבוהה מדי, אל תהססו ותפנו לבעל מקצוע נוסף לקבלת חוות-דעת טלפונית שנייה. פעמים רבות בשיחה הטלפונית כבר נפתרת הבעיה". 

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים