שתף קטע נבחר

מועמד להדחה: מה עושים כשהמדיח לא מדיח

ישנן תקלות שונות למדיח הכלים. עם חלקן תוכלו להתמודד בעצמכם, חלקן טכנאי יוכל לתקן וישנם מקרים שהחלפת המדיח תהיה משתלמת יותר. אתר "המקצוענים" עם הטיפים

הכלים יוצאים מלוכלכים מהמדיח? ישנה הצפת מים? המדיח כלל לא מופעל? לא משנה מה התקלה, לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי מדיחי כלים, עצרו. בררו טלפונית מה יכול להיות סוג התקלה, מהי עלות המשוערת לביקור ומהם המחירונים המומלצים לצרכן. לא תמיד התיקון ישתלם ויאריך את חיי המדיח למשך תקופה שתצדיק את ההשקעה. מהן התקלות שתוכלו לפתור בעצמכם, מתי אי אפשר להימנע מביקור טכנאי ומכמה כסף תצטרכו להיפרד? לפניכם הסקירה.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

   (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )

תקלות שתוכלו לפתור בעצמכם  

סתימה בממטרות: אחת התקלות הנפוצות במדיחי כלים היא סתימה בממטרות של המדיח, מה שמשאיר את הכלים מלוכלכים גם לאחר הפעלתו. פתחי הממטרות קטנים במיוחד ונסתמים בקלות. לתיקון התקלה, אין צורך לקרוא לטכנאי. כל שצריך לעשות הוא לשלוף את הממטרות ולנקות אותן בעזרת סיכה או קיסם שיניים.

 

הממטרה נתקעת: לעתים חלק מהכלים בלבד יוצאים נקיים לאחר ההפעלה. זה קורה בגלל שהממטרה נתקעת ולא מצליחה להסתובב, בשל סידור לא נכון של הכלים. חשוב לוודא לפני ההפעלה שהממטרה יכולה להסתובב בחופשיות, כדי שפיזור המים יהיה אחיד. אין צורך לקרוא לטכנאי לשם כך, ויש להקפיד על סידור כלים שמשאיר לממטרה טווח תנועה הנדרש לפעילותה התקינה.

 

תקלות שיצריכו הזמנת טכנאי

סתימה במשאבת הורקת המים: במקרה של סתימה במשאבה, המים לא יתרוקנו מהמדיח. לרוב, תקלה זו נגרמת בשל גוף זר שנתקע במשאבה שבתחתית המדיח. במקרה זה, טכנאי יצטרך לפרק את המשאבה, להוציא את הגוף הזר ולהרכיבה בחזרה.

 

הקצפה או הצפת מים: לעתים, בשל שימוש בסבון כלים או בנוזל הברקה יכולה להיגרם הקצפה של מים. במקרה כזה, תיגרם גם הצפת מים. לעתים הסיבה להצפת המים היא גם בשל סתימה בצנרת של הכיור אליו מחובר המדיח.

 

אם מדובר בהצפה, והמדיח אינו אינטגראלי (כלומר ניתן לשלוף אותו מהנישה), אין חובה לקרוא לבעל מקצוע. ניתן להטות את המדיח לאחור, ולרוב הבעיה תיפתר. אם הסיבה לתקלה היא סתימה בכיור, יהיה צורך לפתוח את הסיפון שבתחתית הכיור ולטפל בסתימה. אין טעם להזמין טכנאי מדיחי כלים במקרה כזה, שכן בעל המקצוע המתאים הוא אינסטלטור, וכדי למנוע תשלום דמי ביקור כפול, עדיף להזמין אותו ישירות.  

 

תקלה במנוע או בכבל: אם אין זרימת מים בממטרות והכלים נותרים יבשים זה יכול להעיד על תקלה במנוע. לעתים זה קורה בשל הימנעות מהפעלת המדיח למשך תקופה ארוכה. כדי למנוע זאת, כדאי להקפיד להפעיל את המדיח אחת לשבועיים (ולו בלחיצה על תוכנית הפעלה קצרה). המנוע יכול להיתקע, לרוב באזורים גיאוגרפיים בעלי כמות גדולה של אבנית במים. האבנית, גורמת לתקלות בציר המנוע. טכנאי יוכל לעתים לשחרר את המנוע בעזרת מברג, ולעתים תידרש החלפה של הכבל או של המנוע.

 

תקלה בגוף החימום: אם גוף החימום מתקלקל, לרוב המדיח ממשיך לפעול אך מנקה את הכלים בעזרת מים קרים, מה שמונע ניקוי יסודי שלהם.

 

לרוב, גוף חימום מתקלקל בשל בלאי טבעי או בעקבות קצר במערכת החשמל בבית. במקרה של תקלה בגוף החימום, יש צורך להחליף אותו. כדי למנוע תקלות, כדאי להקפיד על תחזוקה נכונה. שימוש במסיר אבנית אחת לכמה חודשים יפתור את בעיית האבנית, ויקטין את הסיכוי לתקלות בגוף החימום.

 

תקלה בכרטיס הפיקוד האלקטרוני: במקרה כזה המדיח כלל לא יפעל. כדי למנוע תקלות בכרטיס, מומלץ להתקין מגן ברקים המאפשר השהיה במצב של קפיצת חשמל. לעתים, ניתן לתקן על-ידי שליחתו למעבדה ולעתים אין ברירה אלא לרכוש חדש. בכל מקרה, כדאי לעשות חישוב האם התיקון או ההחלפה אכן משתלמים, שכן מדובר ברכיב יקר יחסית במדיח.

 

לפני שמזמינים – מה כדאי לברר בטלפון  

"לפני שמזמינים טכנאי, ומשלמים דמי ביקור כדאי לתאר את הבעיה לבעל המקצוע בטלפון", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם בעל המקצוע הגון ואמין הוא ינחה אתכם טלפונית ויאפשר לכם לתקן בעצמכם תקלה שאינה מחייבת הגעתו.

 

"בכל מקרה, אם הוא טוען שיש צורך בהגעתו, דאגו לוודא מראש מה עלות דמי הביקור, ומה עלות העבודה המשוערת. אל תתעצלו, והתקשרו ליותר מטכנאי אחד, והשוו מחירים. פעולה פשוטה זו יכולה לחסוך לכם כמה עשרות או מאות שקלים".

 

כמה זה אמור לעלות? "ביקור טכנאי מדיחי כלים יעלה לכם 180-250 שקל, החלפת גוף חימום למדיח תעלה 450-650 שקל והחלפת משאבה תעלה 400-600 שקל", אומרים במוקד. "אם הרכיב יקר יותר, או אם עלות העבודה גבוהה מדי אל תמהרו לתקן.

 

"בררו בטלפון מה יכול להיות סוג התקלה, ערכו בירור אינטרנטי קצר במחירונים המשוערים הקיימים באינטרנט, וקבלו החלטה. בכל מקרה, כלל האצבע צריך להיות כך שאם עלות התיקון היא מעל 60% משווי קניית מוצר חדש הזהה לו ברמה ובדגם, לא ישתלם לתקן".

 

מחפשים טכנאי מדיחי כלים? לרשימה המלאה

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים