שתף קטע נבחר

הקלידים של שירה

שירה שקד היתה בת 4 וחצי כשגילתה את הפסנתר ומאותו רגע לא היה שום סיכוי שהיא תעשה משהו אחר החיים. עכשיו היא דוקטור למוסיקה שהגיעה לניו יורק, ומנגנת גם בבר מצוות וגם בכנסיות

במחקר שנערך לפני כעשור ביקשו לבדוק יכולות של הכלה פרופורציונלית אצל שתי קבוצות ילדים. הקבוצה הראשונה קיבלה שעורים פרטיים במוסיקה שכללו שעורי פסנתר ושירה, ואילו הקבוצה השניה קיבלה שעורים פרטיים במחשב. בתום שישה חודשי ניסוי עברו הילדים סדרת מבחנים שהוכיחו כי בקבוצה שהשתתפה בשעורי המוסיקה, היכולות היו גבוהות בלמעלה מ-30% מאלו של הקבוצה שהשתתפה בשעורי מחשב. המחקר הזה ועוד רבים הוכיחו שישנו קשר הדוק בין לימודי מוזיקה ליכולת הלימודית. ד"ר שירה שקד, 35, מלמדת ילדים נגינת פסנתר ויודעת כמה יתרונות גלומים בשיעורי הנגינה.

,

שקד לא שוכחת את היום הזה שבו בפעם הראשונה ניגנה על פסנתר. ״הייתי בת 4 וחצי״, היא מספרת. ״אחותי התחננה להורים שיקנו פסנתר ושבוע אחרי שהשתכנעו היא הפסיקה. משם עבר הפסנתר לאח שלי שניגן מדי יום ואני ישבתי והקשבתי. יום אחד הוצאתי מהתיק שלו את מחברת התווים והנחתי אותה הפוך, פשוט כי חשבתי שזה צעד חיוני בדרך. מהזיכרון של כל מה ששמעתי וראיתי פשוט התחלתי לנגן״.

 

"יש לי שמיעה אבסולוטית". שקד. צילום:Jiyang Chen  ()
"יש לי שמיעה אבסולוטית". שקד. צילום:Jiyang Chen

 

אחרי שהמשפחה נדהמה מהכשרון של הזאטוטה הקטנה, היא החלה ללמוד מהר מהצפוי את רזי הנגינה בלימודים אינטנסיביים. בגיל 8 היא כבר המשיכה לקונסרבטוריון ושם למדה עד גיל 18 במקביל ללימודיה בתיכון מיוחד למחוננים. ״לא ויתרתי על תכנית המחוננים. לא ידעתי איך מוזיקה תהפוך לקריירה ורציתי לשמור על הכל פתוח״.

 

הכל אמנם היה פתוח, אבל כל הדרכים הובילו עמוק יותר ויותר לעולם המוזיקה. בצבא, עם התואר של מוזיקאית מצטיינת, היא זכתה לשלב את התואר הראשון במוזיקה באוניברסיטת תל אביב, ואחרי שניסתה גם לימודי קרמינולוגיה הבינה, סופית, שמוזיקה היא הכוח המניע ובזה התמקדה. במקביל לתואר השני בתחום באוניברסיטה בירושלים, הצטרפה למקסים ונגרוב, אחד מגדולי הכנרים בימינו, בקונצרטים גדולים, ניגנה עם התזמורת הסימפונית ירושלים, הקליטה שני אלבומים עם המשורר נתן זך והמלחין שלומי פריג', הופיעה עם האופרה הישראלית וליוותה זמרים ושחקנים שונים בנגינה, רבות הודות לאחת התכונות הייחודיות שלה כמוזיקאית. ״יש לי שמיעה אבסולוטית, לכן רק משמיעה אני יכולה לנגן״.

 

"לאמנות בתחום שלי בישראל, יש גבול". שקד ()
"לאמנות בתחום שלי בישראל, יש גבול". שקד

 

כשהבינה שבישראל יש גבול להתרחבות הקריירה שלה, הגיעה לניו יורק. ״בישראל אי אפשר לעשות דוקטורט בנגינה, אבל במקומות אחרים בעולם יש לא מעט אופציות. בחרתי בניו יורק בעיקר בגלל הנטוורקינג. היה ברור לי שמתוקף עבודה על דוקטורט כאן אני אזכה להכיר מוזיקאים רבים, מסגרות שונות ומעניינות להתפתח בהן וזה אכן מה שקרה״. שקד התקבלה למספר מוסדות יוקרתיים בעיר ו-4 ימים אחרי שנישאה בישראל החלה לעבוד על הדוקטורט באוניברסיטת סטוניברוק.

 

בימים אלו, כשהיא כבר דוקטור, הספיקה שקד לנגן בלינקולן סנטר, להנעים לאורחי ועידת אייפאק בוושינגטון, לקחת חלק בפסטיבל פיטסבורג, פסטיבל מחזות זמר, ובחודש הבא תיקח חלק מרכזי בסדרת הקונצרטים Blueprints Piano Series בווילאג'.

 

במקביל להקלטת אלבומה הראשון כסולנית, בו הגשימה חלום והקליטה גם ת לוּדוּסטוֹנָלִיס, יצירתו הידועה של פאול הינדמית, היא נהנית לחלוק את כשרונה גם באירועים קטנים יותר. מדי שבת היא מנגנת בבר מצוות לצד חזנית ובימי ראשון היא מנגנת בכנסיות. ״לאמנית בתחום שלי יש אופציות גם בישראל, אבל כאן המגוון והעושר מאפשרים לי בכל פעם לגלות משהו חדש״.

 

shirashaked.com

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך עטיפת האלבום החדש של שקד
מומלצים