שתף קטע נבחר

תא"ל במיל' אמל אסעד חשוד בשחיתות בתעשייה האווירית

בבית משפט השלום הוארך ביממה מעצרו של אסעד. הוא חשוד שקיבל כספים ודאג שחברת "דרוזנט" תעבוד בשירות התעשייה האווירית. חבר ועד העובדים בתעשייה האווירית חשוד כי פעל להכניס חברה אחרת שהוגדרה מסוכנת לעבודה עם התעשייה

 

אמל אסעד, הקצין הבכיר לשעבר שנעצר, היום בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אמל אסעד, הקצין הבכיר לשעבר שנעצר, היום בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

 

בעלי תפקידים ציבוריים מעלו בתפקידם לצורך קידום אינטרסים אישיים - ובכיר בוועד העובדים של התעשייה האווירית אף חשוד שפעל לאפשר לחברה שמסכנת את הציבור לעבוד עם התעשייה. כך טען נציג המשטרה בדיון בהארכת המעצר של תת אלוף במיל' אמל אסעד, החשוד בקבלת שוחד, שנערך בצהריים (יום ד'') בבית המשפט השלום בראשון לציון. מעצרו הוארך עד מחר, בהסכמה.
 

 

מוקדם יותר חשפה המשטרה כי עצרה 13 חשודים במעורבות בפרשה בהם קצין בכיר לשעבר בצה"ל. לטענת המשטרה, "הוא פעל בצורה פלילית לצורך קידום פעילותה של חברת דרוזנט". על פי החשד, "דרוזנט" קיבלה עבודה מהתעשייה האווירית והעבירה כסף למקורבי הקצין הבכיר. הוא חשוד בקשירת קשר, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון.

בכיר בוועד העובדים בתעשייה האווירית (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בכיר בוועד העובדים בתעשייה האווירית(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

 

נציג המשטרה הסביר כי הבכיר בוועד העובדים בתעשייה האווירית "פעל באופן פלילי על מנת לאפשר עבודה של חברה, ספקית של התעשיה האווירית. אותה חברה סיפקה שירותים תוך סכנה לשלום הציבור. סיפקה שירותים שלא הייתה אמורה לספק".

 

פרקליטיו של החשוד הקשו "איפה המסוכנות שלו?", ונציג המשטרה הגיב: "החשוד שלך ביצע את כל הפעולות האפשריות על מנת שאותה חברה למרות שלא הייתה מוכשרת לכך תהיה ספקית והחברה מסוכנת מעצם פעילותה. הוא לאורך השנים איפשר את הפעילות שלה. בלעדיו, המסוכנות של החברה לא הייתה קיימת. ברגע שחברה שמספקת שירותים מסוימים לתעשייה האווירית שהיא לא מוסמכת ולא כשירה לספק אותם והוא פועל לקדם את האינטרסים שלו ושל החברה".

 

נציג המשטרה אמר בדיון בהארכת מעצרו של אחד החשודים מהתעשייה האווירית: "היום הגיעה לסיומה חקירה שארכה כשנה, ובמהלכה נחשפו עבירות של  בעלי תפקידים בכירים בחברה ממשלתית וחברות שסיפקו לה שירותים". לדבריו, "כולם חברו יחד לצורך קידום אינטרסים כלכליים, לצורך ביצוע עבירות חמורות של נושאי בעלי תפקיד ציבורי. "החשוד נקשר למספר פרשיות ואחת מהן קשורה למתן אפשרות לספקית של התעשייה האווירית לקבל עבודה".

 

השופט עמית מיכלס קבע: "לאחר שעיינתי בתיק החקירה מצאתי שקיים חשד סביר בעוצמה גבוהה ביותר. בתיק החקירה עשרות מסמכים המבססים חשד נגד החשוד, ועילת מסוכנות מעצם ההתקשרות של חברות עם התעשייה האווירית".

 

מהתעשייה האווירית נמסר בתגובה כי "בתקופה האחרונה נבדקו על ידי התעשייה האווירית מספר חשדות לאי סדרים. בהנחיית המנכ"ל והדירקטוריון פעלה החברה לבירור וטיפול באותם חשדות, באפס סובלנות כלפי תופעות פסולות ותוך השקעת אמצעים ומשאבים ניכרים ושיתוף גורמים שונים בחברה ומחוצה לה במטרה לשרש תופעות שאינן משקפות את פניה האמיתיים של החברה. בהמשך לבדיקות אלה העבירה החברה את הממצאים לגורמי האכיפה והביקורת המוסמכים.

 

"בהתאם, עם היוודע דבר החקירה הבוקר, הנחה מנכ"ל החברה את כל הגורמים הרלבנטיים לשתף פעולה באופן מלא, ככל שיידרש וללא סייגים עם משטרת ישראל ולפעול על פי הנחיותיה, במטרה למצות את החקירה ואת הדין עם כל גורם שעבר עבירה. התעשייה האווירית, על כ-15,000 עובדיה ופעילותה הנרחבת בארץ ובעולם, תמשיך להיות אבן בניין מרכזית בביטחון מדינת ישראל וכלכלתה".

 

עו"ד אורי קינן (צילום: עמית מגל ) (צילום: עמית מגל )
עו"ד אורי קינן(צילום: עמית מגל )

 

עו"ד אורי קינן המייצג את אסעד יחד עם עו"ד אהוד ברעם מסר בתגובה לחשדות: "צר לנו שמשטרת ישראל בחרה בהליך דרסטי של מעצר במקרה זה כאשר ניתן לחקור ללא מעצר. מרשי מכחיש מכל וכל את החשדות נגדו".

 

במסגרת פרשת השחיתות, נותני שירותים לתעשייה האווירית חשודים שנתנו שוחד וטובות הנאה לבכירים בחברה כדי לזכות במכרזים שונים. בין היתר סיפקו שירותים לבתי הבכירים החשודים. במקביל לפרשת השחיתות הזו נמצא משרד מבקר המדינה בסיומה של ביקורת בתעשייה האווירית, לאחר שכשלו הניסיונות בבג"ץ למנוע אותה. הבדיקה של האגף לתפקידים מיוחדים המופקד על המאבק בשחיתות הציבורית מתבצעת בתיאום עם המשטרה.

 

מוקדם יותר פורסם כי החוקרים חושדים שבתמורה לטובות הנאה שקיבלו בכירים שנעצרו, זכתה חברה מהצפון להקלות ולביצוע עבודות עבור התעשייה האווירית בניגוד לנהלים תוך העדפה ברורה על פני חברות אחרות. החברה זכתה להזמנות "מתגלגלות": בכל פעם שהיה נגמר התשלום בגין הזמנה לביצוע של עבודה מסוימת, הייתה יוצאת הזמנה נוספת. אחד החשודים מהחברה הקבלנית הוא חבר מרכז הליכוד ואחר חבר במפלגה בהסתדרות.

 

כחלק מאותה "הגנה" שלה זכתה החברה שעסקה בשיפוצים, בצביעה ובעבודות קבלניות נוספות - דאג מישהו בתעשייה האווירית לבצע איתה חוזים רטרואקטיביים. כך, למשל על פי מסמכים שבידי המשטרה, אישרו בהנהלת התעשייה חוזה העסקה של החברה וביקשו לכלול סעיף מיוחד שיחול רטאוקטיבית על כל ההתקשרות עם החברה שנתיים קודם לכן.

  

במקרה אחר התברר כי נציגי החברה הגישו חשבוניות לתשלום בפני הממונים בתעשייה האווירית, ודיווחו על שעות עבודה ועל שעות נוספות שעובדיה ביצעו. בפועל התברר כי רישומים אלה כוזבים וכי העובדים כלל לא נכנסו בשערי התעשייה האווירית המאובטחים. עוד עלה כי בתעשייה האווירית שילמו כספים רבים יותר מהנקוב במחירון שנקבע לביצוע הזמנות. הכסף הועבר תוך זמן קצר לחברה הקבלנית למרות שנקבע שהכסף יועבר תוך 90 יום. אנשי התעשייה האווירית אף דאגו להתרחבות העבודה של החברה הקבלנית במקומות נוספים מלבד בתעשייה האווירית שבלוד.

  

על פי חשד החוקרים, החברה זכתה להקלות בין היתר בגלל הקשר שלה עם אחד הדירקטורים בתעשייה האווירית, קצין בכיר במיל', והקשר הטוב שלו עם המנהלים בתעשייה האווירית. בתמורה לאותן הטבות, חושדים במשטרה, זכו אותם בכירים לטובות הנאה שונות.


פורסם לראשונה 15/03/2017 14:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
תא"ל (במיל') אמל אסעד
צילום: מוטי קמחי
מומלצים