האיש של טראמפ במוקטעה
יום אחרי שנפגש עם נתניהו, הגיע תורו של אבו־מאזן: ג'ייסון גרינבלט, שליחו של טראמפ, הגיע לרמאללה • על הפרק: עתיד המו"מ — וניגוב חומוס • מקורות בוושינגטון: מאשרים את הפרסום ב"ידיעות אחרונות" כי טראמפ מתכנן ועידה אזורית במאי בירדן
מירושלים לרמאללה: ג'ייסון גרינבלט, השליח של הנשיא טראמפ לאזור, נפגש אתמול עם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, ונועד עם משלחת של יזמים וסטארטאפיסטים פלסטינים.
"אני והנשיא עבאס דנו כיצד לעשות התקדמות לעבר שלום, לבנות יכולות לכוחות הביטחון הפלסטינים וכיצד לעצור את ההסתה" אמר גרינבלט. "הייתה לנו שיחה חיובית, חילופי דעות רחבים על המצב הנוכחי".
לאחר פגישתם אישרו גרינבלט ואבו־מאזן את המחוייבות של הרשות הפלסטינית ושל ארה"ב "לקדם שלום אמיתי ובר קיימא בין ישראל והפלסטינים". עבאס עוד אמר לשליח האמריקאי שהוא מאמין שתחת מנהיגותו של טראמפ "אפשר להגיע להסכם שלום היסטורי שיקדם את הביטחון בכל האיזור". שני האישים גם אישרו את הנחישות המשותפת של ארה"ב והרשות הפלסטינית להילחם באלימות ובטרור.
לאחר מכן נפגש גרינבלט ואף סעד עם מארחיו הפלסטינים על חומוס ומאכלים מקומיים.
פרטים חדשים נחשפו על פגישת נתניהו־גרינבלט שלשום שבה דן נתניהו בכוונת ישראל להמשיך לבנות בהתנחלויות — ובפרט בנושא הקמת יישוב חלופי למפוני עמונה. ראש הממשלה אמר כי "היו שיחות טובות ומעמיקות. אני לא יכול להגיד שגמרנו וסיכמנו. אנחנו בתהליך של הידברות הדדית, אמיתית וכנה במובן החיובי של המילה. לא גלוייה עדיין לעיתונות".
אמש נודע כי הניסיונות האמריקאים לחידוש המשא ומתן לשלום בין ישראל והפלסטינים נכנסו להילוך גבוה, לאחר שנודע, כפי שפורסם לראשונה ב"ידיעות אחרונות" ביום ראשון, כי הנשיא טראמפ מתכנן לקיים ועידה אזורית במזרח התיכון. לטענת בכיר הרשות סעיב עריקאת, הוועידה, שבה ישתתפו גם ישראל והפלסטינים, צפויה להתקיים בעמאן באירוח של מלך ירדן.
אתמול נפגש טראמפ עם סגן יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלאמן בבית הלבן ודן עמו, בין היתר במהלך כולל של צרוף מדינות ערב, כולל סעודיה, למהלך של שלום כולל במזרח התיכון, שעקרונותיו הן היוזמה הסעודית: פתרון שתי מדינות כמהלך שיוביל לא רק לשלום בין ישראל והפלסטינים אלא גם לשלום בין ישראל ומדינות ערב האחרות.
על פי הפרסומים בתקשורת הערבית, טראמפ עומד להציע לאבו־מאזן עסקת חבילה על מנת לשכנעו להגיע למפגש הפסגה שבמרכזה: הקפאת הבניה בהתנחלויות מחוץ לגושים, דבר שיאפשר לאבו־מאזן להיכנס למשא ומתן, ועצירת התכנית להעביר את השגרירות האמריקאית מתל אביב לירושלים.
"טראמפ דיבר עם נתניהו כמה פעמים בטלפון ונפגש איתו" אמר ל"ידיעות אחרונת" גורם המקורב לממשל טראמפ. "עכשיו הוא ייפגש עם אבו־מאזן והתקווה היא כי לאחר מכן אפשר יהיה להתניע מהלך של שלום אזורי. זה לא יהיה פשוט, אבל המגמה היא לא להשאיר אבן בלתי הפוכה".