שתף קטע נבחר

צפרים מישראל ופינלנד זכו בתחרות צפרות באילת

כ-200 צפרים מישראל ומרחבי העולם התחרו במיזם "אלופי הנדידה" של החברה להגנת הטבע בשיתוף עם ארגון "Birdlife" באילת. במשך 24 שעות ניסו הצפרים לזהות את מספר מיני הציפורים הגדול ביותר. בתחרות זכתה קבוצת "הכותליים" הישראלית שזיהתה 181 מיני ציפורים. 70 אלף דולר גוייסו ע"י המתחרים בעזרת הציבור להגנה על ציפורים בטורקיה ובישראל

כ-200 צפרים מישראל, סין, טורקיה, ארצות הברית, איטליה, הולנד, דרום אפריקה ומדינות נוספות, לקחו חלק בתחרות "אלופי הנדידה 2017" המתקיימת זו השנה הרביעית באילת.

 

התחרות שנוסדה על ידי מרכז הצפרות הישראלי של החברה להגנת הטבע בשיתוף עם ארגון בינלאומי לשימור ציפורים "Birdlife International", נחשבת לאחת הגדולות בעולם ומאז הקמתה גייסה מאות אלפי דולרים למען שמירת טבע ופרויקטים להגנה על ציפורים נודדות מפני ציד. 

 

 

 (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

מרתון צפרות בינלאומי באילת

18 קבוצות מחו"ל ו-17 קבוצות מישראל התחרו במשך 24 שעות ברציפות באזור הערבה, הנגב ואילת, במטרה לצפות ולזהות את מספר מיני הציפורים הגדול ביותר.

 

הקבוצות מחו"ל גייסו 63 אלף דולר מהגולשים ברחבי העולם שיועברו לארגון "Doğa Derneği​", הפועל לשמירת טבע בטורקיה וזקוק למשאבים כדי להילחם בציד הבלתי חוקי במדינה הגובה מדי שנה את חייהם של למעלה משני מיליון בעלי כנף.

 

63 אלף דולר למען הגנה על הציפורים בטורקיה. יהונתן מירב מהחברה להגנת הטבע עם אנשי הארגון הטורקי למען הציפורים (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
63 אלף דולר למען הגנה על הציפורים בטורקיה. יהונתן מירב מהחברה להגנת הטבע עם אנשי הארגון הטורקי למען הציפורים(צילום: מאיר אוחיון)

 

הגנה לחסידות השחורות בישראל

בנוסף, גייסו הקבוצות מישראל כ-30 אלף שקלים למען החסידות השחורות הנודדות לישראל. הסכום שגוייס יאפשר לגייס "שומרי חסידות" באזורי בריכות הדגים, אליהן מגיעות החסידות ועופות נוספים כדי לצוד דגים. במידה ויימצאו בעלי כנף פצועים שיסתבכו ברשתות הדיג המשמשות להגנה על יבולי החקלאים, הם יחולצו ויועברו לטיפול בביה"ח לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הקבוצה הישראלית שזכתה בתחרות בתואר אלופת הנדידה לשנת 2017 היא קבוצת "הכותליים", שזיהתה 181 מיני ציפורים, הנחשב למספר הגבוה ביותר עד כה מאז תחילת התחרות לפני כארבע שנים.

 

 (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
(צילום: מאיר אוחיון)

 

שם הקבוצה הוא על שם הכותלי, ציפור שיר אפורה ומיוחדת במינה שמבקרת לעיתים נדירות בישראל במהלך החורף, היא בעלת מקור ארוך וכנפיים צבעוניות, שוהה באזורי מצוקים בהם היא צדה אחר חרקים בסדקים ובחריצים.

 

 (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
(צילום: מאיר אוחיון)

 

השנה זכתה בפעם השלישית ברציפות, קבוצת "התפוחיות", צפרים מפינלנד שהצליחה לזהות 181 מיני ציפורים ובמקום השני, הגיעו "הצופיות", קבוצה בה חברים צפרים ישראלים ופלסטינים עם 176 מיני ציפורים.

 

מנהלי התחרות ציינו כי השנה, קבוצת "החובות הקטנות" הכוללת נבחרת של צפרים בני 15-17 מהגלילי ואזור המרכז, הגיעה למקום השני עם 171 מיני ציפורים.

 

קבוצת הזהבנים מהתחנה לחקר ציפורים בירושלים זכתה במקום הראשון בזכות גיוס הסכום הגדול ביותר משאר הקבוצות.

 

 (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
(צילום: מאיר אוחיון)

 (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

שש קבוצות בחרו השנה להתחרות במסלול הירוק שלא כלל נסיעה ברכב, אלא באופניים וצעידה רגלית ובקטגוריה הזו זכתה קבוצת "השחפיות" המקומית עם 118 מיני ציפורים.  בחברה להגנת הטבע מציינים כי הציבור יוכל להמשיך לתרום למען הציפורים עד חודש מאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תזכה להגנה במהלך נדידה בארץ. חסידה שחורה
צילום: shutterstock
מומלצים