שתף קטע נבחר

חומר האיטום התפורר? כך תחסכו עשרות אלפי שקלים

רובה היא חומר האיטום שבין אריחי הקרמיקה. כשמדובר בחדר האמבטיה, התפוררות הרובה יכולה לגרום להצטברות מים מתחת לריצוף ונזק לשכנים שלמטה שיעלה לכם בעשרות אלפי שקלים: הן בשל התיקון שתצטרכו לעשות והן בשל פיצוי עבור הנזק שייגרם להם. אתר "המקצוענים" עם עצות לחידוש רובה, ועל ההבדל המשמעותי בין רובה אקרילית לאפוקסית

הרובה התפוררה ואתם דוחים את הטיפול? הנזק יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. רוב האנשים קוראים לבעל מקצוע רק כשיש רטיבות על הקירות וחדירות של מים לשכנים. כדי שתמנעו מראש את הבעיה, חוסר הנעימות ועלויות התיקון הגבוהות, הנה כמה צעדי מניעה שכדאי לנקוט. החל משלב השיפוץ וההתלבטות לגבי סוג חומר האיטום ועד לחידוש רובה קיימת. וגם: מתי לא ישתלם לחדש את הרובה, ואין ברירה אלא להחליף את הריצוף וחיפוי הקיר.

 

עוד כתבות בנושא:

עשה זאת בעצמך: צביעה וחידוש רהיטים

חיפוש בעלי מקצוע: ההמלצות שיעזרו לכם

הנדימן או בעל מקצוע מומחה?

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

זה מה שקורה כשמתעלמים: נזילות וריצוף מחדש 

"כשהמים חודרים מתחת לריצוף הם נאגרים שם", מסביר דניאל גרנד מג. דניאל בנייה ושיפוצים באתר "המקצוענים". "לא משנה עד כמה האיטום שמתחת לאריחים יהיה איכותי, בסופו של דבר הוא לא יצליח להחזיק לאורך זמן כמות גדולה של מים והתוצאה תהיה רטיבות מתחת לריצוף.

 

"כשגרים בקומת קרקע, הבעיה פחות רצינית. בבתים משותפים, זה יכול לגרום לנזילות מים אל הקומה שמתחת. במקרה כזה, לא תהיה ברירה אלא לפרק את הריצוף, להוציא את החול או את המצע שמתחת, לבצע איטום חוזר ולרצף מחדש.

 

"לכן, חשוב להקפיד על תחזוקה, ולבדוק את מצב הרובה לעתים קרובות. אחרת, ההוצאה יכולה להסתכם בכמה אלפי שקלים, במקרה הטוב, ובעשרות אלפי שקלים במידה שייגרם נזק משמעותי לשכנים שגרים מתחת".

 

רובה אקרילית – אפשר לבד

רובה אקרילית מורכבת מבסיס צמנטי. היא מגיעה כאבקה ולפני השימוש יש לדלל אותה עם מעט מים. היא זולה יחסית וקלה ליישום. בעלי מקצוע מעדיפים לעבוד איתה, אך חשוב לנקות את השטח לפני שמשתמשים בה, מפני שאם ממלאים ברובה אריחים שמלאים בלכלוך ואבק, זה גורם לה להתפורר במשך זמן קצר יותר. כמו כן, יש להקפיד לדחוס אותה היטב בעזרת מעין מזרק גומי ייעודי למטרה זו. אחרת, כאמור היא תתפורר תוך זמן קצר.

 

מה שיותר מסובך ממילוי רובה כשהפוגות ריקות, הוא חידושה. כיוון שיש לחרוץ בעזרת סכין או דיסק יהלום (של 1 מ"מ), וזו עבודת נמלים של ממש. ישנם אזורים שהגישה אליהם מאוד בעייתית, וגם בעלי מקצוע לא ששים לבצע את העבודה.  

 

באילו מקרים ישתלם חידוש רובה ובאילו לא? גרנד: "אם מרבית הרובה כבר התפוררה, ואין צורך להשקיע זמן רב בהסרתה, החידוש ישתלם. אם המקור להתפוררות הרובה הוא ניתוק ותזוזות של האריחים מהקיר או מהרצפה, אין טעם להשקיע בחידוש רובה. במקרה כזה, היא לא תחזיק מעמד זמן רב ויש לפתור את הבעיה מהשורש. כלומר, לפרק את האריחים, ליישר את המשטח בצורה מקצועית ולחפות עם אריחים חדשים".

 

ישנם מקרים בהם האמבטיה מחופה באריחי קרמיקה בצורה שהמרווח בין האריחים (הפוגות) קטן מדי. "זה בניגוד לתקן", אומר גרנד. "גם כאן אין טעם למלא את הרובה כי ב-80% מהמקרים היא כלל לא תיאחז. התקן מחייב 3 מ"מ בין האריחים על מנת שהרובה תיאחז בצורה תקינה. במקרה כזה שווה לשקול להחליף את הריצוף".

 

בכל מקרה, אם אין לכם כוח לחדש את הרובה לבד, תוכלו להזמין בעל מקצוע. במקרה כזה לא כדאי להזמין קבלן שיפוצים, מפני שסביר להניח שהנדימן יגבה מכם פחות כסף. קבלני שיפוצים לרוב ממילא לא ששים להגיע לעבודות קטנות שכאלו. אם הם מגיעים, הם יכולים לשלוח לכם פועל מטעמם, ולגבות דמי תיווך, ומבחינתכם זו הוצאה מיותרת. לעומת זאת, הנדימן המתבסס על העבודות הקטנות האלו, יגיע בעצמו, יגבה מכם שכר שעתי או גלובלי, ולא ינסה לשכנע אתכם להחליף את כל חדר האמבטיה.

 

רובה אפוקסית - אל תנסו לבד

רובה אפוקסית מגיעה במשחה, ומערבבים אותה עם חומר מקשה נוסף. "היא הרבה יותר עמידה, אינה סופגת רטיבות ולכן גם לא מתפתח עליה עובש", מסביר גרנד. "כשמדובר בחדרים רטובים, היא מומלצת במיוחד, אם בעל המקצוע מיומן בעבודה איתה".

 

היא הרבה יותר עמידה מרובה אקרילית, ותשאיר את חדר הרחצה שלכם אטום יותר לאורך זמן. כמו כן, כשמדובר בריצוף או בחיפוי משטחים בפסיפס, כדאי להשתמש בה, מפני שכמות הרובה היא גדולה, ולא נרצה שהרובה תתפורר כעבור זמן קצר. לחדש רובה בין כל אריחי הפסיפס הקטנים יהיה סיפור לא קטן, בגלל כמות הפוגות הגדולה. לכן, מראש לא לוקחים סיכונים ומשתמשים ברובה אפוקסית.  

 

גם אם בעל המקצוע מנסה לשכנע אתכם לא לשים רובה אפוקסית בחללים רטובים, אל תוותרו, גם אם מדובר בתוספת מחיר. זה לא מסוג הדברים שתרצו לחסוך עליהם, שכן לטווח ארוך זה יכול לעלות לכם יותר לפרק ולמלא את הפוגות מחדש. יהיו מקרים שיהיה אף זול יותר להחליף ריצוף, ולכן מראש כדאי לבחור ברובה איכותית.

 

"הסיבה שבעלי מקצוע אינם אוהבים לעבוד עם הרובה האפוקסית היא מחירה הגבוה ומורכבות העבודה", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "חלקם אינם מיומנים בעבודה איתה, ומכיוון שהיא מתייבשת במהירות, יש צורך לעבוד איתה בצורה מאוד מדויקת.

 

"הצרכן הישראלי ממילא מנסה להוריד את המחיר כמה שיותר, ומכיוון שהיא גורמת לייקור כללי של השיפוץ. בעלי מקצוע אינם מתאמצים לשכנע בנחיצותה. אך אל תתפתו להסכים לרובה אקרילית באמבטיה, גם במחיר של הוזלה משמעותית מעלות השיפוץ".

 

לסיכום, אם אתם בתקציב מוגבל, עדיף שתחסכו בעלות הברז והיוקרתי שחשבתם לקנות ותתפשרו על עיצוב ולא איכות איטום חדר הרחצה שלכם.

 

מחפשים הנדימן? לרשימה המלאה

 

Ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים