שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    פינה ירוקה בלב העיר: הצצה לבית מעוצב בתל אביב
    זוג צעיר עם שתי בנות רכש את בית חלומותיו בשכונה שקטה ונחשקת בצפון תל אביב. לפני הכניסה נערך בבית פרויקט שיפוץ ועיצוב כללי, שמטרתו לעצב חלל נעים וחי - שלא יהיה תעשייתי ונקי מדי, ושלא יחצה את הקו אל כפריות כבדה. צפו בתמונות

    זוג צעיר עם שתי בנות רכש את בית חלומותיו בשכונה שקטה ונחשקת בצפון תל אביב. הרחוב השקט הטובל בירק משך את תשומת ליבם עוד כשגרו בדירה קטנה בקרבת מקום, וכשעמדו לפני הרחבת המשפחה החלו לחפש בקדחתנות בית פרטי ורחב ידיים.

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

     

    טורים נוספים במדור עיצוב ותכנון הבית :

    נגד חוקי הזמן: המהפך של בית ותיק ברמת השרון

    צפו: משרדי העיתון שהפכו לחברת היי-טק

    לפני ואחרי: הצצה לבית מעוצב באבן יהודה

     

     

    הבית שמצאו היה בן ארבעה מפלסים: מרתף, שתי קומות וגג רחב עם חדר. שטחו הכולל של הבית הוא כ-250 מ"ר. הפוטנציאל הרב הקיים במבנה והגינה הפונה לגן ציבורי ירוק ושקט קסמו לבני הזוג, אך הבית היה חשוך, החלונות והחללים היו קטנים והגינה הייתה מוזנחת. המשימה שעמדה בפני המעצבים הייתה לחולל מהפך ממשי.

     

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    בדיאלוג צמוד גם בני הזוג הוחלט על חלוקת החללים, בהתאם לצרכיהם וחלומותיהם בכל הקשור לאופי החיים בבית. הערכים שהובילו את הפרויקט היו נוחות, תחושה של בית חי וחם - ושמירה על הגינה כחלק בלתי נפרד ממנו.

     

    חומרי הגלם שנבחרו הם חומרים עמידים ונוחים לתחזוקה, בכיוון עיצובי שאינו מודרני וסטרילי מדי - אך גם שאינו חוצה את הגבול לסגנון כפרי וכבד. המטרה הייתה ליצור שילוב הרמוני ואקלקטי שיביא לתוצאה המבוקשת. לעיצוב החללים החיצוניים של הבית מבחרו פרופילי אלומיניום בגוון טבעי וטיח לבן-אפרפר כרקע לגינה הרעננה שתוכננה מחדש.

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    המרתף תוכנן כחלל פתוח ללא חלוקות. שטח הכניסה הצר במקור הורחב במטרה להכניס אור טבעי לחדר. החלל כולו יועד לשלושת הבנות (במהלך השיפוץ הצטרפה למשפחה הבת השלישית) במטרה לשמש כלל למשחקים, הכנת שעורי בית ולאחסון כללי של בני המשפחה. רצפת למינציה חמימה וריהוט בגווני שמנת עם נגיעות צבעוניות של פופים ספה וכריות נוחים ונעימים הופכים את החלל לפונקציונאלי ונח, הממלא את מטרתו.

     

    בקומת הכניסה ממוקמים הסלון ,המטבח, פינת האוכל ופינת הטלוויזיה המשפחתית, שירותי אורחים וארון פונקציונאלי המשמש לאחסון מעילים, תיקים, נעליים, דואר ומפתחות.

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    המפתחים הורחבו לחלונות גדולים, ובחזיתם גינה דומיננטית אשר נשקפת מהקומה כולה. המטבח והסלון מוקמו בסמוך ליציאה לגינה, מתוך כוונה להנגיש אותה לשימוש מקסימלי ונוח. גישה נוספת לגינה נפתחה גם מפינת הטלוויזיה - לאזור שעוצב כחצר משחקים קטנה. חלון גדול נוסף מעל שולחן פונה גם הוא לגינה.

     

    הקומה כולה חופתה בפרקט שחור בדוגמת פיש-בון עדכנית המהווה רקע לכל השאר. המדרגות חופו מחדש באבן "בלו סטון" בגימור התזת חול. דלת הכניסה שנבחרה היא דומיננטית, רחבה ומזמינה, והיא עשויה עץ אלון מיושן בעיבוד גס.

     

    המטבח פתוח ורחב ובו אי גדול המשמש כמרכז הקומה, מרכז החיים בבית. הארונות הגבוהים עוצבו בעזרת פורניר אגוז, ואילו האי והמשטח מאבן קיסר הם בגוון לבן שבור. גופי תאורה מפליז וזכוכית ומאוורר תקרה תעשייתי משלימים את המראה למרענן והרמוני.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    בסלון הסמוך נבחרו ספה, כורסאות, שטיח וכריות בגוונים טבעיים, בהם פשתן, בז' וגוונים חומים, המהווים קונטרסט לרצפה השחורה. זוג שולחנות וקונסולה מברזל ועץ מוסיפים למרקם המגוון והמזמין להתרווחות.

     

    בפינת הטלוויזיה הוחלט "לצאת מהקופסא" עם טפט במראה רטרו בצבעוניות מרעננת, ולכן הריהוט והשטיח שנבחרו הם בגווני לבן שבור רגועים כהשלמה לטפט.

     

    ארון מעילים בהזמנה מיוחדת תוכנן לאחסון כשנכנסים הביתה ומולו שירותי אורחים עם אריחי בריקים בגוון מוקה וריצוף מצויר תואם.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    גופי התאורה בבית כולו הם שילוב בין תאורה פונקציונאלית לדקורטיבית, שני סוגי תאורה המשלימים זה את זה.

     

    קומת המגורים חופתה בפרקט תלת שכבתי אלון מעושן, הריהוט בחדרי השינה הינו בגווני שמנת.

     

    בחדר השינה של ההורים עוצבה אמבטיה מפנקת בסגנון בית מלון. הקירות והרצפה חופו באבן טבעית שחורה ודרמטית ולאיזון ניבחר ארון בפורניר אלון.

     

    האמבטייה שבשימוש הבנות חופתה בריצוף אפור והקירות בבריקים לבנים, כשארון בגוון מנטה מרענן את המראה.

     

    החדר על הגג משמש את האב כחדר עבודה הצופה על נוף עצי השכונה השלווה.

     

    הכותבת היא הבעלים של משרד אירה שריג אדריכלות ועיצוב פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים