שתף קטע נבחר

נתניהו לשרים: "אם לא נגיע לסיכום עם כחלון - נלך לבחירות"

ראש הממשלה כינס כמה שרים להתייעצות שבסופה הוחלט להתנגד נחרצות להקמת תאגיד השידור הציבורי. נתניהו הסביר כי "תקציב רשות השידור יהיה נמוך מתקציב התאגיד". השרה מירי רגב שנכחה בפגישה אמרה ל-ynet: "הגיעו מים עד נפש, לא עומדים בהסכמים הקואליציוניים". אחד השרים: "אי אפשר להמשיך להתנהל ככה"

 

נתניהו וכחלון. ארכיון  (צילום: אוליבייה פיטוסי) (צילום: אוליבייה פיטוסי)
נתניהו וכחלון. ארכיון (צילום: אוליבייה פיטוסי)

 

המשבר בקואליציה סביב שאלת הקמתו של תאגיד השידור הציבורי מחריף, והערב (שבת) אישר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי שינה את דעתו והחליט להתנגד להקמת התאגיד - למרות הסכמות בעניין בישיבת ראשי הקואליציה ביום חמישי. מוקדם יותר כינס נתניהו התייעצות בהשתתפות כמה שרים, ואמר להם: "אם לא נגיע לסיכום עם כחלון - נלך לבחירות".

 

ראש הממשלה זימן לביתו מוקדם יותר את השרים מירי רגב, יריב לוין, וצחי הנגבי. נוסף אליהם הגיע יו"ר הקואליציה דוד ביטן. השרים אמרו לנתניהו כי כחלון צריך לחשוש מבחירות יותר מכל אחד. יאיר לפיד רק מחכה לשתות את הקולות שלו. בין המשתתפים הייתה תמימות דעים ש"ככה אי אפשר להמשיך", ובכל מקרה הסכימו כי "אסור שהתאגיד יקום".

"הגיעו מים עד נפש". השרה מירי רגב (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
"הגיעו מים עד נפש". השרה מירי רגב(צילום: אוהד צויגנברג)
 

במהלך הפגישה הציגו השרים לנתניהו את הנתונים המספריים סביב שיקום רשות השידור, וטענו בפניו כי כחלון מפר הסכמים. לדבריהם, על פי ההסכמים הקואליציוניים - שר האוצר לא יכול להתערב בשום חוק שנוגע לתקשורת ולא כרוך בתוספת תקציבית. השרים פנו לנתניהו, ואמרו כי כחלון לא אמור להתערב בשיקום רשות השידור משום שלא דרושה תוספת.

 

השרה מירי רגב אמרה ל-ynet בתום הפגישה בבית ראש הממשלה כי "התחושה היא שהגיעו מים עד נפש. כחלון לא עומד בהסכמים הקואליציוניים ואין שום סיבה לפתוח את התאגיד".

 

בהודעה שפרסמה רגב, אמרה כי "ממשלה וראש ממשלה צריכים וחייבים לדון ולבחון מחדש כל נושא. כך נעשה עם רשות השידור והמסקנה ברורה: דרושה רשות שידור משוקמת ולא בזבוז עשרות מיליוני שקלים על תאגיד מנופח המנוהל כמועדון סגור. אני מקווה שהאחריות הציבורית אצל השותפות הקואליציוניות תגבר על כל דבר אחר, שהן יכבדו את ההסכם הקואליציוני ולא יכפו מערכת בחירות מיותרת על אזרחי ישראל".

 

שר אחר ששוחח עם נתניהו אמר: "יש תחושה של דז'ה וו. זה מזכיר את מה שהיה עם יאיר לפיד, ואם צריך - נלך לבחירות".

 

   

 

 

במהלך הפגישה סיפר נתניהו לשרים כי הפגישה אתמול עם עובדי רשות השידור. "הם אמרו לי - נעשה כל מה שאפשר. רק שלא יסגרו", אמר והבהיר כי עובדי רשות השידור אינם זקוקים לתוספת תקציבית מהאוצר, ולכן לדבריו, לא ברורה התעקשותו של כחלון והתערבותו בסוגיה.

 

בפוסט שפרסם בפייסבוק, כתב נתניהו כי "הסיבה היחידה להקמת התאגיד הייתה התייעלות תקציבית וביטול האגרה. יעדים אלה הושגו. האגרה בוטלה ולא תחזור. ההוצאה בפועל של רשות השידור ב-2016 היא 670 מיליון שקלים בלבד ואילו תקציב התאגיד מתוכנן ל-740 מיליון שקלים.

בשלוש השנים האחרונות כבר התייעלו עובדי רשות השידור בלמעלה מ-300 מיליון שקלים והם אמרו לי אתמול שהם מוכנים להמשיך ולהתייעל באופן דרסטי כדי לעמוד בכל היעדים. תקציב רשות השידור יהיה פחות מתקציב התאגיד. אם כך - בשביל מה צריך את התאגיד?".

 

בפוסט אחר הסביר נתניהו: "שיניתי את דעתי בעקבות פגישה שקיימתי אתמול עם עובדי רשות השידור. בפגישה שמעתי סיפורים קורעי לב על עובדים מנוסים ומסורים שנשלחים הביתה בגלל התאגיד. כמו כן התברר בפגישה שבניגוד לנתונים של משרד האוצר, עלות המשך הפעלת רשות השידור זולה בעשרות מיליוני שקלים מעלותו של התאגיד. אז בשביל מה צריך את התאגיד?".

 

"לא התערבנו בדברים הזויים כמו מס דירה שלישית"

אחד השרים אמר כי "אי אפשר להמשיך להתנהל ככה עם כחלון. לא התערבנו לו בתקציב ובחוק ההסדרים וגם בדברים הזויים שהביא כמו מס על דירה שלישית - ספגנו את זה. בדברים שלנו הוא תמיד מערים קשיים ומתערב למרות שהוא לא אמור. אי אפשר להמשיך ככה. אם לא אכפת לו ללכת לבחירות, מבחינתנו זה בסדר".  

 

יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן מסר הערב כי "יותר ממיליון בוחרי הליכוד מביטים בנו ומצפים שנדרוש את כיבוד ההסכמים הקואליציוניים. הכדור במגרש של שר האוצר, אנחנו מצפים שהשותפות הקואליציוניות שלנו יילכו אתנו בנושאים שחשובים לליכוד כמו שאנחנו מגבים אותם בנושאים שהם מובילים. רשות השידור סיימה את השנה התקציבית בצורה מאוזנת ואחראית. אין כל סיבה להותיר אלף משפחות ללא פרנסה ערב הפסח".  

 

השר נפתלי בנט צייץ בתגובה: "‏אני קורא לכולם לפעול באחריות ולמנוע בחירות יקרות מיותרות שיפגעו בכלכלה ובאזרחי ישראל. ‏עם קצת רצון טוב, משבר התאגיד פתיר".

 

ביממה האחרונה שוחח שר האוצר כחלון יותר מפעם אחת עם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג. במהלך השיחה בין השניים העלה כחלון אפשרות לממש אי-אמון קונסטרוקטיבי. כלומר, הקמת ממשלה חלופית מבלי ללכת לבחירות. כחלון הבהיר בשיחה כי מדינת ישראל לא זקוקה לבזבוז של מיליוני שקלים מהקופה הציבורית לטובת מערכת בחירות ואם לא תהיה ברירה - צריך לקדם ממשלה אחרת בכנסת הזו.

 

ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני) צייצה בטוויטר: "‏כל סימן שנראה ונשמע כמו התפרקות הממשלה והליכה לבחירות מכל סיבה - זאת הזדמנות גדולה שלנו לאחד כוחות, להתגייס ולהחליף את דרכם ההרסנית לישראל".

 

ח"כ יואל חסון (המחנה הציוני) אמר כי "הגיע הזמן לממשלה חלופית. נתניהו רדוף החקירות עושה בדיוק את מה שנתניהו יודע לעשות: גורר את המדינה לבחירות כדי להתחמק מהבור אליו הוא נכנס. הפעם אנחנו לא ניתן לזה לקרות, ולא נלך אחריו לפיזור הכנסת ללא תועלת אמיתית לעם ישראל. ברית המתונים בכנסת היא לא רק ברירת מחדל, אלא פוטנציאל לממשלה טובה שיכולה לייצב את המדינה לאחר עשר שנות הכישלון של הליכוד. יידע נתניהו ויידעו שרי הליכוד כי המשא ומתן בין המפלגות להקמת ממשלה חלופית מתחיל הערב".

 

ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) התייחס אף הוא למשבר: "כשראש הממשלה מייצר סדר יום הזוי ואולי אפילו גורר את המדינה לבחירות מיותרות, חייבים להעביר מחר בוועדת שרים לחקיקה את החלת הריבונות על מעלה אדומים. זה יחזיר את סדר היום המדיני והחשוב באמת. אם כבר בחירות, אז על הדבר האמיתי ולא על סכסוך שטותי וחסר משמעות".

 

מוקדם יותר השבוע, אמר נתניהו על דבריו בעניין כחלון והתאגיד: "קפץ לי הגן המזרחי". מאוחר יותר התנצל ראש הממשלה בטוויטר: "לא הייתה לי כוונה לפגוע באיש. אני מחובר בנימי נפשי לכל עדות ישראל ומוקיר את תרומתן הכבירה למורשת עמנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
נתניהו וכחלון
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים